Menestyjät juhlivat Mikkelissä

|

Juha Paavilainen ja Mika Lassila keräävät pokaaleja vuodesta toiseen. Kuvat: MHJ Racing Team

Mikkeliläinen ralliseura keräsi menestystä kuluneena vuonna.

Juha Paavilaisen BMW sai uuden tyylikkään teippauksen. Kokonaan teipatussa autossa suunnittelija pystyy toteuttamaan vaativampiakin kuvioita.
Juha Paavilaisen BMW sai uuden tyylikkään teippauksen. Kokonaan teipatussa autossa suunnittelija pystyy toteuttamaan vaativampiakin kuvioita.

MHJ Racing Team kokoontui viime lauantaina Riitan Sapuskalle juhlimaan pikkujouluja. Yhdistyksen 50:stä jäsenestä noin puolet on kilpailevia kuljettajia.
– Jäsenemme ovat ympäri Suomea. Ei sillä ole väliä missä asuu, koska kilpailutkin voivat olla missä vain, yhdistyksen asioita hoitava Tom Tähtinen kertoo.
Viime vuonna menestystä tuli usealle eri saralla, eikä kulunut vuosi ollut poikkeus.
– Vuosi on mennyt todella hyvin, ei oikeastaan olisi paremmin voinut mennä, toinen yhdistyksen keulamies Jukka Kakriainen toteaa.
Lappeenrantalainen Juha Paavilainen voitti F-rallisarjan yleisen luokan. Viime vuonna hän kilpaili senioreiden F-rallisarjassa, jossa saadaan ikähyvitystä. Hänen parinaan on jo useamman vuoden toiminut kartturi Mika Lassila.
– Vaihdettiin tosiaan yleisen puolelle, jossa vastus on vähän kovempi eikä hyvityksiä enää tule kellekään. Ihan reilusti piti ajaa keulaa vastaan, Paavilainen kertoo.
Kaksikko voitti kolme ensimmäistä osakilpailua ja neljännessä kilpailussa olisi ollut mahdollisuus varmistaa kokonaiskilpailun voitto.
– Niinhän siinä sitten kävi, että moottori räjähti. Kiertokanki katkesi ja tuli lohkosta läpi. Sen seurauksen mäntä tuli ulos moottorista.
Takaisku oli Paavilaisen mukaan kallis paukku, mutta onneksi hän oli ruvennut keräämään osia varamoottoria varten.
– Ilman tukijoukkoja ja sponsoreita homma ei onnistuisi. Iso kiitos ystäville, korjaajille ja kaikille ketkä auttoivat parin kuukauden aikana saamaan moottorin kuntoon.

Jatkossa Paavilainen ja Lassila aikovat pysyä samassa sarjassa, mutta siirtyvät nuottipuolelle.
– Vauhdit alkavat olemaan niin kovia, että mennään mielummin nuottien kanssa. Totta kai se on haastavampaa ja kalliimpaa, mutta samalla mielenkiintoista.

Ville Hanhisuanto oli erittäin tyytyväinen vuoden tuloksiin.
Ville Hanhisuanto oli erittäin tyytyväinen vuoden tuloksiin.

– Vähän joutuu muistelemaan ja opettelemaan, mutta eiköhän se siitä, Paavilainen naurahtaa.
Rallimenestyjän poika on valmiina seuraamaan isänsä jalanjäljissä. Harjoittelukin on jo aloitettu.
– Poika pääsee ajamaan parin vuoden päästä. Ihan luottavaisin mielin hänet voi laskea rattiin, koska on harjoitellut peltoautolla ja meno on hallittua. Järki on siis kädessä, Paavilainen hymyilee.

Ranualla asuva Ville Hanhisuanto voitti kultaa Rallisprintin juniorimestaruussarjassa. Hän ajoi kaksi ensimmäistä kilpailua vuokratulla Škoda Fabialla ja loput omalla BMW M3:lla. Kilpaa ajaminen on miehelle tuttua jo pikkupojasta lähtien.
– Isä ajeli aina jääradalla ja siinä tuli oltua mukana. Kyllä rallissa on parasta se, että saa vastapainoa arjen aherrukselle, Hanhisuoanto kertoo.
Autokauppayrittäjän arki voi olla kiireistä eikä pienyrittäjä välttämättä saa työasioita pois mielestä edes vapaalla.
– Rattiin kun hyppää, niin siinä ei kerta kaikkiaan voi ajatella mitään muuta kuin ajamista.
Tulevana vuonna Hanhisuoanto aikaa keskittyä sprintin sijaan ralliin. Ensimmäinen koetus on tammikuun viimeisenä viikonloppuna tunturirallissa.
– Ainahan sitä lähdetään voittoa hakemaan. Parhaansa täytyy tehdä ja katsoa mihin pääsee. Kulunut vuosi oli erittäin onnistunut, mies toteaa.

