Leijonien biisillä on juuria Etelä-Savoon

|

Osmo’s Cosmos loistaa lavalla. Kuvassa vas.: Aleksi Koukonen, Ilkka Koukonen, Pete Kiisseli (edessä), Tipe Johnson, Henkka Siira, Henkka Putto, Ville Soininen. Kuva: Music-Bros

Voimaa on Suomen jääkiekkomaajoukkueen tsemppikappale.

VIRPI KONTINEN

Metalli- ja bilemusiikkityylejä yhdistelevä Voimaa on uusi Suomen leijonien eli jääkiekkomaajoukkueen tunnuskappale. Siitä on tehty myös englanninkielinen versio Power. Kappaleen esittäjä on imatralainen Osmo’s Cosmos.
– Biisin tekeminen oli hieno, omanlaisensa projekti. Vaikka Voimaa tehtiin Suomi-paita päällä, sen suunniteltiin sopivan keikkamateriaaliksikin, kertoo haukivuorelaissyntyinen laulaja Ilkka Koukonen.
Koukonen jakaa lauluvastuuta bändissä Richard ”Tipe” Johnsonin kanssa, joka on tällä hetkellä Apocalyptican kiertuesolistina. Leijonien tunnuskappaleen molemmassa versiossa laulavat sekä Koukonen että Johnson.

Ilkka Koukonen asuu nykyisin Pieksämäellä, mutta hänellä on edelleen vahva side Haukivuoreen.
– Olen ylpeä haukivuorelaisuudestani. Kylällä on aina tilaa sydämessäni. Haukivuori on hyvä paikka.
Ilkassa itsessäänkin on yhtyekaveri Pete Kiisselin mukaan todistettavasti hyvää materiaalia, sillä hän lainasi erääseen 2000-luvun Hummeripoikarokkiin keikkavarusteitaan. Varusteet menivät – kuinka ollakaan – Osmo’s Cosmoksen silloisen kokoonpanon käyttöön.

Osmo’s Cosmoksen nykyiseen vakiokokoonpanoon kuuluu Ilkka Koukosen kitaristipoika Aleksikin.
– Nuoren Aleksin maine yhtenä Suomen parhaista rock-kitaristeista levisi nopeasti. Houkuttelimme hänet mukaan bändiimme isä-Ilkan kautta, naurahtaa Kiisseli.
Aleksi kertoo päässeensä vaikuttamaan Kiisselin ja Ville Soinisen sorvaaman voimabiisin melodiaosaan.
– Kertosäkeeseen tuli aika jyräkkä kitarariffi. Muuten voi sanoa, että lyhyessä Voimaa-kappaleessa on kaikenlaista elementtiä.
Aleksista on hiukkasen hassu tai erikoinenkin se kehityskulku, kuinka Leijonien tsemppausmusiikista tuli sukkelasti tunnettua.
– Me vain teimme kappaleen, ja näin siinä kävi. Viimeisimpänä meiltä valmistuu englanninkielisen Powerin virallinen video. Tähtäin on saada se jääkiekon tamperelaisten MM-kisojen aikoihin esityskuntoon.

Leijonien kappaleidea syntyi jo viime kesänä, kun kaksi imatralaisen Osmo’s Cosmoksen jäsentä oli samassa illanvietossa Leijonien valmentajan Jukka Jalosen kanssa. Ideaa alettiin toteuttaa syksyllä sen jälkeen, kun yhtyeen porukka oli lyönyt suunnitelmat lukkoon Leijonien general managerin Jere Lehtisen kanssa.
– Tsekatkaa biisi, kannustaa haukivuorelaisella treenikämpälläkin aikoinaan harjoitellut voimakitaristi Aleksi Koukonen.

Farmarin alueen rakentaminen alkoi

|
Kalevankangas on kehittynyt edellisestä kerrasta. PETRI P. PENTIKÄINEN Kesä–heinäkuun vaihteessa Mikkelissä pidettävän Farmari-tapahtuman rakentaminen on alkanut Kalevankankaalla. Nykyisin joka toinen vuosi järjestettävä Farmari on ...

ESE:ssä kuhisee monesta syystä

|
Energia-ala käy kuumana, ja rahapulassa oleva Mikkeli pohtii, mitä tehdä menestyvän ESE:n osakkeille. PETRI P. PENTIKÄINEN Etelä-Savon Energian toimitusjohtaja Erkki Karppasella on harvoin pitänyt ...

Rokkikansalle hunajaa purkin täydeltä

|
Rokkikansa valtaa Mikkelin sataman rehellisen rock´n rollin ja Old Timer Runin harrasteautojen ryydittämässä viikonlopussa. JARNO LAATIKAINEN Neljä vuotta sitten kuopatun Jurassic Rockin jälkeen ei ...

Lyijykomppania tulitti kokoelmalevyn

|
Haukivuorelta ponnistava heavy metal -yhtye täytti viime vuonna 40 vuotta. Lyijykomppania koostuu nykyään rumpali Esa Moilasesta, basisti Petri ”Lemmy” Lindströmistä ja laulaja-kitaristi Tero Vuorisesta. ...

Kulttuurintekijät eivät anna periksi

|
Vaikka resurssipula ja talousongelmat asettavat haasteita kaupungin kulttuurikentälle, niin lippu pidetään korkealla. Mikkelissä on tänä vuonna kulttuuritarjontaa ihan jokaiseen makuun ja mikä parasta, vierailevien ...