Tähtäimessä suuremmat urakat

|

Heikki Kimari hoitaa itse sähkötöitä. – Vaikka alalta on kokemusta, niin silti itseään on koulutettava. On pysyttävä ajan hermolla.

Työ vaatii vastapainonsa ja Heikki Kimari löytää sen tanssin ääreltä.

Etelä-Savon ja Keski-Suomen alueella toimiva HK Rakennussähkö Oy muuttui viime vuoden puolella osakeyhtiöksi. Heikki Kimarin luotsaamalla yrityksellä on tähtäimessä suuremmat urakat, uudiskohteet ja saneeraukset.
– Toiminimi minulla oli vajaat kymmenen vuotta ja ennen sitä työskentelin samalla alalla, joten kokemusta löytyy, Kimari kertoo.
Vaikka suunnitelmissa on päästä tekemään isompia urakoita, niin yksityistalouksia ei unohdeta.
– Jos joku tarvitsee apua pienemmissäkin sähköhommissa, niin autamme. Maaseudulla varsinkin on osattava monenlaista hommaa. Välillä sitä huomaa auttavansa hyvin erikoisissakin korjaustehtävissä, Kimari naurahtaa.
Uutena aluevaltauksena HK Rakennussähkö Oy toimii myös nuohouksen parissa, josta vastaa tällä hetkellä Mikkelin Haukivuorella asuva Oiva Haapiainen. Haapiainen on sähköteknikko ja kouluttautunut viime syksynä nuohoojaksi.

Oiva Haapiainen sai elokuussa nuohoojan tutkinnon.Kuvat: Heikki Kimarin arkisto
Oiva Haapiainen sai elokuussa nuohoojan tutkinnon.Kuvat: Heikki Kimarin arkisto

Vaikka Kimari on kotoisin Mikkelistä ja asunut paikkakunnalla jo pitkään, kasvot saattavat olla monelle tuntemattomat.
– Olen asunut ja käynyt kouluni Ruotsissa. Siellä vierähti 22 vuotta, mutta olen asunut jo pitkään Suomessa, mies kertoo.
Ruotsista on tulossa myös vahvistusta yritykseen. Kimarin siskonpoika Max on samalla alalla ja muuttamassa Suomeen.
– Jyväskylä kuuluu vahvasti toimialueeseemme. Hän alkaa sitten hoitaa hommia siellä päässä, Kimari kertoo.

Töiden ohella jotain on hyvä myös harrastaa. Kimari kertoo olevansa puhelimen ääressä lähes aina, yhtä poikkeusta lukuun ottamatta.
– Sunnuntaisin iltapäivällä ja illansuussa käyn tansseissa Kisakaaressa. Silloin täytyy keskittyä tanssin pyörteisiin, mies naurahtaa.
Tanssin harrastaminen ei ole yllättävää, sillä Kimari kertoo harrastaneensa nuorena tanhuamista.
– Täytyy kyllä myöntää, että tanssikurssille on mentävä. Taito on kyllä tallella, mutta uusia tansseja on tullut niin paljon, ettei meinaa pysyä perässä, mies toteaa lopuksi.

Kun vuokrataan, vuokrataan kunnolla

|
Kokenut konemies tietää, minkälaisilla laitteilla työ sujuu turvallisesti ja nopeasti. Pikkupojasta lähtien erilaisten koneiden ja laitteiden kanssa töitä tehneen Seppo Tenhusen ajatuksissa on kytenyt ...

Kaksikko hyppäsi omille rattaille

|
Ideat autokaupan uudenlaisista palvelumuodoista poikivat yrityksen. Jo pienen ikänsä autoja myyneillä Jonne Långilla ja Jani Kellmanilla on selkeä käsitys siitä, mitä autoliikkeiden tarjonnasta puuttui. ...

Uusi kivijalkakauppa

|
Pitkään tyhjillään ollut liiketila sai uudet yrittäjät. Toukokuun puolen välin tienoilla perustettu Lämpökulma Oy palvelee entisen Nuijamiestenkadun Siwan tiloissa. Yrittäjät Timo Telkkä, Marko Laukkanen ...

Kalliomaalausretkille on kysyntää

|
Kallioniemi on tulvillaan elämää. Kallioniemen isäntä istahtaa aamuyhdeksän maissa kuistin sohvalle kahvikuppi kädessään. Aurinko paistaa lämpimästi vanhaan hirsitaloon. Kesä on Kallioniemessä erittäin kiireinen, eikä ...

Griffin Events tuo elämää

|
Järvi-Suomen upeat maisemat tutuksi liikunnan kautta. Griffin Events Finland Oy koostuu seitsemästä mäntyharjulaisesta yrittäjästä, jotka haluavat elävöittää paikkakuntaa. Heille kaikille on yhteistä kiinnostus liikuntaan, ...