Kardemamma kokkaa kun itse ei jaksa

Anne-Mari Laukkasen keittiössä valmistuvat asiakkaille niin leivonnaiset kuin kotiruokakin.

Kun oman alan työt eivät koronapandemian takia onnistuneetkaan, oli ryhdyttävä yrittäjäksi.

Kun Mikkelin Rahulassa asuva Anne-Mari Laukkanen valmistui viime joulukuussa puutarhuriksi, niin tilanne näytti hyvältä.
– Puutarha-ala tuntui tuolloin siltä omalta jutulta. Olin tehnyt jo ennen opintoja sekä niiden ohessa töitä kukkakaupoissa. Vuoden vaihteen jälkeen tein työsopimuksen paikallisen puutarhamyymälän kanssa ja kaikki näytti hyvältä.
Sitten tuli maaliskuu, koronapandemia ja kolmen pienen lapsen äiti joutui jäämään kotiin lasten kanssa.
– Uusi työsuhde olisi alkanut huhtikuun alussa, mutta olosuhteet eivät antaneet muuta mahdollisuutta kuin purkaa työsopimus. Se tapahtui molemminpuolisessa yhteisymmärryksessä, kertoo Anne-Mari.

Oltuaan kotona hetken aikaa Anne-Mari alkoi miettiä, että ei tämä nyt näin voi mennä, mitään tekemättömänä.
– Olen aina ollut innokas leipuri sekä ruoanlaittaja, ja valmistanut tarjoiluja lähipiirin juhliin jo vuosikausia. Ystäväpiiri on usein kysellyt, miksi en voisi perustaa pitopalvelua tai ryhtyä leipuriksi.
Perhepiiristä löytyy yrittäjyyttä ja pienen harkinnan sekä lähipiirin kannustuksen jälkeen Anne-Mari päätti perustaa oman toiminimen. Toiminta alkoi syyskuun alusta.
– Pyysin kavereiltani nimiehdotuksia ja yritys kastettiin Kardemammaksi. Se kuvastaa kuulemma hyvin sekä minua että yritystäni, Anne-Mari nauraa.

Kardemamma toimii pääasiassa Anne-Marin omassa keittiössä.
– Tilattujen tuotteiden lisäksi valmistan kahdesti viikossa kotiruokaa ja kerran viikossa on leipomispäivä. Asiakkaina minulla on muun muassa vanhuksia ja ruuhkavuosia eläviä lapsiperheitä.
Viikoittain vaihtuva menu sisältää terveellistä ja maukasta kotiruokaa.
– Tilaukset tehdään etukäteen puhelimitse tai netin kautta. Kotiinkuljetusta minulla ei ole, vaan asiakkaat noutavat tilauksensa itse. Toki jos kysyntä räjähtää käsiin, täytyy varmasti miettiä uusia investointeja.

Kardemammasta saa pitopalvelun myös erilaisiin perhejuhliin. Anne-Marilta syntyvät myös niin perinteiset täytekakut kuin mitä mielikuvituksellisimmatkin luomukset.
– Itselläni ei tällä hetkellä ole lainattavissa ruokailuastiastoja, joitakin tarjoiluastioita löytyy, mutta tämä investointi on edessä. Valmistan ruoat ja hoidan tarjoilun niin, että isäntäväki voi keskittyä itse juhlaan, joko asiakkaan kotona tai sitten juhlatilassa.
Isompiin tilauksiin Anne-Mari kertoo vuokraavansa Rahula-talon suurkeittiötä. Tarjoiluapuakin on saatavilla, mikäli tilaisuuden koko sen vaatii.

+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0