Menestyjät juhlivat Mikkelissä

|

Juha Paavilainen ja Mika Lassila keräävät pokaaleja vuodesta toiseen.
Kuvat: MHJ Racing Team
Juha Paavilainen ja Mika Lassila keräävät pokaaleja vuodesta toiseen. Kuvat: MHJ Racing Team

Mikkeliläinen ralliseura keräsi menestystä kuluneena vuonna.

Juha Paavilaisen BMW sai uuden tyylikkään teippauksen. Kokonaan teipatussa autossa suunnittelija pystyy toteuttamaan vaativampiakin kuvioita.
Juha Paavilaisen BMW sai uuden tyylikkään teippauksen. Kokonaan teipatussa autossa suunnittelija pystyy toteuttamaan vaativampiakin kuvioita.

MHJ Racing Team kokoontui viime lauantaina Riitan Sapuskalle juhlimaan pikkujouluja. Yhdistyksen 50:stä jäsenestä noin puolet on kilpailevia kuljettajia.
– Jäsenemme ovat ympäri Suomea. Ei sillä ole väliä missä asuu, koska kilpailutkin voivat olla missä vain, yhdistyksen asioita hoitava Tom Tähtinen kertoo.
Viime vuonna menestystä tuli usealle eri saralla, eikä kulunut vuosi ollut poikkeus.
– Vuosi on mennyt todella hyvin, ei oikeastaan olisi paremmin voinut mennä, toinen yhdistyksen keulamies Jukka Kakriainen toteaa.
Lappeenrantalainen Juha Paavilainen voitti F-rallisarjan yleisen luokan. Viime vuonna hän kilpaili senioreiden F-rallisarjassa, jossa saadaan ikähyvitystä. Hänen parinaan on jo useamman vuoden toiminut kartturi Mika Lassila.
– Vaihdettiin tosiaan yleisen puolelle, jossa vastus on vähän kovempi eikä hyvityksiä enää tule kellekään. Ihan reilusti piti ajaa keulaa vastaan, Paavilainen kertoo.
Kaksikko voitti kolme ensimmäistä osakilpailua ja neljännessä kilpailussa olisi ollut mahdollisuus varmistaa kokonaiskilpailun voitto.
– Niinhän siinä sitten kävi, että moottori räjähti. Kiertokanki katkesi ja tuli lohkosta läpi. Sen seurauksen mäntä tuli ulos moottorista.
Takaisku oli Paavilaisen mukaan kallis paukku, mutta onneksi hän oli ruvennut keräämään osia varamoottoria varten.
– Ilman tukijoukkoja ja sponsoreita homma ei onnistuisi. Iso kiitos ystäville, korjaajille ja kaikille ketkä auttoivat parin kuukauden aikana saamaan moottorin kuntoon.

Jatkossa Paavilainen ja Lassila aikovat pysyä samassa sarjassa, mutta siirtyvät nuottipuolelle.
– Vauhdit alkavat olemaan niin kovia, että mennään mielummin nuottien kanssa. Totta kai se on haastavampaa ja kalliimpaa, mutta samalla mielenkiintoista.

Ville Hanhisuanto oli erittäin tyytyväinen vuoden tuloksiin.
Ville Hanhisuanto oli erittäin tyytyväinen vuoden tuloksiin.

– Vähän joutuu muistelemaan ja opettelemaan, mutta eiköhän se siitä, Paavilainen naurahtaa.
Rallimenestyjän poika on valmiina seuraamaan isänsä jalanjäljissä. Harjoittelukin on jo aloitettu.
– Poika pääsee ajamaan parin vuoden päästä. Ihan luottavaisin mielin hänet voi laskea rattiin, koska on harjoitellut peltoautolla ja meno on hallittua. Järki on siis kädessä, Paavilainen hymyilee.

Ranualla asuva Ville Hanhisuanto voitti kultaa Rallisprintin juniorimestaruussarjassa. Hän ajoi kaksi ensimmäistä kilpailua vuokratulla Škoda Fabialla ja loput omalla BMW M3:lla. Kilpaa ajaminen on miehelle tuttua jo pikkupojasta lähtien.
– Isä ajeli aina jääradalla ja siinä tuli oltua mukana. Kyllä rallissa on parasta se, että saa vastapainoa arjen aherrukselle, Hanhisuoanto kertoo.
Autokauppayrittäjän arki voi olla kiireistä eikä pienyrittäjä välttämättä saa työasioita pois mielestä edes vapaalla.
– Rattiin kun hyppää, niin siinä ei kerta kaikkiaan voi ajatella mitään muuta kuin ajamista.
Tulevana vuonna Hanhisuoanto aikaa keskittyä sprintin sijaan ralliin. Ensimmäinen koetus on tammikuun viimeisenä viikonloppuna tunturirallissa.
– Ainahan sitä lähdetään voittoa hakemaan. Parhaansa täytyy tehdä ja katsoa mihin pääsee. Kulunut vuosi oli erittäin onnistunut, mies toteaa.

