Keittiökauppias näkee alan piristyvän

|

Suunnitteluohjelman avulla keittiösuunnitelmat voidaan toteuttaa kolmiulotteisina. – Kuvien avulla asiakkaat saavat keittiöstä mahdollisimman todellisuutta vastaavan mielikuvan, kertoo yrittäjä Päivi Kyröläinen.
Suunnitteluohjelman avulla keittiösuunnitelmat voidaan toteuttaa kolmiulotteisina. – Kuvien avulla asiakkaat saavat keittiöstä mahdollisimman todellisuutta vastaavan mielikuvan, kertoo yrittäjä Päivi Kyröläinen.

Monipuoliselle työlle löytyy myös vastapainoa

Keittiömaailma Mikkelin yrittäjä Päivi Kyröläinen istuu työpöytänsä ääressä ja selaa viime kesänä ilmestyneitä messuesitteitä.

– Katselen ja etsin lisää uusia ideoita. Nyt tehdään romanttisia keittiöitä, joiden kaapistoissa käytetään paljon ruudutettuja lasiovia. Toinen suosittu juttu ovat isot saarekkeet, hän toteaa.

Keittiöalan ammattilainen on toiminut yrittäjänä syksystä 2002 asti. Keittiömaailma myy Petra ja À La Carte -keittiöitä. Kyröläinen on entinen maatilan emäntä, joka pisti elämänsuunnitelmansa uusiksi ison selkäleikkauksen jälkeen.

– Se laittoi miettimään, että minulla ei ole mahdollisuutta enää jatkaa maatilan hommia. Lähdinkin sitten opiskelemaan restonomiksi. Olin opiskeluaikana harjoittelemassa Puustelli-keittiöissä, josta sain sitten kipinän kalustepuolelle, hän kertoo.

Alanvaihtaja työskenteli neljä vuotta Carlssonilla myyden ja suunnitellen Parma-keittiöitä.

– Sitten toimipiste siirtyi Molanderinmäelle ja siinä vaiheessa minusta tuli kauppias. Kuuden vuoden jälkeen siirryin kauppiaaksi tänne Iskun tiloihin, hän kertaa työuransa eri vaiheita.

– Työni on erittäin monipuolista. Tässä saa suunnitella ja olla luova. Asiakaspalvelun puolella luodaan kontakteja ja käydään asiakkaiden kotona mittakäynneillä. Yksikään päivä ei ole samanlainen.

Haasteitakin alalla on. Kyröläinen sanoo kiertelemättä, että viime vuosina suurimpana haasteena on ollut lama.

– Olen ollut yrittäjänä 14 vuotta. Täytyy sanoa, että viimeisin kulunut vuosi on ollut hiljaisin koskaan. Onneksi nyt syksyllä keittiömyynti on vilkastunut ja suuntaus on parempaan päin.

Keittiöalalla on Mikkelissä paljon kilpailua.

– Me pärjäämme hyvällä palvelulla ja hyvillä tuotteilla. Meillä on takana Suomen suurin tehdas, josta lähtee maailmalle sata keittiötä päivässä. Toki tärkeässä asemassa ovat myös luotettavat yhteistyökumppanit.

– Kehitys menee koko ajan eteenpäin ja markkinoille tulee jatkuvasti uusia tuotteita. Tehdas pitää puolestaan huolen siitä, että meitä koulutetaan jatkuvasti.

Kotona ollessaan Kyröläinen viihtyy itsekin keittiössä. Tällä hetkellä elämäntilanne on sellainen, että käytännössä hän emännöikin kahta keittiötä.

– Asumme mieheni kanssa Kangasniemellä hänen kotipaikallaan Hokankylässä. Puulaveden rannalla oleva tila on kuulunut hänen suvulleen jo vuodesta 1639 saakka. Työni vuoksi asun kuitenkin arkisin kaupunkiasunnossa Mikkelissä ja palaan maalle perjantaisin viikonlopun viettoon.

– Se on kivaa vastapainoa työelämälle. Arkiset asiat unohtuvat puutarhassa ja rannalla. Pihan ja ympäristön hoitaminen on meille yhteinen harrastus. Välillä tulee lenkkeiltyä koiran kanssa ja ainahan sitä ei tarvitse tehdä yhtään mitään. On ihanaa, kun saa vain huilata ja ottaa rennosti, Kyröläinen päättää hymyillen.

– Puu elää, eläköön puu, Ari Maastovaara toteaa omana mottonaan.

Puuseppä teki itselleen tiskipöydän

|
Valmistukseen on käytetty 20 eri puulajia. Ari Maastovaaran keittiökalusteet eivät ole joukkotuotantoa. Puusepänverstaassa odottaa asennusta vaille valmiina tiskipöytä/työtaso, jonka valmistuksessa on käytetty 20 eri ...
Ilkka Väisänen asensi mallikeittiöön viimeisen kaapinoven paikalleen.

Väisänen on asentanut yli 2000 keittiötä

|
Maatilan navetta ja rehuvarasto muuttuivat nykyaikaisiksi tuotantotiloiksi ja keittiömyymäläksi. Kurkisensaarentietä ajellessa ei moni ohikulkija välttämättä tiedä, että Hovisalon tilan kohdalla suunnitellaan ja valmistetaan keittiökalusteita. ...
Keittiömalliston suunnittelussa on otettu huomioon erikokoiset käyttäjät. Saana Gustafsson-Purujärvi kertoo, että kaapistoja ja tasoja on saatavilla eri korkeuksilla.

Keittiöremontin ei tarvitse olla vaivalloista

|
Saksalainen keittiövalmistaja toimittaa Noblesse-malliston rungot lähes valmiiksi kasattuina, joten käytännössä asennukseen jää vain vedinten kiinnitys ja kaappien paikoilleen nosto. Euroopan suurimman keittiövalmistajan mallistoa on ...