Rakkaudesta leipomiseen

|

Johanna Jääskeläinen (edessä) ja Johanna Tarhonen suorittavat osan opinnoistaan yrittäjinä NY Vuosi yrittäjänä –ohjelman kautta. – Avaamme Esedulle kuukaudeksi kesäkahvilan, kertovat naiset sämpylän pyörittämisen lomassa.

Cafe Onni NY palvelee kesäkuun ajan.

Kaksi leipuri-kondiittori opiskelijaa, Johanna Jääskeläinen (49v.) ja Johanna Tarhonen (52v.), päättivät järjestää itselleen harjoittelupaikan oman yrityksen muodossa.
– Otimme molemmat viime syksynä vakitöistä opintovapaata ja aloitimme opiskelun (Etelä-Savon ammattiopisto) Esedun leipuri-kondiittori koulutusohjelmassa silkasta rakkaudesta leipomiseen, kertoo Jääskeläinen.
Opintoihin kuuluu työharjoittelujaksoja ja kesäkuuksi molempien naisten olisi pitänyt lähteä joko kentälle harjoittelemaan tai hankkia itselleen oppisopimuspaikat.

Johannat miettivät vaihtoehtoja, kun opettaja vinkkasi NY Vuosi yrittäjänä –ohjelmasta.
– Emme ole kumpikaan toimineet yrittäjinä aikaisemmin, joten iästä huolimatta pääsimme mukaan ohjelmaan, nauraa Jääskeläinen.
– Olemme kyllä molemmat varovasti haaveilleet omasta pikku kahvila-konditoriasta, mutta vain haaveilleet.

Esedulla oleva Putiikki Onni toimii keväällä ja syksyllä opiskelijoiden oppimisympäristönä, ollen normaalisti loma-ajan kiinni. Naiset kysyivät mahdollisuutta perustaa sen tiloihin kesäkuun ajaksi leipomo-kahvilan.
– Kun koululta näytettiin vihreää valoa, lähdimme Xamkin järjestämälle Roihu-hankkeen yrittäjäkurssille, mistä saimme hyvää oppia ja ideoita yrittäjyyteen.

Niinpä Putiikki Onnin tiloissa toimii kesäkuun ajan Café Onni, joka tarjoaa muun muassa kahvia ja teetä sekä ennen kaikkea joka päivä tuoretta, vastaleivottua suolaista ja makeaa.
– Kaikki leipomukset tehdään itse laktoosittomina, mutta valitettavasti kontaminaatiovaaran takia emme pysty valmistamaan gluteenittomia tuotteita. Mutta koska olemme opiskelijoita, kaikki tuotteet myydään opiskelijahinnoin, vinkkaavat naiset.

Entistä maukkaammaksi leivottu

|
Uusi CLA työntää tähtimerkin imagoa yhä nuorekkaampaan suuntaan. Ei tarvitse mennä kovinkaan pitkälle ajassa taaksepäin, kun Mercedes-Benz miellettiin varttuneempien herrasmiesten kulkupeliksi. Kansanautona eli taksina ...

Massey-Fergusonin jälkimarkkinointi- toiminnot Etukoneelle

|
Traktoreiden ja maansiirtokoneiden huolto- ja varaosatoiminnat keskittyvät Mikkelissä entisestään. Arinakadulla sijaitsevan Etukoneen huoltotarjonta täydentyy viidennellä merkillä, kun Massey-Ferguson liittyy New Hollandin, Case IH:n, Zetorin ...

Vihreä valhe — JiiTeen Kuukautinen

|
Otsikko ei ole omaa keksintöäni. Otsikko on Mikko Paunion menestyskirjan ”Vihreä valhe” kopio. Paunio paljasti Vihreän ajatusmallin sudenkuopat jo vuosikymmeniä sitten. Minä jatkan mielelläni ...

Ekologisuus edellä

|
Kesäaikaan aurinko lämmittää Airolan perheen käyttöveden kokonaan. Kun hirvensalmelainen Pekka Airola 2000-luvun alkupuolella muutti nykyiseen kotiinsa, talossa oli öljylämmitys. – Tarkoituksena on ollut siirtyä ...

Mustangit valtaavat Mikkelin

|
Suomen suurin yhteen automalliin keskittynyt kerho, Ford Mustang Owners’ Club of Finland ry (FMOC), järjestää Mustang-autonäyttelyn heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Mikkelin satamassa. Vuosittain eri paikkakunnilla ...