Henri ja Ellen Tullinen loihtivat Sawon Säteen

|

Ellen ja Henri Tullinen pitivät Sawon Säteen viralliset avajaiset viime viikolla.

Liike ponnistaa aurinkosuojista muihinkin tuoteryhmiin.

VIRPI KONTINEN

Kaihdin ja Markiisi Jari Tilli Ky vaihtoi omistajaa toukokuussa. Muutoksen myötä toiminimeksi vaihtui Sawon Säde Oy. Liikettä vetää Henri Tullinen, jota muun muassa markkinoinnissa tukee vaimo Ellen.
– Siirryn myöhemmin kokoaikaiseksi yrittäjäksi, hän valaisee.
Ensitunnelmat ovat innokkaat ja uteliaat. Miten aloitellaan liiketoimintaa, ja kuinka aurinkosuojien ja muiden myyntiartikkeleiden asennukset lähtevät sujumaan?

Tulliset eivät tupsahtaneet myyntiyrittäjiksi aivan kylmiltään, koska heillä on paljon kokemusta asiakastyöstä. Ellen on ollut vuosia valtion leivissä ja Henri pari vuosikymmentä myyntityössä. Pariskunta kertoo, että aurinkosuoja-alalle ryhtyminen oli ison prosessin tulos, jossa talouspuolta on koeponnistettu usein.
– Olemme haaveilleet pitkään siitä, että tekisimme itsellemme töitä, Henri kertoo.
Tullisten lisäksi Sawon Säteellä on töissä vain asennusapulaisia. Ellen odottaa, että yritys voisi tulevaisuudessa palkata työntekijöitäkin.

Jo sisustus- ja kalusteyrityksen käynnistyessä tuoteryhmät ovat moninaiset. On kaihtimia, markiiseja, tulisijoja ja autotallinovia.
– Meidän valttinamme aurinkosuojissa ovat asiakkaille huolettomat asennuspalvelut, Ellen arvioi.
Sawon Säteen sijainti Mikkelin pääkirjastoa vastapäätä on mainio. Tyylikkäässä liiketilassa on esillä mallikappaleita ja suunnittelukansioita.
Tulliset korostavat, että heidän tuotteensa toteutetaan mittatilauksina. He jatkavat Jari ja Karolina Tillin jalanjäljissä: tuttu laadukas asiakaspalvelu edellä.
Tuotteista ja yhteistyökumppaneista valtaosa on suomalaisia, mikä on myös mukava bonus.

Eniten Tullisia on lähtenyt työllistämään aurinkosuojaus.
– Terasseille ostetaan markiiseja, parvekkeille rullakaihtimia ja makuuhuoneisiin pimentäviä rullakaihtimia, erittelee Henri. Iso osa asiakkaista on kesäasukkaita, joista monet haluavat elämää helpottavia ratkaisuja. Esimerkiksi moottorikäyttöisten rullakaihdinten kysyntä on kasvanut.
Kohteisiin on osattava valita oikeanlaiset varusteet.
– Monesti asiakkaalla on mielikuva, jota lähdetään jäsentämään lopputulokseksi. Tarjolla on esimerkiksi laaja skaala kangasvaihtoehtoja, joista saadaan variaatioita.
Alalla on hyötyä myös trenditietoudesta. Nyt muotia ovat isot rullakaihtimet, screenit, koska taloissa on suuria ikkunoita.

Korona- tai sotaheijastumat ovat olleet melko vähäisiä. Autotallinovissa ja takoissa on ollut ajoittain toimitusviivettä.
Tärkein odotuksen aihe yritykselle on jatkuvampi auringonpaiste, joka on Sawon Säteen paras myynninedistäjä.

Tullisen urheileva perhe

• Henrin, Ellenin, 16-vuotiaan Danielin ja 11-vuotiaan Bean yhteinen harrastus on urheilu monipuolisesti.
• Ellen on kilpaillut menestyksekkäästi fitneksessä sekä Suomessa että ulkomailla.
• Henrin pääharrastus on valokuvaaminen. Otoksia on esillä Instagramissa, hän on myös myynyt ottamiaan valokuvia. Sawon Säteeseen on suunnitteilla oma kuvaus­studio.


Jari Tillillä uusi suunta

Jari Tilli kertoo myyneensä kaihdin- ja markiisiyrityksensä seuraajalleen 1. toukokuuta. Hän auttelee uutta yrittäjää Henri Tullista asennuksissa kesän ajan.
– Lähden töihin aamuisin ja palaan iltaisin, vaikka en enää niin aktiivinen olekaan kuin aiemmin. Keväällä tuli tehtyä tuoretta, yritystä kehittävää verkkosisältöäkin.
Tilli ei ole jäämässä eläkkeelle, koska virtaa ja tehokasta työikää tuntuu riittävän. Hän vain vaihtaa tuotevalikoimaansa.
– Aloitin parvekelasien ja lasiterassien myynnin. Painopiste on lasiterasseissa, hän avaa ja lisää suunnittelevansa muutakin liiketoimintaa.
Vapaa-ajalla Tillin voi nähdä pyyhältämässä harvinaisella Saabillaan tai juuri pakasta vedetyllä vesiskootterillaan.

Yösähköbuumissa on myös riskejä

|
Pesukoneita ei pitäisi käyttää, kun kaikki nukkuvat. VIRPI KONTINEN Yösähkön käyttäminen voi tuoda merkittäviä säästöjä kuluttajille. Moni on siirtänyt myös pesu- ja astianpesukoneiden käyttöä ...

Älykeittiössä syntyy tasalaatuista ruokaa

|
Älykeittiöt tukevat ammattikokkien tiukkaan aikataulutettua työtä. Työkseen ammattikeittiöiden ja ravintola Tallin opetuskeittiön kanssa askaroivat Xamkin projektipäällikkö Merja Ylönen ja ruokapalvelujen lehtori Hanna Pajari-Seppänen. Heille ...

Suomen vanhin rengasliike luottaa tulevaan

|
Rengasalan erikoisliike aikoo pysyä jatkossakin asiansa osaavana spesialistina. JARNO LAATIKAINEN Yksi Mikkelin vanhimmista yrityksistä, Kantolan Rengas Oy, täytti viime kuussa jo 95 vuotta. Otto ...

SKS-Rakennus laajentaa palvelujaan sähköasennuksiin

|
SKS-Rakennus ostaa Sähkö- ja pientalourakoinnin liiketoiminnan. Yrittäjä Santtu Koistinen kartuttaa ammattiosaamistaan oppisopimuksella. Valmisteilla on yrityskauppa, jossa firmansa Koistiselle myyvä kokenut mikkeliläisyrittäjä sitoutuu jatkamaan yrityksessä ...

Aurinkopaneeleita saa taas

|
Aurinkoenergian kuumat markkinat pitävät alan yrityksen kiireisenä talveen asti. PETRI P. PENTIKÄINEN Tämä vuosi on ollut mikkeliläiselle sähköalan asennusliike Sähkö-Soikkeli Oy:lle erikoista aikaa. Menneenä ...

Huonoina aikoina tarvitaan rohkeutta

|
40 vuotta toiminut tilitoimisto on nähnyt monet nousut ja laskut. PETRI P. PENTIKÄINEN Moni yrittäjä miettii parhaillaan, miten selvitä nousevien kustannusten ja säästöliekillä elävien ...