Varkautelainen Janne Eronen kilpaili Škoda Fabia R5:lla ja Mitsubishi Lancerilla.
Varkautelainen Janne Eronen kilpaili Škoda Fabia R5:lla ja Mitsubishi Lancerilla.

Rallisprintin 4-veto sarjassa pronssia nappasi Janne Eronen Varkaudesta. Vaikka sijoitus oli erittäin hyvä, miehellä jäi silti jotain hampaan koloon.
– Täytyy olla tyytyväinen, mutta tiedän pystyväni parempaan. Ajoin muutaman asvalttipätkän sora-alustalla, joten ne eivät menneet nappiin, Eronen kertoo.
Hän oli mukana ensimmäistä kertaa rallisprintin puolella. Aikaisemmin Eronen on menestynyt rallin puolella napaten 2017 SM pronssia. Parasta harrastuksessa hänen mukaansa on adrenaliini sekä onnistumisen tunne.
– Kyllä se on myös sellainen sosiaalinen tapahtuma. Kuluneiden vuosien ajan rallin ympärille on muodostunut laaja kaveripiiri.
Tällä hetkellä Eronen toimii Varkaudessa autourheiluyrittäjänä. Sen myötä, omien sanojensa mukaan, elämä on nykyään pelkkää rallia.

Saunapalot johtuvat yleensä hormista

|
Vapaa-ajan asunnolla käytetty kiinteistötekniikka kannattaa huomioida vakuutuksessa. Sauna ja peseytymistilat kuuluvat yleensä kotivakuutukseen. Mikäli sauna on erillinen rakennus, sille tulee olla oma vakuutuksensa. – ...

Traktorikauppa on murroksessa

|
Maatalouden vuosia jatkunut ahdinko näkyy myös konekaupassa. Yhtäjaksoisesti 18 vuotta New Holland- ja Case IH-kauppana toiminut Etukone jatkaa merkkien huolto- ja varaosamyyntiä kuten tähänkin ...

Kalliomaalausretkille on kysyntää

|
Kallioniemi on tulvillaan elämää. Kallioniemen isäntä istahtaa aamuyhdeksän maissa kuistin sohvalle kahvikuppi kädessään. Aurinko paistaa lämpimästi vanhaan hirsitaloon. Kesä on Kallioniemessä erittäin kiireinen, eikä ...

Griffin Events tuo elämää

|
Järvi-Suomen upeat maisemat tutuksi liikunnan kautta. Griffin Events Finland Oy koostuu seitsemästä mäntyharjulaisesta yrittäjästä, jotka haluavat elävöittää paikkakuntaa. Heille kaikille on yhteistä kiinnostus liikuntaan, ...

Perhesauna parhaimmillaan

|
Moni ohikulkija haluaa ikuistaa Siiskosten saunan. Mikkelistä Anttolan suuntaan noin kymmenen kilometrin päässä Saimaalla on Veikko ja Anne Siiskosen pieni saarisauna. Sauna on ohikulkijoiden ...

MikUA:n Jani Laitinen EVK -luokan voittoon Ruotimolla

|
Mikkelin Urheiluautoilijat ry järjesti jokkiskilpailun Ruotimon Moottoriurheilukeskuksessa Mäntyharjulla helatorstaina. Radan käyttöoikeus oli 50-vuotis syntymäpäivälahja Mäntyharjun Moottorikerholta. Edellisen kerran MikUA on järjestänyt jokkiskilpailun noin 20 ...

Rättäriväki juhli viisikymppisiä

|
Yksi automaailman ikoneista sai harrastajat helteiselle Suomenniemelle. On kulunut 50 vuotta siitä, kun viisi mikkeliläistä rättisitikkamielistä henkilöä kokoontui perustaakseen valtakunnallisen 2 CV-kiltaan kuuluvan aluejaoston. ...

Golf vaatii henkistä kanttia

|
Harrastuksesta ammatiksi muuttunut laji vie Tapio Pulkkasta ympäri maailmaa. Golfammattilainen Tapio Pulkkanen lähtee pian jatkamaan European Touria Saksaan. Hän viettää parhaillaan kisataukoa Suomessa. Tourille ...