Tähtäimessä suuremmat urakat

|

Heikki Kimari hoitaa itse sähkötöitä.  – Vaikka alalta on kokemusta, niin silti itseään on koulutettava. On pysyttävä ajan hermolla.
Heikki Kimari hoitaa itse sähkötöitä. – Vaikka alalta on kokemusta, niin silti itseään on koulutettava. On pysyttävä ajan hermolla.

Työ vaatii vastapainonsa ja Heikki Kimari löytää sen tanssin ääreltä.

Etelä-Savon ja Keski-Suomen alueella toimiva HK Rakennussähkö Oy muuttui viime vuoden puolella osakeyhtiöksi. Heikki Kimarin luotsaamalla yrityksellä on tähtäimessä suuremmat urakat, uudiskohteet ja saneeraukset.
– Toiminimi minulla oli vajaat kymmenen vuotta ja ennen sitä työskentelin samalla alalla, joten kokemusta löytyy, Kimari kertoo.
Vaikka suunnitelmissa on päästä tekemään isompia urakoita, niin yksityistalouksia ei unohdeta.
– Jos joku tarvitsee apua pienemmissäkin sähköhommissa, niin autamme. Maaseudulla varsinkin on osattava monenlaista hommaa. Välillä sitä huomaa auttavansa hyvin erikoisissakin korjaustehtävissä, Kimari naurahtaa.
Uutena aluevaltauksena HK Rakennussähkö Oy toimii myös nuohouksen parissa, josta vastaa tällä hetkellä Mikkelin Haukivuorella asuva Oiva Haapiainen. Haapiainen on sähköteknikko ja kouluttautunut viime syksynä nuohoojaksi.

Oiva Haapiainen sai elokuussa nuohoojan tutkinnon.Kuvat: Heikki Kimarin arkisto
Oiva Haapiainen sai elokuussa nuohoojan tutkinnon.Kuvat: Heikki Kimarin arkisto

Vaikka Kimari on kotoisin Mikkelistä ja asunut paikkakunnalla jo pitkään, kasvot saattavat olla monelle tuntemattomat.
– Olen asunut ja käynyt kouluni Ruotsissa. Siellä vierähti 22 vuotta, mutta olen asunut jo pitkään Suomessa, mies kertoo.
Ruotsista on tulossa myös vahvistusta yritykseen. Kimarin siskonpoika Max on samalla alalla ja muuttamassa Suomeen.
– Jyväskylä kuuluu vahvasti toimialueeseemme. Hän alkaa sitten hoitaa hommia siellä päässä, Kimari kertoo.

Töiden ohella jotain on hyvä myös harrastaa. Kimari kertoo olevansa puhelimen ääressä lähes aina, yhtä poikkeusta lukuun ottamatta.
– Sunnuntaisin iltapäivällä ja illansuussa käyn tansseissa Kisakaaressa. Silloin täytyy keskittyä tanssin pyörteisiin, mies naurahtaa.
Tanssin harrastaminen ei ole yllättävää, sillä Kimari kertoo harrastaneensa nuorena tanhuamista.
– Täytyy kyllä myöntää, että tanssikurssille on mentävä. Taito on kyllä tallella, mutta uusia tansseja on tullut niin paljon, ettei meinaa pysyä perässä, mies toteaa lopuksi.

Juvan kunnanjohtaja Mervi Simoska (oik.) suoritti virallisen avajaisnauhan leikkaamisen yrittäjä Yrjö Pylvänäisen avustuksella.  Kuva: Jouko Makkonen

Kolmas liike avattiin Vehmaalle

|
Kärkipyörä haluaa panostaa vuorovaikutukseen asiakkaan kanssa. Kärkipyörä laajensi toimintaansa Juvalle maalis-huhtikuun vaihteessa. Uusi liike on yrityksen kolmas toimipaikka. Kaksi muuta sijaitsevat Mäntyharjulla ja Lappeenrannassa. ...
Arto Immosella on hierontatilat Savisillassa, lisäksi hän tekee myös kotikäyntejä.

Urheiluhieronta sopii kaikille

|
Urheiluhieroja Arto Immonen tarjoaa hoitoja paitsi urheilijoille ja liikuntaa harrastaville, myös muillekin. Hieronnan lisäksi Immosen käytössä on Cryonic huippukylmähoitolaite. Rantasalmelta maatalosta kotoisin oleva Immonen ...
Mikkelin kaupunki palkitsi Olli Heinikaisen luotsaaman Ola Oy:n vuoden 2017 yrityspalkinnolla. Palkinto luovutettiin yritysgaalassa Pieksämäellä Veturitalleilla. Myös MP on palkinnut hänet vuoden 2017 taustavaikuttajana.

Yhteispeli on avainasemassa

|
Palkinto yllätti Ola Oy:n yrittäjän Olli Heinikaisen. Mikkelin kaupungin yrityspalkinto on perinteinen kaupunginhallituksen osoittama tunnustus Mikkelissä toimivalle yritykselle. Heinikainen arvelee osasyynä tunnustukselle olevan yrityksen ...