Auton omistamisajattelu on murroksessa

27.2.2019 Auto & Kone
Kaupat tehty. S-Drive sisältää mobiilisovelluksen, joka auttaa taloudellisempaan ajotapaan. Myyty -lappua kiinnitti Savon Autokeskuksen automyyjä Esko Hyvärinen.

Suomalaiselle auton omistaminen on ollut perinteisesti ylpeyden aihe, mutta maailma on muuttumassa tässäkin asiassa.

Yrityspuolella auton omistaminen ei ole välttämättä viisain ratkaisu. Leasing-sopimuksen avulla käytettävissä on uusi auto ennalta sovitun ajanjakson ja kilometrisuoritteen puitteissa. Kun taattu takaisinostohinta on myös tiedossa, ovat riskit vähäiset. Lisäksi leasing-auto ei ole rasittanut omaisuuseränä yrityksen tasetta.

Yksityisautoilijoiden puolella erilaisia leasing-tuotteita on ollut tarjolla jo vuosikymmeniä sitten. Viime vuosina tarjonta on lisääntynyt ja digitalisaation myötä kehitys on ottanut suorastaan kukonloikkia. Tekninen kehitys ei kuitenkaan yksin riitä menestyksen eteen, vaan siihen tarvitaan uudenlaista ajattelua ostavalta yleisöltä.
Omistusajattelun muutoksessa tärkein asia on tuotteen hinta-ajattelun muutos. Olenko ostamassa 30 000 euron autoa iäksi vai käyttöoikeutta samaiseen autoon 400 euron kuukausierällä kolmen vuoden ajaksi? Tämä ajattelu on lyönyt itsensä läpi pienemmissä hankintaerissä, kuten esimerkiksi viihde-elektroniikkapuolella. Nyt tämä ajattelumalli on työntymässä uuden sukupolven myötä myös autoilun puolelle.

Hiljattain markkinoille rantautunut S-Drive on yksityisleasing-tuote, jonka ominaisuudet on kehitetty vuosien varrella monipuoliseksi paketiksi. Alueellisten osuuskauppojen autoliikkeiden tuote pilotoitiin länsirannikon suunnalla ja on nyt saatavilla eri puolilla Suomea.
Osuuskauppa Suur-Savon autokauppoihin kuuluvan Savon Autokeskuksen myyntipäällikkö Aleksi Musakan mukaan S-Drive –konseptin olennaisin asia on vaivattomuus.
– Sopimukseen kuuluu aina mobiiliyhteys autosta suoraan korjaamolle, jonka vuoksi käytönaikaisiin huoltoihin käy kutsu meidän suunnalta.
Mitään paikannusta palvelu ei sisällä eli auton liikkeet eivät tallennu kenenkään tiedostoihin.

Sopimuksen keskeiset suureet, ajomäärä, varustelutaso, sopimuksen kestoaika ja kiinteä kuukausihinta jo edellä mainittujen huoltojen lisäksi ovat keskeisiä sopimuselementtejä. Asiakkaan hoidettaviksi jäävät polttoaineet ja verot. Vakuutuksenkin voi sisällyttää pakettiin niin halutessaan.
Mikään hokkupokkus-juttu ei S-Drive tai mikään muukaan yksityisleasing tietenkään tuo tullessaan, vaan autoilu maksaa aina, tavalla tai toisella.
Musakan mukaan tärkein asia kokonaisuudessa on kuitenkin huolettomuus ja riskittömyys. Yllätyksiä ei ole luvassa, sillä esimerkiksi auton takaisinostohinta on jo tiedossa sopimusta tehdessä.
– Paketti on kohtuuhintainen varsinkin sen vaivattomuuteen nähden, Musakka laskeskelee.

Kuukausierän euromäärä riippuu sopimusajan keston lisäksi myös käsirahan määrästä. Musakan mukaan sopimuksen sisältö räätälöidään aina asiakaskohtaisten toiveiden ja keskustelujen pohjalta, eikä mitään yhtä vakiosabluunaa ole olemassa.
– Kun asiakkaiden tilanteet ja olosuhteet ovat aina yksilöllisiä, niin pitää olla sopimustenkin, Musakka päättää.
S-Driven kohdalla kysymyksessä ei ole pelkkä yksityisleasing, vaan sopimuksen voi tehdä myös yrityspuolelle.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0