Konepäivät yhdisti alueen tekijöitä ja yleisöä

|

Vasaran alla. Ponssen pihalla huutokaupattiin metsäkoneiden osien lisäksi hyllytarvikkeita. Meklarina toimi esitysten lomassa Halavattujen Pappojen Pete Kauppinen.

Huutokauppoja, hulvatonta huumoria, alueen yritysten markkinatarjouksia ja paljon ihmisiä. Siitä oli ensimmäiset Kinnarin konepäivät tehty.

– Mitäs tälle tehhään?
– No myy pois se.
– Tässä olis halapa moottorsaha. Teräpuolelta puuttuu jottai ja ei tällä muutenkaan tie mittää!

Näin pieksettiin suuta Kinnarissa Halavatun Pappojen Pete Kauppisen ja yrittäjä Jarmo Siiran välillä JS-Motorsin huutokaupassa. Kaupan oli kaikenlaista tavaraa laidasta laitaan. Moottorisahojen ja trimmereiden omistajiksi pääsi muutamalla eurolla. Osa laitteista oli toimivia, osa saattaa saada uuden elämän osaavan tee-se-itse –miehen käsissä. Tai sitten kohtalona oli joutua varaosiksi.

Näin saattaa käydä Jarmoksi esittäytyvälle kaverille, joka osti viisi enemmän ja vähemmän vajavaista moottorisahaa viidellä eurolla. Siis euron kappale.
– Vien nämä kaverille, joka rassailee näitä. Jos vaikka jonkin näistä saisi toimimaan, mies virkkoi pian huutokaupan päättymisen jälkeen.

Huutokauppaväki siirtyi pihalta toiselle ja Ponssen pihalla olikin myynnissä erikoisempaa tavaraa. Kaupaksi kävi osa, sillä ihan jokaisella ei ole tarvetta metsäkoneen osille, vaikka kuinka kotona perustelisi.

 

Ensimmäisen kerran järjestetyssä tapahtumassa oli mukana kaikkiaan 10 eri tahoa. Etelä-Savon Koneyrittäjien hallituksen jäsenen, Kimmo Hokkasen, mukaan tapahtuma sujui hyvin, vaikka osin oli opetteluakin.

– Meitä on paljon samansuuntaisia yrittäjiä alueella, joten idea lähti Juha Kuukalta ihan siltä pohjalta.

Metsäisessä ympäristössä pääosin työskentelevät yrittäjät toivat tekemistään esille tapahtuman kautta. Rospuuton aikaan järjestetty kihaus ei jää ainakaan näillä näkymin ainutkertaiseksi tapahtumaksi.

– Kyllä meillä on tarkoitus uusia tämä ensi keväänä, Hokkanen kertoo.

Myös Jarmo Siira oli tyytyväinen, vaikka lauantaiksi viilentynyt ilma hieman koetteli niin järjestäjiä kuin alueella vierailleitakin.

– Perjantaina oli oikein vilkasta kun kelikin suosi.

Tapahtumassa mukana olivat Etelä-Savon Koneyrittäjien ja JS-Motorsin lisäksi Ajanvaunu Oy, Etukone Oy, Esedu, Forest Huolto, Mikkelin Mobilistit, Misra, Ponsse ja Vianor.

Konekaupan vilkkain aika on käsillä

|
Poikkeusvuosi on tarjonnut haasteita, mutta päivittäiseen tarpeeseen nojautuvat maatalous ja koneurakointi toimivat entiseen tapaan. Varsinkin uusista traktoreista ja koneista tehtävät kaupat solmitaan valtaosin loppuvuodesta. ...

Akku vai polttomoottori?

|
Akkukoneet tekevät tuloaan myös ammattilaiskäyttöön. Lähes jokainen metsänomistaja miettii, hoitaako metsät itse vai pyytääkö ammattilainen paikalle. Monet päätyvät tekemään urakan omin voimin, jolloin saa ...

Koneita pitää kohdella hyvin

|
Maa- ja metsätalouden juju piilee monipuolisuudessa. Olli Wuorimaa viljelee, tekee metsätöitä ja hoitaa lypsylehmiä Mikkelin Hiirolassa. Hän on vastannut synnyinkodistaan sukupolvenvaihdoksen myötä aina vuodesta ...

Traktoriedustuksien voimasuhteet muuttuivat

|
Perinteinen traktorimerkki kiinnostui Mikkelin seudusta vuosien tauon jälkeen. Mikkeliläisen perheyritys Etukone Oy:n traktorimerkkiedustukset ovat kääntyneet osoittamaan Massey Fergusonin aikakautta. Aiemmin keväällä New Holland maahantuoja ...