Varastot tulevat ihmisten luo

|

Tasalämpöä, näkösuojaa ja turvallisuutta. Misete Rentin Seppo Tenhunen muokkasi entisistä myyntitiloista 45 varastokoppia Maaherrankadun varrelle.

Kodin ulkopuolisten varastotilojen vuokraus on yhä yleisempää.

Idea varastohotellista kypsyi Seppo Tenhusen mielessä monen vuoden ajan. Kun tilaisuus perustaa vuokravarastoja Mikkelin keskustan tuntumaan syntyi, oli päätös helppo tehdä.
Aiemmin Mikkelin Koneen ja Tarvikkeen toimitiloina tunnettu liikehuoneisto muuntui Tenhusen käsissä moderniksi varastoksi. Toteutus on siisti ja selkeä, eikä simppeleiden peltiseinien maisemoimilla käytävillä ensimmäisenä tule mieleen, että toteutuksessa on mukana myös modernia tekniikkaa.

Tenhunen kertoo luomansa vuokravarastotoiminnan nojaavan helppokäyttöisyyteen, turvallisuuteen ja energiatehokkuuteen. Esimerkiksi jokaisen varaston ovelle pääsee Maaherrankadun laidasta pumppukärryn ja kuormalavan kanssa. LED-valaisimet toimivat liiketunnistimien mukaisesti ja klo 6-23 välillä avoinna olevan tilan turvallisuudesta huolehtii kulunvalvontajärjestelmä kameroineen ja sähkölukkoineen. Koko varastotila on myös vartiointiliikkeen luupin alla.
Tenhusen mukaan asiakkaan ei tarvitse varastoitavien tavaroiden lisäksi tuoda mukanaan kuin riippulukko oman tilan lukitsemiseksi.
– Meillä on täällä erilaisia apuvälineitä helpottamassa tavaroiden siirtoa. Myös hyllyjä on vuokrattavana, Tenhunen näyttää haastattelun lomassa.

Mutta kenelle vuokravarastot ovat tarkoitettu? Tenhusen mukaan käyttäjäryhmiä on monenlaisia.
– Pienyrittäjät, kuten torimyyjät ja kirpputoriammattilaiset esimerkiksi. Ja sitten tietenkin kaikki tilapäistä varastotilaa tarvitsevat, kuten asunnon vaihtajat ja erilaisten säilytystilaa tarvitsevien kausiharrastevälineiden käyttäjät.
– Mahtuupa näihin koppeihin vaikka mopo tai moottoripyöräkin, Tenhunen vihjaa.
Ja pihamaalla vuokrattavaa löytyy vielä lisää. Tähän on syynä se, että Misete Rentin vuokraamat koneet ja laitteet on siirretty kotipihasta Maaherrankadun toimipisteen takapihalle. Oksasilppureiden, kantojyrsimien ja minikaivureiden kulta-aika on keväästä syksyyn, kun taas lumilingon sesonki on kohta käsillä.
– Talvisin suoritan lumiaurauksia ja huolehdin kiinteistöistä, Tenhunen kertaa arkeaan varastohotellin ja konevuokrauksen lisäksi.

Maaherrankatu 48 liikekiinteistön omistava Tenhunen pyörittää yhdessä vaimo-Mian kanssa Misete Rentin liiketoimintaa. Kokeneena kiinteistömiehenä Tenhunen tietää varastokoppien vuokraustoiminnan olevan pitkämielisen työtä.
– Nämä asiat on ajateltava vähintään 10 vuoden periodilla. Vuokravarastot ovat kuitenkin nouseva ala, sillä uusien asuntojen yhteyteen ei nykyään rakenneta isoja varastotiloja.
Isommissa kaupungeissa vuokravarastot ovat niin suosittuja, ettei niistä uskalleta luopua, vaan niistä pidetään kiinni. Jonot tiloihin ovat pitkiä.
Mikkelissä keskustavaraston tilanne on vielä toinen. Toiminta on vasta alkanut ja ensimmäiset käyttäjät ovat tuoneet tavaroitaan.
– Näiden pitää olla helppoja ja turvallisia käyttää. Se edellä tässä on nämä varastokopit kehitetty, Tenhunen päättää.

Onko keittiösi turvallinen?

|
Keittiössä on asuintiloista selvästi eniten vaaranpaikkoja – siellä on kylmälaitteita, liesi, ehkäpä hellakin, veitsiä jne. Vaara korostuu selvästi ruoanlaiton yhteydessä: kuumia astioita, levypintoja ja ...

Kotikeittiön kingi

|
Kokeneen kotikokin valmistamaa ruokaa on nauttinut niin ministerit kuin Daimler-Mercedeksen pääjohtajakin. Raimo Heinänen on mikkeliläisten tuntema niin tori- ja kauppahalliyrittäjänä kuin politiikastakin. Raimon menneisyyteen ...

Nykyajan keittiö on ennen kaikkea toimiva

|
Selkeys, toimivuus ja helppous ovat nykyaikaisen keittiön tärkeimmät kriteerit. Viime vuosina keittiöihin on saatu paljon arkea helpottavia toimintoja. Keittiön ja oleskelutilan yhtenäistyminen on myös ...