Kattopellitkin saa lähituotteena

15.10.2014 Rakentaminen
Asiakas aikoo käyttää peltilevyä kellarin seiniin. Tiihonen kertoo, että vaalealla värillä saadaan valoisuutta pimeään tilaan.

Mikkelin ainoalla profiilipeltikoneella pellit taipuvat haluttuun muotoon.

Porrassalmen kadulta löytyy näiden seutujen ainut aktiivisessa käytössä oleva profiilipeltikone. Kone on Savon rakennus- ja peltimestarit Oy:n hankkima.

– Profiilikone on ollut meillä vuoden alusta ja asiakkaiden palaute on ollut erittäin hyvää, yrittäjä Heikki Tiihonen toteaa.

Kyseisellä koneella tehdään lähinnä kattopeltiä mittatilaustyönä.

– Toki sitä voi käyttää muuhunkin kuin katolle, mutta se on yleisin tarve, Tiihonen täsmentää.

Peltilevy syötetään hydraulisen haspelin avulla koneeseen, joka muokkaa levyn oikeanlaiseksi. Maksimi raakapellin leveys, jonka koneeseen voi syöttää, on 1,25 metriä, jolloin hyötyleveydeksi tulee 1,10 metriä.

Tiihosen mukaan tuote palvelee mainiosti tee-se-itse-miehiä, sillä tuote on laadukas ja heti saatavissa.

– Moni korjaa itse aittojen ja tallien kattoja. Hienoa tässä on, kun voi sanoa tarkkaan milloin tuote on valmis, Tiihonen kertoo.

– Parhaimmassa tapauksessa, jos asiakkaalla on akuutti tilanne päällä, tuote voidaan ajaa koneella heti valmiiksi. Keskimäärin toimitusaika on muutama päivä.

Kaiken muun hyvän lisäksi valmis levy on helppo asentaa paikoilleen.

– Helpoimmassa tapauksessa se ruuvataan vain kiinni lautoihin.

Laite tekee myös jokaiseen koneen läpi ajettuun levyn toiseen reunaan standardien mukaisen vesikourun, jota pitkin vesi valuu maahan.

– Aikaisemmin on ollut ongelmana se, että rajuilmalla vesi on päässyt rakenteisiin levyjen liitoskohtien välistä. Siksi tällainen ura on nykyään paitsi pakollinen, niin myös järkevä.

Rakentajille on luonnollisesti tärkeää myös hinta.

– Hinta määräytyy kaupan kohteena olevien peltineliöiden mukaan. Se hyvä puoli tässä on, että asiakkaan ei tarvitse maksaa rahtia tuotteen päälle.

Tiihonen kertoo rahdin osuuden olevan parhaimmillaan puolet tuotteen hinnasta, jos sen päättää tilata kauempaa.

– Meille voi tulla peräkärryn tai auton kanssa. Lastataan tavarat vain kyytiin.

Yrittäjän mukaan ihmisille on tärkeää myös paikallisuus.

– Monet tulevat hankkimaan kattopellit meiltä, koska olemme paikallinen yritys. Ja onhan sillä sekin merkitys, että raha jää talousalueelle, Tiihonen pohtii.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0