Uusi keksintö helpottaa puhelimen toimivuutta

|

Signal Windowia on testattu ja kehitetty Lammilla yhtiön omassa laboratoriossa. Kuva: Lammin Ikkunat ja Ovet

Datayhteyksien vaatimustaso on noussut.

Uusien rakennusten myötä puhelin- ja tietoliikenneyhteyksissä huomattiin ongelmia 2010-luvulla. Samalla, kun kodeista on rakennettu mahdollisimman energiatehokkaita älylaitteiden signaalit jäivät rakennusten sisälle. Käytännössä puhelimet pätkivät, vaikka kuuluvuus olisi kunnossa.
– Tiukentuneet energiatehokkuusvaatimukset ovat laittaneet asiat uuteen perspektiiviin. Myös ihmisten vaatimustaso on kasvanut ja kotona halutaan, että puhelin kuuluu kaikkialla, kertoo Lammin Ikkunat ja Ovet Myyntijohtaja Rainer Salminen.
Avuksi kuuluvuuden parantamiseen kehitettiin Lammin Signal Window, jonka lanseerattiin markkinoille vuonna 2016.
Patentoitu Signal Window on ikkuna, jonka läpi puhelinsignaali pääsee ilman ongelmia.

Käytännössä Signal Window lasissa on näkymätön seitin ohut kuvio, joka on mitoitettu siten, että tietoliikennesignaalien läpäisevyys on erinomainen.
– Signaali-ikkunoissa käytetyt tekniikat on kehitetty yhtiön omassa signaalilaboratoriossa Lammilla ja ne voidaan viedä osaksi myös ovia, jotka valmistetaan Kangasniemellä.

Mikkelissä jälleenmyyjänä toimiva Mikkelin Lasiasennuksen yrittäjä Jani Paakkunainen on erittäin innoissaan tuotteesta. Uusi teknologia ei vaikuta U-arvoihin eli lämmöneristykseen. Samat hyvät ominaisuudet siis pysyvät, mutta siihen päälle lisätään esimerkiksi puhelimen parempi kuuluvuus.
– Uskon uuden tyyppisen ikkunan olevan tulevaisuuden tuote, josta tulee alalle uusi standardi, Paakkunainen toteaa.
Uusiin omakotitaloihin ja muihin kohteisiin osataan jo kysyä tämänkaltaista tuotetta.

Signal Windowissa on se hyvä puoli, ettei teknologia tarvitse huoltoa.
– Lasin ominaisuudet pysyvät niin kauan kuin ikkuna on olemassa. Tietysti ikkunaa täytyy huoltaa, kuten esimerkiksi pestä, samalla tavalla kuin muitakin ikkunoita, Paakkunainen kertoo.
Signaalin läpäisevyydestä on muitakin hyötyjä kuin vain parempi kuuluvuus ja yhteydet. Tietokone toimii nopeammin ja puhelimen akku kestää pidempään, koska sen ei tarvitse tehdä niin paljon töitä löytääkseen signaalin.
– Taloon tai rakennukseen voidaan asentaa monenlaisia ikkunoita. Jos halutaan esimerkiksi vain työhuoneeseen tämänkaltainen ikkuna, niin sekin onnistuu. Paras lopputulos tietysti saavutetaan, jos kaikki ikkunat ovat sellaisia, jonka signaali läpäisee helposti, Paakkunainen tietää kokemuksesta.

”Ajatuksena on luoda inspiraatiota”

|
Värisilmä Mikkelin tuotevalikoima laajeni. Mikkelin Värisilmässä tehtiin myymäläuudistus, joka valmistui maaliskuun alussa. Käytännössä koko myymälä myllättiin uuteen järjestykseen ja tuotteita tuotiin mallihuoneiden avulla asiakkaiden ...

Parikanniemessä huokuu historia

|
Jokaisella rakennuksella ja kuvalla on tarinansa. Ristiinassa sijaitsevalla Parikanniemen lastenkodilla on pitkä historia, joka ylettyy Karjalaan ja vuoteen 1915. Tuolloin Parikanniemen orpokoti perustettiin uukuniemeläisen ...

Laatoissa ja saumalaasteissa on eroja

|
Materiaalivalinnoissa kannattaa ottaa huomioon käytön aikaiset kokemukset. Valittaessa kaakeleiden ja laattojen sauma-aineita pääpointtina on huomioida tilan käyttötarkoitus. Märkätiloihin on luonnollisesti valittava saumalaasti, joka ei ...

Ratkaisuja on tehtävä

|
Talon rakentamiseen liittyvistä asioista kannattaa olla perillä etukäteen, niin paljon kuin mahdollista. Kati Vornasen ja Tomi Pekurisen yksikerroksinen omakotitalo valmistui Rantakylään viime vapun tienoilla. ...