Puikkosella ei ole huonoja aamuja

Jukka Puikkonen sanoo, että tulevaisuuteen pitää katsoa positiivisesti. Iloa elämään tuo myös lapsenlapsi Victor Liinus Valdemar, joka poikkeaa käymään aina silloin tällöin vaarilassa.

Jukka Puikkonen aloitti puotipoikana. Oma työura eri vaiheineen on kestänyt jo yli 40 vuotta.

Kangasniemellä syntynyt Jukka Puikkonen on tullut Mikkeliin muuttokuorman mukana. Kun hänen vanhempansa päättivät 60-luvun alussa asettautua Tenholankadun varteen, oli nykyinen Etelä-Savon Paloturva Oy:n yrittäjä silloin vain pieni vauva.

– Siitä lähtien en ole osannut lähteä täältä poiskaan. Tosin yrittäjäaikana olen oppinut, että ehkä olisi kannattanut lähteä käymään muualla. Mutta varmasti jokaisessa paikkakunnassa on aina se oma juttunsa, joka pitää kiinni, hän hymähtää.

Lähemäen koulusta opintielle lähtenyt Puikkonen päätyi opiskelemaan Mikkelin ammattikouluun autonasentajaksi.

– Pääsin valmistuttuani letkuapinaksi Juvantien Kesoilille. Tosin aloitin työurani puotipoikana Suur-Savon urheiluosastolla jo 13-vuotiaana. Sen jälkeen en ole ollut päivääkään työttömänä.

Päästyään armeijasta siviiliin nuori kaveri pääsi Koffille autosta myyjäksi, jossa vierähti viisi vuotta.

– Rahdattiin virvoitusjuomia ja myytiin kauppoihin tavaraa autosta käsin. Ne eivät olleet mitään ennakkotilauksia, vaan meille maksettiin niitä myyntiprovikat tuntipalkan lisäksi, Puikkonen täsmentää.

Sieltä mies siirtyi pariksi vuodeksi töihin Huhtamäki konsernille Jalostaja einesmarkkinoiden myyntiedustajaksi, kunnes hän päätti perustaa oman yrityksen.

– Meillä oli kaverin kanssa kauppakeskus Kultapiiskun alakerrassa pienrautakauppatoimintaa. Se kesti pystyssä lamaan saakka, kunnes korttipakka kaatui vuonna -89.

Tämän jälkeen Puikkonen siirtyi siivousalalle. Hän teki itse siivoushommia ja myi samalla siivoustarvikkeita- ja tuotteita. Pikkuhiljaa toimenkuvaan tuli mukaan myös kiinteistöhuolto, josta tuli päätoimiala vuoden -95 vaiheilla.

– Tein töitä Veljekset Laakkoselle ja vastasin esimerkiksi silloisen Kauppakeskus Marskin ja Hotel Cumuluksen kiinteistöistä. Huolehdin myös Länsi-Savo konsernin kiinteistöjen ylläpidosta ja huollosta.

Puikkosella ei ole huonoja aamuja 2Puikkonen tekee edelleen kiinteistöhuoltotöitä. Vuoden 2013 alussa hän lähti opiskelemaan paloturva- alaa, suorittaen samalla käsisammutinliikkeen vastuuhenkilön tutkinnon. Tämän jälkeen sai alkunsa Etelä-Savon Paloturva Oy.

Aluksi työtä tehtiin Mutterinaukiolta käsin, mutta viime syksynä sammutin- ja paloturvalaitteisiin keskittyvä toiminta siirtyi omiin toimitiloihin Timpurinkadulle.

– Laskin juuri, että työuran kohdilla alkaa olla jo 41 vuotta, hän toteaa iloisesti.

Vapaa-aikansa Puikkonen sanoo viettävänsä tekemällä töitä.

– Asustelen Otavassa ja olen saneerannut kotitorppaani viimeiset kuusi vuotta. Siinä on harrastusta ihan tarpeeksi, hän hymähtää.

Mies on mukana Mikkelin Urheiluautoilijoiden rallitoiminnassa.

– Kyllähän se on niin, että ralliautot ovat sydäntä lähellä. Olen ollut kartturina useammalle kuljettajalle. Ehkä sitä vielä tulevaisuudessa tulee laitettua kypärä ja haalari päälle, hän pohtii.

Mies myöntää, että toki olisihan se kiva välillä lomaillakin.

– Silloin kun on vapaampi hetki, suuntaan pohjoiseen. Siellä on paikka missä voin vetäistä happea ja hiihtää keväthangilla.

Vuoden 2015 näkymiä kysyttäessä, Puikkonen sanoo katsovansa tulevaisuuteen hyvin positiivisesti.

– En märehdi koskaan takana olevia asioita. Pitää katsoa rohkeasti tulevaisuuteen, eikä jäädä muistelemaan vanhoja. Sanonkin aina, ettei ole huonoja aamuja, on vain erilaisia. Sillä asenteella jaksaa eteenpäin, mies päättää.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0