Cruisaten kylänraitti täyteen

|

Kulkue täytti Keskustien. Kolmantena vastaan tuleva Citroën voitti yleisöäänestyksen.

Toista kertaa järjestetty Haukivuori Cruising keräsi 10.9. jo liki 90 ajoneuvoa Asemankylän raitille. Uutuutena oli mm. tuning-osasto, ja myös raskaita ajoneuvoja oli paljon. Päivä huipentui tietenkin cruisailuun.

PETRI P. PENTIKÄINEN

Savon radan päivässä ilmaisia konsertteja

Museoajoneuvoja on mukana myös 1.10. järjestettävässä Savon radan päivässä. Museojuna Lättähattu ajaa kaksi edestakaista vuoroa Haukivuoren ja Otavan välillä, ja junat pysähtyvät Mikkelin lisäksi myös Kalvitsassa, Hiirolassa ja Vuolingossa, joissa on ohjelmaa. Aamun ja illan vuorot pysähtyvät myös Kantalassa ja Lamminmäessä. Lamminmäki on uusi tulokas tapahtumassa, ja siellä on avoimien ovien lisäksi esillä taidetta.
Mikkeli valitsi Savon radan päivän yhdeksi loppuvuoden Kulttuuritupsahdukset-kohteeksi. Taloudellisen tuen myötä tapahtumassa on kahden eri musiikkikokoonpanon ilmaisia konsertteja asemilla. Lisäksi Vuolingon asemalla esitetään rautatieaiheisia lyhytelokuvia.

Päiväpostin harveneminen uhkaa pieniä paikallislehtiä

|
Paikallislehdet saavat vihaista palautetta myöhästyneistä lehdistä. PETRI P. PENTIKÄINEN Puumala-seuran kustantaman Puumala-lehden tilaajat ovat vuodenvaihteesta lähtien saaneet paperilehden tilauksen yhteydessä maksuttoman digioikeuden. Mukava lisäetu ...

Heinäkuun viisi erikoista

|
Lomailun yhteydessä on mukava käydä tapahtumissa. Listasimme heinäkuulta hieman erikoisempia tapahtumia. SELMA RIEPPONEN Hevoshuutokauppa, Mikkeli 15.7. Mikkelissä ensimmäistä kertaa järjestettävä hevoshuutokauppa toimii St Michel ...

Osuu ja uppoaa

|
Nuoren silmin traktorimönkijä voi olla mopoautoa houkuttelevampi. Varsinkin jos ulkonäkö on kuin uudella Segway Villainilla. JARNO LAATIKAINEN Ei, se ei ole takavuosien rantakirppu, mutta ...

Moderni ja retro

|
Tuliterä Astra on ensimmäinen Stellantiksen alaisuudessa. Silti sen muotokielessä on annos vahvaa Opelia. JARNO LAATIKAINEN Perinteisen saksalaismerkin asetelma automaailmassa muuttui viisi vuotta sitten, kun ...

Dieselit kelpaavat jälleen

|
Ukrainan kriisin aikana on eri voimanlähteillä toimivien autojen kiinnostavuudessa nähty melkoista heiluntaa. Nyt tilanne on rauhoittumassa. JARNO LAATIKAINEN Syyskuun puolivälin tunnelmat olivat mikkeliläisissä autoliikkeissä ...

Niropatin toinen painos

|
Kian uusi Niro houkuttelee perheautoilijoita kolmen eri sähköistetyn voimalinjan avulla. JARNO LAATIKAINEN Vasta toista sukupolvea edustava Kia Niro houkutteli jo ensimmäisellä versiollaan vankan käyttäjäkunnan. ...

Rengassarjaan 40 muovipulloa

|
Saksalainen Continental toi markkinoille renkaan, jonka runko perustuu kierrätetystä muovista valmistettuun polyesterilankaan. JARNO LAATIKAINEN Uutta materiaalia käytetään ensimmäiseksi kesärengassarjoissa ja se korvaa perinteisen polyesterin ...