Pinkistä se kaikki lähti

|

Sisääntultaessa katse kiinnittyy suurikuvioiseen tapettiin. Kokonaisuutta tasapainottavat rauhalliset lattia- ja seinälaatat.

Vedenpitävällä tapetilla saa täysin uudenlaista ilmettä huoneeseen kuin huoneeseen.

Alkuperäisessä kunnossa oleva 90-luvulla rakennettu omakotitalo sai hiljattain uuden kylpyhuoneen sekä kodinhoitohuoneen. Asiakkaat käyttivät Tilespoint Mikkelin tarjoamaa Sielun Silmälle- suunnittelupalvelua.
Materiaalikokonaisuuden laati Tilespoint Mikkelin Annika Hytönen. Lähtökohtana oli päivittää tilojen ilme tähän päivään sekä vastaamaan paremmin asukkaiden tarpeita. Tilojen ilme haluttiin yhtenäistää sekä pehmentää kodinhoitohuoneen tunnelmaa.
– Talouteen kuuluu pariskunta sekä heidän koirat, joten se oli tietenkin otettava huomioon materiaalivalinnoissa. Värimaailmassa lähdimme liikkeelle vaaleanpunaisesta, koska se on rouvan lempiväri, Hytönen kertoo.

Kylpyhuoneen takaseinään valikoitui Inkiostro Bianco -lasikuitutapetti. Tapetin päälle asennettava 2-komponenttinen kirkas viimeistelyaine pitää huolen siitä, että tapetti myös kestää kosteissa tiloissa.
– Se on täysin vedenpitävä ja tapettia voisi halutessaan laittaa vaikka lattiaan tai keittiön välitilaan. Laseja tai muita ylimääräisiä suojia ei tarvita, Hytönen kertoo.
Tapetin kuvio on valmiina ja se skaalataan tilaan sopivaksi. Alkuperäinen kuvakoko on niin suuri, että tässä tapauksessa asiakas sai valita neljästä eri vaihtoehdosta minkä kohdan kuvasta he halusivat kylpyhuoneeseen sekä kodinhoitohuoneeseen jatkamaan samaa tyyliä.
– Koska tapetissa on väriä ja se on näyttävä, valinta kohdistui betonia muistuttavaan seinälaataan ja tumman harmaaseen lattialaataan. Ne eivät riitele tai varasta huomiota, vaan sointuvat tapetin kanssa ja ovat ajattomia, Hytönen kertoo.
Suihku ja wc ovat samassa tilassa ja aiemmin niitä erotti lasinen suihkuseinä. Remontin yhteydessä väliin rakennettiin laatoitettu seinä, jossa on syvennys pesuaineita varten.
– Asiakas on ollut todella tyytyväinen ratkaisuun. Seinä on helppo pitää puhtaana ja tila jakautuu nyt aivan eri tavalla.

Tapetissa oleva roosa väri oli lähtökohta suunnittelulle. Samaa tapettia on käytetty kodinhoitohuoneessa luomaan tunnelmaa.

Kodinhoitohuoneessa on käytetty antibakteerista Hygienik Systemsin PVC -seinäpaneelia. Paneelissa ei ole saumoja, joten puhtaanapito on helpompaa verrattuna aikaisempaan.
– Paneeleita löytyy paria eri kokoa ja tietysti useita eri värejä. Kyseistä tuotetta voidaan käyttää esimerkiksi ravintoloissa sen hygieniaominaisuuksien vuoksi, Hytönen kertoo.

Hytösen mukaan suunnittelija pystyy toteuttamaan itseään, mutta kokee myös haasteita, jos asiakas antaa vapaat kädet. Tarkoituksena on kuitenkin luoda aina asiakkaan näköinen kokonaisuus.
–Tässä kohteessa lähdettiin liikkeelle väristä ja sen ympärille rakennettiin uusia tuotteita hyväksikäyttäen käytännöllinen sekä harmoninen kokonaisuus, Hytönen päättää.

Paluumuuttajasta sukeutui huoltopäällikkö

|
Urapolku on useasti monen sattuman summa. Antti Teittisellä se tarkoitti samalla paluuta juurille. Vuosituhannen alussa Kauniaisissa sijaitsevalta huoltoasemalta työelämään ponnistanut Antti Teittinen ei osannut ...

Välinpitämättömyys levittää koronaa

|
Matkustajille halutaan täydelliset olosuhteet. Kenenkään ei tarvitse pelätä. Ahvenanmaa kylpi auringossa viime lauantaina, koko saarella vietettiin perinteistä Sadonkorjuujuhlaa. Viking Amorella sekä kolme muuta isoa ...

Maailma syyskuussa 2020 — JiiTeen Kuukautinen

|
Lukuisista tuuteista työntyy maailmankuvaamme jatkuvasti muokkaavia viestejä – ohessa joitain ajankohtaisimpia. Aloitetaan kaukaa. Ameriikan maalla kuoli pitkäikäinen korkeimman oikeuden tuomari. Seuraajan nimeäminen kuuluu siellä ...

Kyckling ei vaihtaisi päivääkään

|
Ruoan alkuperä kiinnostaa ihmisiä. Hietalan luomutilalla pystytään kertomaan erittäin tarkasti mitä suuhunsa laittaa. Hirvensalmella sijaitsevalla Hietalan luomutilalla avattiin viime syksynä lihamyymälä, joka on tilan ...