”Jokaisella on oikeus suruun”

|

Lemmikkituhkaamon yrittäjä Jari Kekkonen on toiminut aiemmin puuseppänä. Hän tekee itse puiset uurnat. Keraamiset uurnat ovat paikallisen Paula Ruuttusen käsityötä.

Lemmikin poismeno on herkkä tilanne, johon kannattaa varautua ennakkoon.

Mikkeliläinen Jari Kekkonen perusti Lentokentänkadulla sijaitsevan Lemmikkituhkaamon Mikkeliin viisi vuotta sitten. Ajatus syntyi oman koiran pois menon myötä.
– Muistan sen paikan, missä ajatus syntyi. Tämä paikka rakennettiin silloin varta vasten tänne, Kekkonen kertoo.
Aikaisemmin Kouvolassa asunut mies toteaa prosessin olleen pitkä. Lähistöllä ei kuitenkaan ole toista tuhkaamoa, joten lupa-asiat saatiin kuntoon.
– Tämä on kaikkien etu, että eläin saadaan nopeasti meille. Lemmikinomistajia käy täällä myös Lappeenrannasta ja jopa Helsingistä saakka, Kekkonen toteaa.

Lemmikin poisnukkuminen on herkkä asia ja monelle karvainen kaveri on kuin perheenjäsen. Kekkonen kertoo, ettei lemmikin koolla ole väliä, kaikki ovat tärkeitä. Pienikokoiset lemmikit, kuten hiiret voivat olla esimerkiksi lasten ensimmäisiä lemmikkejä.
– Melkein sata prosenttia tuhkattavista lemmikeistä on koiria ja kissoja, mutta eksoottisempiakin eläimiä on kuten papukaijoja ja kilpikonnia.
Surun koskettaessa jokaisella on oma tapansa käsitellä asiaa. Jos kyseessä on vanha lemmikki, poismenoon on hyvä varautua edes ajatuksen tasolla ennakkoon. Aina se ei kuitenkaan ole mahdollista, koska äkillisiä tilanteita tapahtuu.

Lemmikkituhkaamo sijaitsee aivan Lentokentänkadun varrella. – Jotkut tuovat lemmikkinsä itse viimeiselle matkalla. Valtaosa hoitaa asian lemmikkieläinklinikoiden kautta, Jari Kekkonen kertoo.
Lemmikkituhkaamo sijaitsee aivan Lentokentänkadun varrella. – Jotkut tuovat lemmikkinsä itse viimeiselle matkalla. Valtaosa hoitaa asian lemmikkieläinklinikoiden kautta, Jari Kekkonen kertoo.

– Jokaisella on oikeus suruun ja täytyy myös osata surra. Itse koen, että tunteet, ilot ja surut ovat elämän rikkaus, Kekkonen pohtii.
Kun lemmikki on kulkenut samaa matkaa jopa 15 vuotta tai ylikin, matkan varrella on iloisia muistoja, jotka eivät koskaan häviä.

Jampan eläinhoitolassa riittää nyt lintuja

|
Nuori joutsen tarvitsee vielä lajitovereitaan. Jampan Eläinhoitolan Jarmo Lautamäki sai joulukuun loppupuolella ilmoituksen Hirvensalmella heikossa kunnossa olevasta joutsenesta. – Joutsen oli selvästi nälkiintynyt, eikä ...

Kotimaisuus kiinnostaa myös lemmikkien omistajia

|
Alkuperä painaa vaakakupissa enemmän kuin edullinen hinta. Suomalaisten tuotteiden arvotus on noussut kuluttajamarkkinoilla. Suomalaisen Työn Liitto järjesti tänä vuonna kuudetta kertaa Osta Työtä Suomeen ...

Piski ja Poni aloitti toimintansa

|
Henna Räisänen odottaa pääsyä uuteen kotiin, jonne tulee myös uudet toimitilat hänen yritykselleen. Henna Räisänen muutti perheensä kanssa pääkaupunkiseudulta Hirvensalmelle noin vuosi sitten. Tämän ...

Siisti lemmikki, siisti koti

|
Ennakoivilla toimilla voi helpottaa siisteyttä. Juhlapyhinä kodin halutaan olevan viimeisen päälle kunnossa. Kynttilät tunnelmaa luomassa, koristeet huurteisilla ikkunoilla ja paketit tuoksuvan kuusen alla. Lemmikkitalouksissa ...

Lemmikit tuovat iloa

|
Suomessa on yli 1,5 miljoonaa lemmikkieläintä. Näistä valtaosa on koiria ja kissoja – vain 10 % kaikista lemmikeistä on muita kuin koiria tai kissoja. ...