Varkautelainen Janne Eronen kilpaili Škoda Fabia R5:lla ja Mitsubishi Lancerilla.
Varkautelainen Janne Eronen kilpaili Škoda Fabia R5:lla ja Mitsubishi Lancerilla.

Rallisprintin 4-veto sarjassa pronssia nappasi Janne Eronen Varkaudesta. Vaikka sijoitus oli erittäin hyvä, miehellä jäi silti jotain hampaan koloon.
– Täytyy olla tyytyväinen, mutta tiedän pystyväni parempaan. Ajoin muutaman asvalttipätkän sora-alustalla, joten ne eivät menneet nappiin, Eronen kertoo.
Hän oli mukana ensimmäistä kertaa rallisprintin puolella. Aikaisemmin Eronen on menestynyt rallin puolella napaten 2017 SM pronssia. Parasta harrastuksessa hänen mukaansa on adrenaliini sekä onnistumisen tunne.
– Kyllä se on myös sellainen sosiaalinen tapahtuma. Kuluneiden vuosien ajan rallin ympärille on muodostunut laaja kaveripiiri.
Tällä hetkellä Eronen toimii Varkaudessa autourheiluyrittäjänä. Sen myötä, omien sanojensa mukaan, elämä on nykyään pelkkää rallia.

Asiakasvastaava Milla Vesalainen auttaa tarvittaessa digitaalisen tilauskioskin käytössä. – Tämä oli kyllä todella kätevää, annostaan valitsemassa ollut pariskunta totesi onnistuneen tilauksen jälkeen.

Tilauskioskit työllistävät enemmän

|
McDonald’siin saatiin kolme uutta nimitystä. Mikkelin McDonald’sissa otettiin käyttöön marraskuussa digitaaliset tilaus­kioskit, joista asiakas saa itse tilattua ruoka-annoksensa. Isoilla kosketusnäytöillä on kuvat kaikista tuotteista. ...

Kaihulta kajahtaa — JiiTeen Kuukautinen

|
Mikkelissä on noussut keskustelu Kaihun alueen rakentamisesta – on vaadittu pidättäytymistä rakentamisesta kaupunkia halkovan harjun ja sen viereisen lammen alueella. Muutama käsite. Kaihunharju on ...
Autoharrastukseen hurahtaneella hieroja Jari Veteläisellä on vastaanotot Otavassa ja Haukivuorella. Marraskuun puolivälistä avautui Ristimäenkadulla Mikkelin toimipiste.

Autoala vaihtui lihashuoltoon

|
Uusi hieroja Mikkeliin. Hieroja Jari Veteläinen avaa marraskuun puolivälissä vastaanoton Ristimäenkadulle. – Olen viisikymppinen kaveri, Oulusta kotoisin ja ehtinyt tehdä kaikenlaista matkan varrella, kertoo ...
Antti ja Matti Saranki pyörittivät yritystä yhdessä noin 18 vuotta. Nyt isä Matti on jäänyt eläkkeelle.

”Lasi on aina lasia”

|
Lasialan ammattilaiset juhlivat 20-vuotista taivaltaan. Yrittäjänkadulla sijaitseva Lasitusliike Lasi-Saranki Oy täytti syyskuussa 20 vuotta. Alun perin yrityksen laittoivat pystyyn isä Matti ja poika Antti ...
Ella Marttinen piti kovasti TET-jaksostaan.

Silmiä avaava TET-jakso

|
Monissa Mikkelin kouluissa on käynnissä TET- jakso. Yhdeksäsluokkalaiset ovat kaksi viikkoa tutustumassa työelämään. Tämä jakso voi olla monella tavalla hyödyllinen tai vastaisesti ei niin ...
Ennen valkoista tiiliseinää koristaa nyt perheen lasten figuurit  harrastustensa parissa.

Sisustamisen ei tarvitse olla kallista

|
Elina sisustaa kierrättämällä, ylijäämämaaleilla ja tapetinpätkillä. Mikkeliläinen Elina Kotro sisustaa sitä mukaa, kun inspiraatio iskee. Ja se iskee melko usein. – Sisustusintoni juontaa juurensa ...