Konepäivät yhdisti alueen tekijöitä ja yleisöä

|

Vasaran alla. Ponssen pihalla huutokaupattiin metsäkoneiden osien lisäksi hyllytarvikkeita. Meklarina toimi esitysten lomassa Halavattujen Pappojen Pete Kauppinen.
Vasaran alla. Ponssen pihalla huutokaupattiin metsäkoneiden osien lisäksi hyllytarvikkeita. Meklarina toimi esitysten lomassa Halavattujen Pappojen Pete Kauppinen.

Huutokauppoja, hulvatonta huumoria, alueen yritysten markkinatarjouksia ja paljon ihmisiä. Siitä oli ensimmäiset Kinnarin konepäivät tehty.

– Mitäs tälle tehhään?
– No myy pois se.
– Tässä olis halapa moottorsaha. Teräpuolelta puuttuu jottai ja ei tällä muutenkaan tie mittää!

Näin pieksettiin suuta Kinnarissa Halavatun Pappojen Pete Kauppisen ja yrittäjä Jarmo Siiran välillä JS-Motorsin huutokaupassa. Kaupan oli kaikenlaista tavaraa laidasta laitaan. Moottorisahojen ja trimmereiden omistajiksi pääsi muutamalla eurolla. Osa laitteista oli toimivia, osa saattaa saada uuden elämän osaavan tee-se-itse –miehen käsissä. Tai sitten kohtalona oli joutua varaosiksi.

Näin saattaa käydä Jarmoksi esittäytyvälle kaverille, joka osti viisi enemmän ja vähemmän vajavaista moottorisahaa viidellä eurolla. Siis euron kappale.
– Vien nämä kaverille, joka rassailee näitä. Jos vaikka jonkin näistä saisi toimimaan, mies virkkoi pian huutokaupan päättymisen jälkeen.

Huutokauppaväki siirtyi pihalta toiselle ja Ponssen pihalla olikin myynnissä erikoisempaa tavaraa. Kaupaksi kävi osa, sillä ihan jokaisella ei ole tarvetta metsäkoneen osille, vaikka kuinka kotona perustelisi.

 

Ensimmäisen kerran järjestetyssä tapahtumassa oli mukana kaikkiaan 10 eri tahoa. Etelä-Savon Koneyrittäjien hallituksen jäsenen, Kimmo Hokkasen, mukaan tapahtuma sujui hyvin, vaikka osin oli opetteluakin.

– Meitä on paljon samansuuntaisia yrittäjiä alueella, joten idea lähti Juha Kuukalta ihan siltä pohjalta.

Metsäisessä ympäristössä pääosin työskentelevät yrittäjät toivat tekemistään esille tapahtuman kautta. Rospuuton aikaan järjestetty kihaus ei jää ainakaan näillä näkymin ainutkertaiseksi tapahtumaksi.

– Kyllä meillä on tarkoitus uusia tämä ensi keväänä, Hokkanen kertoo.

Myös Jarmo Siira oli tyytyväinen, vaikka lauantaiksi viilentynyt ilma hieman koetteli niin järjestäjiä kuin alueella vierailleitakin.

– Perjantaina oli oikein vilkasta kun kelikin suosi.

Tapahtumassa mukana olivat Etelä-Savon Koneyrittäjien ja JS-Motorsin lisäksi Ajanvaunu Oy, Etukone Oy, Esedu, Forest Huolto, Mikkelin Mobilistit, Misra, Ponsse ja Vianor.

Hymy herkässä. Uuden traktorin luovutushuollon juuri tehnyt mekaanikko Jussi Väisänen (vas.) kertaa tärkeimmät asiat konemyyjä Eero Immosen kanssa.

Maatalon pojasta kuoriutui myyntimies

|
Konekaupassa tarvitaan teknisen tietämyksen ohella monipuolisia sosiaalisia taitoja. Maatalouden ja koneiden kanssa pikkupojasta asti elänyt Eero Immonen on nähnyt verrattain nuoreen ikäänsä nähden alaa ...
wwwKUVA_Valtra02

Hallintalaite kuin avaruusaluksesta

|
Valtra SmartTouchin avulla voidaan hallintalaitteiden toiminta ohjelmoida juuri kyseiseen työhön sopivaksi. Myös käyttäjäkohtaiset mieltymykset on otettu huomioon helppokäyttöisessä järjestelmässä. Valtra SmartTouch tuo traktorin kaikki ...
Kaikki kunnossa. Vain yhdellä välituella yläreunasta yhdistetty kontti on vahva. Kome Oy:n Jari Outinen ja Jorma Häkkinen tarkastivat korin sisäpintoja.

Komposiittikontti on käytössä yliveto

|
Kuljetusalan kova kilpailu kelpaa uniikkia tuotetta valmistavalle Komelle. Loppusyksyn aamu enteilee aikaista talvea. Parhaiten se ilmenee hakeaumoista nousevana höyrynä kuulasta taivasta vasten. Menossa on ...
Mies ja moottori. Tenho-niminen puuvene on tuhoutunut jo ajat sitten, mutta muistot nuoruuden veneretkistä ovat säilyneet Hannu Itkosen mielessä venemoottorin mukana.

Tenhon mylly on ainoa lajiaan

|
Mikkeliläinen Hannu Itkonen omistaa ainutlaatuisen moottorin sanan varsinaisessa merkityksessä. Launialassa sijaitsevan omakotitalon pihalla oli kevytpeitteen alla melkoinen harvinaisuus. Varkauden konepajan tekemä moottori on valmistettu ...
Kilpailussa puretaan ja lastataan tukkikuorma. Kilpailussa pärjää nopeudella ja hyvällä kuormauksen laadulla.

Kevät ei tule ilman puunkuormauskilpailuja

|
Suomenmestaruutta tavoittelevat niin kokeneet ammattikuljettajat kuin alan opiskelijatkin. Nopeus ja suorituksen laatu ratkaisevat. Kinnarissa Mikkeli Raskaspari Oy:n ja Esedun logistiikka-alan piha-alueella kisailtiin pari viikkoa ...