Mikkeliläinen maahantuoja avasi ovensa Helsingissä

|

Suurempaan päin. Isojen laattojen asentaminen kysyy Kari Jukaraisen mukaan hyvin tehtyjä pohjatöitä ja tekijältään ammattitaitoa.

Oman maahantuonnin kautta valtakunnalliseksi ketjuksi laajentunut perheyritys suuntaa suurasiakasmarkkinoille toden teolla.

JARNO LAATIKAINEN

Keraamisista laatoista, tapeteista ja muista sisustustarvikkeista sekä työkaluista tunnettu mikkeliläinen Tilespoint suuntaa kuluttajakaupan ohella isojen kaupunkien suurasiakasmarkkinoille. Uuden aluevaltauksen ensimmäinen näyttelytila Helsingin Pienellä Roobertinkadulla palvelee ajanvarauksella.
Mikkeliläisten Kari Jukaraisen ja Annika Hytösen luotsaama perheyritys on maahantuonut ja jälleenmyynyt italialaisia laattoja vuosikymmenten ajan. Yrityksen edustamia tuotteita on voinut hankkia Mikkelin toimipisteen lisäksi noin 40 jälleenmyyjältä halki maan.

Studio Tilespoint-konseptina avattu näyttelytila saa pian seuraa Lempäälästä, jonne on tarkoitus avata vastaava tila yhteistyössä paikallisen yrittäjän kanssa. Myös suunnitelmat Porin suhteen ovat jo pitkällä.
Showroomin palvelut on tarkoitettu lähinnä arkkitehdeille ja suunnittelijoille, mutta myös yksilöllistä palvelua kaipaaville yksityisasiakkaille.
– Eihän lääkärikään keskity kuin yhden asiakkaan palvelemiseen kerrallaan. Näin haluamme nostaa asiakkaan keskiöön, Jukarainen painottaa.
Poiketen monien muiden toimialojen ongelmista, korona ja Ukrainan sota eivät ole vaikuttaneet laattojen ja alan tarvikkeiden toimitusvarmuuteen. Kiinnostus kotien ja vapaa-ajan asuntojen remontoimiseen on pysynyt hyvällä tasolla.
Vaikka Tiles Point laajenee kasvukeskuksien suuntaan, aikoo yritys toimia jatkossakin maanlaajuisesti Mikkelistä käsin.
– Tämä on hyvä paikka logistisesti, Jukarainen tietää.

Pursiseura ja poliisi toivovat rauhaa vesille

|
Virkavaltaa työllistävät yleisimmin ylinopeudet ja väärät reittivalinnat. VIRPI KONTINEN Veneilykauden käynnistyessä venepoliisit toivovat, että vesilläliikkujat toimisivat maltillisesti. Odotuksiin kuuluu myös veneiden perusvarustus. – Veneilijöillä ...

Palmieri tuo tyyliä Euroopasta

|
Maailmaa kiertävä italialainen myyntiedustaja on ihastunut Suomen luontoon. Italiaisen laatta-, tapetti- ja lattiavalmistaja Inkiosto Biancon italialainen myyntiedustaja Marcello Palmieri vieraili pari viikkoa sitten TilesPoint ...

Kierrättämisestä luotiin varainkeruutuote

|
Varainkeruu perinteisen keksi- ja makeismyynnin sijasta hoituu myös kierrättämällä metalliromua. Mikkelin Romun paikallinen romupiha yhdisti liiketoimintansa lasten urheiluseurojen ja peruskoululuokkien tukemiseen. Homman pääidea on ...

Hävikistä kalaruokaa koirille

|
Järvi-Suomen Kalatuote sai kumppanin eläinruokayrityksestä. Hirvensalmen Kissakosken tehdasalueella toimiva Järvi-Suomen Kalatuote Oy aloitti viime vuonna yhteistyön erilaisia koiranruokia valmistavan Alvar Petin kanssa. Raaka-aineensa Alvar ...

Mikkelin reunoilla menee huonoiten

|
Hyvä ja huono vointi keskittyy.   Asuinalueilla on Mikkelissäkin selvät pärjäämis­erot. Tämä selviää Diakonia-ammattikorkeakoulun ylläpitämästä valtakunnallisesta karttapalvelusta. Siihen on koottu erilaisia huono-osaisuuteen liittyviä mittareita. ...