Uudistetussa Heimarissa lyötiin hynttyyt yhteen

|

Heimarin uusi Saimaan-laituri pilkottaa Harri Sjögrénin, Maria Muinosen ja Jarmo Liukkosen takana.

Heimarin kipparoivat kesään Harri Sjögrénin ohella Maria Muinonen ja Jarmo Liukkonen.

VIRPI KONTINEN

Vielä pari vuotta sitten Postin omistuksessa ollut Heimari saa kesäksi lisää vetäjävoimaa. Päävastuussa on kiinteistökehitysyhtiö St Michel Resort oy:n toimitusjohtaja ja osakas Harri Sjögrén. Hänen rinnallaan yrittäjinä aloittavat Saimaachill Oy:n elämys­yrittäjä Jarmo Liukkonen sekä Heimarin ravintola- ja hotellipuolesta vastaava Maria Muinonen.
– Tuemme toistemme palvelujen kysyntää muun muassa tyky- ja juhlapaketeilla, yrittäjät kertovat.
Ryhmiä houkuttelee varsinkin 50 hengen näppärä kokoustila.

Ennen kuin uudistettu Heimarin toiminta täydellä teholla kesäkuun puolivälissä pyörähtää käyntiin, päärakennuksen majoitustilat sekä pihan kiinteistöt on remontoitu osittain tai kokonaan. Muutamaan huoneeseen saa majoittautua lemmikkieläimineenkin.
– Huoneisiin on asennettu ilmalämpöpumppuja ja muuta varustusta, kertoo Sjögrén.
Veneilijöille annetaan myös mahdollisuus viettää yksittäisiä öitä rantalaituriin kiinnittyneenä.

Tuorein uutinen on, että Heimarissa säilyy suosittu 18-väyläinen frisbeegolfrata.
– Sillä on parhaimmillaan ollut jopa sata käyttäjää päivässä, Sjögrén kehuu.

Heinäkuun keskiviikkoina Heimariin pääsee Aino-laivalla, jonka reitin päätepiste on Astuvansalmi. Liukkonen taas mahdollistaa kuuden henkilön vuokraveneellään vapaamuotoisen veneilyn ja tilauskyydit Saimaalla.
– Heimari tarjoaa varsinkin hitaita venekuntia houkuttelevan pysähdyspaikan, arvioi Sjögrén.

Heimari on liittynyt Mikkelin kehitysyhtiön Hop On Hop Off -kuljetuksiin. Kuljetukset koukkaavat torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin Heimarissa matkallaan Mikkelistä ja Ristiinan Kallioniemeen.
– Tällainen eteläsavolaisten matkailuyrittäjien yhteistyö on kaikkien etu, Sjögrén tuumii.

Hotellimiljöö sai investointitukea uuden laiturin rakentamiseen ja uimarannan kunnostamiseen. Nyt pitkä laituri onkin hyväkuntoinen ja täydentää mukavasti rantaan ensivaiheessa rakennettavaa neljää maisemahuvilaa. Koko Heimarin alueella on käynnistetty parivuotinen kaavoitusprojekti.
– Huviloiden rakentamisen yhteydessä rantaan tulee kuitukaapeli sekä uusi sähkölinja. Palveluihin taas on mahdollista saada ELY-keskukselta 50 prosenttia kehittämistukea, toteaa Sjögrén.
Muinosen suunnitelmissa Heimarista saa edelleen ravintolapalveluita tilauksena tai ruokalistan mukaan. Rinnalla tarjotaan monipuolisia ravintolatoimintoja yksittäisille kävijöille. Tuoreet leivonnaiset takaa Muinosen omistama Saveniuksen leipomo. Uutta on rantaan sijoitettava herttainen ravintolavaunukin.
Yrittäjä on hankalaksi kääntyneessä rekrytointitilanteessa kiitollinen siitä, että Heimariin on löytynyt työvoimaa.
– Tilauksia tulee jo kaiken aikaa. Varsinkin kotimaista palvelukysyntää on, kuvailevat Muinonen ja Liukkonen.

 

Elämyksien runsauden­sarvi

Saimaachill ei nimestään huolimatta jätä asiakkaitaan viileiksi. Sen vuokraus- ja myyntipisteestä rannalla löytyvät niin riemastuttavat piha-, ranta- kuin vesiaktiviteetit.
Pihassa voi harrastaa turvallisesti jousiammuntaa sekä kirveiden ja veitsien heittoa. Kuntoaan voi testata sekä kuplafutis- että sumopainiotteluissa. Pihalla voi kokeilla vaijeriliu’untaa ja puissa kiipeilyäkin. Välillä lämmittelemään pääsee puukiukaiseen tynnyrisaunaan.
Saimaan laivareiteille voi kurvata yrittäjä Liukkosen vesijeteillä.
– Heimarin rantaan niillä tosin ei saa jäädä pörräämään.
Moottoritonta menoa on tarjolla sup-laudoilla, joilla voi harrastaa myös ohjattua ryhmäsuppailua. Nuoria asiakkaita kiehtonee pieni kelluva vesipuisto aivan Heimarin rannassa.

Farmarin alueen rakentaminen alkoi

|
Kalevankangas on kehittynyt edellisestä kerrasta. PETRI P. PENTIKÄINEN Kesä–heinäkuun vaihteessa Mikkelissä pidettävän Farmari-tapahtuman rakentaminen on alkanut Kalevankankaalla. Nykyisin joka toinen vuosi järjestettävä Farmari on ...

ESE:ssä kuhisee monesta syystä

|
Energia-ala käy kuumana, ja rahapulassa oleva Mikkeli pohtii, mitä tehdä menestyvän ESE:n osakkeille. PETRI P. PENTIKÄINEN Etelä-Savon Energian toimitusjohtaja Erkki Karppasella on harvoin pitänyt ...

Saimaa Geopark kutsuu luontoon

|
Saimaan hyväksyminen osaksi Unescon Geopark-verkostoa on antanut potkua alueen matkailun kehittämiselle ja tuonut siihen uutta ryhtiä. Vuonna 2021 Unescon statuksen saanut Saimaa Geopark syntyi ...

200 yötä matkailuautossa

|
Kun Kari Jukaraiselle välähti työreissulla hotellien välttäminen matkailuauton avulla, ei paluuta ole ollut. Umpimetsästä karavaanariksi keski-ikäisenä ei ole nykyään mitenkään epätavallinen juttu. Ehkäpä pikemminkin ...

Koronapassi pelasti Rodoksen sesongin puoliksi

|
Taloudellisen torjuntavoiton ohella sairastuvuus on pysynyt aisoissa. Rodos sai pelastettua juuri päättyneen lomasesongin heinäkuusta alkaen. Syynä tähän oli kesäkuussa käyttöön otettu koronapassi. Paikallisten ei ...

Hyppää mukaan mahtavaan kesäelämykseen!

|
Miksei Mikkelin projektipäällikkö Hanna Airas polkaisi lähes tyhjästä käyntiin elämysretkiä Mikkelin seudulle. Mikkelin seudun Hop On Hop Off -retket ovat varmasti uniikkeja ja kokemisen ...