Pääoma hyötykäyttöön

Kelpo jälkeä. Marko Myyryläinen Toshiba Storesilta kertoo täysvärikoneen tekevän erittäin laadukasta jälkeä.

Isompien yritysten tavoin myös pienyritykset ovat löytäneet selkeästi budjetoitavan tulostusratkaisun.

Lähes jokainen tietokoneen käyttäjä on manannut tulostimensa kanssa. Kun kysymyksessä on toimistoympäristö ja useampi käyttäjä, merkitsee se suurempaa tulostustarvetta. Asian voi hoitaa monella tavalla, joko useamman pientulostimen avulla tai yhden isomma monitoimilaitteen avulla.

Monitoimikoneita työkseen kauppaava Marko Myyryläinen on huomannut yritysten haluavan selkeää ennustettavuutta kuluihin.

– Vuokrakone ei sido pääomia ja menoerät ovat tiedossa koko sopimuskaudelle. Lisäksi kuukausimaksu on täysin vähennyskelpoinen kuluerä ilman yllätyksiä.

Leasinglaitteelle tehdään usein myös täystakuullinen huoltosopimus, joten omaksi hankinnaksi jää vain papereiden osto.

Useaan erilliseen tulostimeen verrattuna monitoimilaitteen avulla on mahdollista tulostaa myös vaativampia töitä. Normaalissa toimistotöissä tärkein asia lienee kuitenkin tulostimen luotettavuus. Myyryläinen kertoo sen olevan ammattikäyttöön tarkoitetuissa laitteissa korkealla tasolla.

– Toimiva huolto on tärkeä asia, sillä mikään vehje ei pelaa ilman huoltoa. Tosiasia on, että ammattikoneissa värikasetti riittää yhtä kauan kuin pienen lasertulostimen kuvayksikkö.

Kopiokoneiden kehitys on mennyt eteenpäin, kuten kaikki muukin tekniikka. Uusimmat koneet on toteutettu LED-tekniikalla. Sen kehittäminen vei kauan aikaa, mutta edut ovat kiistattomat: nopeus, hiljaisuus, virrankulutus ja keveys.

Myyryläinen ei pistä lainkaan pahakseen viime aikoina julkisuudessa esillä ollutta istumatyön vaarallisuutta.

– Kun monitoimilaitetta käytetään useammasta työpisteestä, niin tuloste pitää hakea yleensä hieman kauempaa. Silloin tulee noustua tuolilta ylös jaloittelemaan.

Osastokoodien avulla tulostukset saadaan ohjattua tarvittaessa jonoon, joka vapautetaan henkilökohtaisilla koodeilla. Näin arkaluontoisetkin asiat pysyvät tarvittaessa pois muiden silmiltä.

– Moni asiakas haluaa jättää ensin vanhan tulostimen varalle ja luopuu siitä sitten myöhemmin.

Kustannukset leasing-koneen osalta ovat noin kahvikupin hinnan verran päivää kohden. Sillä summalla saa käyttöön yrityskäyttöön soveltuvan laitteen, jolla voi tulostaa, kopioida, skannata ja tarvittaessa faksata.. Lisäksi koneet ovat verkkoyhteydessä, joten skannaukset voi lähettää suoraan haluamaansa sähköpostiin. Nykypäivää on myös mobiililaitteista tulostaminen tablettien ja kännyköiden avulla. Puheen kääntyessä kohti digitalisoitumista ja paperitonta toimistoa Myyryläinen naurahtaa.

– Siitä on puhuttu jo vuosikymmenten ajan, mutta paperia ja tulostimia myydään entiseen malliin.

Talouden hiljaiselo näkyy myös Myyryläisen työssä. Kauppaa käydään entiseen malliin, mutta luottohäiriöisiä on liikenteessä yhä enemmän. Entisen Mikkelin läänin alueella operoiva kauppamies näkee alueella paljon positiivisiakin asioita.

– Esimerkiksi Varkauden seudulla on paljon aktiivisia yrityksiä, vaikka rakennemuutos on kohdellutkin seutua kaltoin.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0