Unelma omasta kaupasta toteutuu

Autot
Ilkka Häkkänen ja Petri Sirén kertovat, että oma autokauppa on ollut molempien unelma. Nyt sen toteuttaminen yhdessä on mahdollista. Kuva: Elina Alanne
Ilkka Häkkänen ja Petri Sirén myyvät pian Autosirissä ihan tavallisia mutta luotettavia käytettyjä autoja.

Ollaan tarkempia kuin autoalalla on totuttu. Se on yksi määreistä, jonka Ilkka Häkkänen ja Petri Sirén haluavat liittyvän heidän yhteiseen autokauppaansa Autosiriin.
– Käytettyjen autojen kaupassa onnistuu, kun ollaan kummallakin puolella pöytää avoimella mielellä. Tehdään rehellistä, avointa kaupankäyntiä pöydän molemmin puolin. Nykyäänhän autot käyvät myös läpi kuntotarkastuksen, ja meidän tarkoituksemme on olla tarkempia kuin mihin on totuttu. Silloin autot ovat samalla tarkkuudella myös myynnissä, kertoo Häkkänen.
Kaksikon Autosiri Oy ostaa jo autoja sisään ja täydellä teholla toiminnan on tarkoitus alkaa elokuun alussa. Autokauppa toimii Karikossa Karikontie 1:ssä, eli mikkeliläisittäin perinteisellä autokaupan tontilla. Häkkänen ja Sirén kertovat, että oma autoliike on ollut molempien unelma.
– Meillä on molemmilla pitkä tausta autokaupasta ja pikkuhiljaa ajatus on kypsynyt, että olisi kiva joskus pyörittää omaa liikettä, Sirén sanoo.
– Nyt sitten oli tälle sopiva hetki, kun löytyi mieleinen tila ja aika oli muutenkin oikea, Häkkänen sanoo.
Samaan aikaan he ovat tehneet töitä aikoinaan jo Rinta-Joupilla mutta yhdessä erityisesti Osuuskauppa Suur-Savossa. Häkkänen oli siellä viimeisimmäksi autokaupan toimialajohtaja ja Sirén vaihtoautopäällikkö.
– Wetteri-kaupan yhteydessä jäin vanhempainvapaalle ja olin puoli vuotta kotona pienten lasten kanssa, Häkkänen kertoo.

Mutta miksi isompiakin taloja nähneet kauppiaat haluavat hypätä omaan yritykseen?
– Se on se intohimo sekä autoihin että kauppaan. Ajatus, että kaikki tekeminen on omaa, kiehtoo. Kiva päästä tekemään asioita taas vähän eri roolista, Häkkänen sanoo.
Yrittäjäpari lisää, että heitä molempia motivoi ja kiehtoo myös auton myyminen ja asiakaspalvelu. He toteavatkin toisiaan katsoen, että on helppo luvata, että asiakaspalvelu on Autosirissä ensiluokkaista.
– Ei ole mitenkään itsestään selvää, että löytyy kaveri, jonka kanssa uskaltaa lähteä yrittäjäksi. Meillä on hyvin samanlaiset ajatukset, miten haluamme tehdä ja miten autokauppaa kuuluu tehdä, Häkkänen sanoo.

Autosiri myy tavallisia, luotettavia käytettyjä autoja. Yrittäjät tietävät hyvin, että suurin osa suomalaisista haluaa vaihtaa 15 000 – 25 000 euron arvoiseen autoon, jonka malli on yleisimmin esimerkiksi Volkswagen tai Skoda.
– Ajatus on olla kaikkien ajoneuvojen myyjä, eli joukkoon mahtuu myös moottoripyöriä, Sirén lisää.
Kaupan alue on koko Suomi.
– Nettimyynti on merkittävää ja meillä on halu ja tarkoitus palvella myös siinä hyvin. Se näkyy esimerkiksi siinä, että autoista on hyvät ilmoitukset. Lisäksi toimitamme auton täältä vaikka Ouluun, jos asiakas näin haluaa, Sirén kertoo.
– Mutta kiva on olla myös paikallisesti näkyvillä. Autoliikeketjuthan alkavat olla erittäin valtakunnallisia, joten tuntuu mukavalta se ajatus, että paikalliset voivat saada palvelua paikalliselta toimijalta, Häkkänen summaa.

Elina Alanne

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0