Innolla uuteen pestiin

12.6.2024 Ajankohtaista
Yrittäjät
Aila ja Heikki Alanko toteavat, että on upeaa nähdä Hotelli Heimarin potentiaali. He tarttuivat tilaisuuteen pyörittää Heimarin toimintoja kesä, koska Löydön Kartanosta loppuu aina jossain vaiheessa heinäkuussa majoitustila kesken.

Heikki ja Aila Alanko odottavat Hotelli Heimarin kesää mielenkiinnolla.

Hotelli Heimarin ravintola- ja hotellitoimintoja pyörittää tänä kesänä Löydön Kartanon yrittäjäpari. Työnjako on, että Heikki Alanko vastaa enemmän Heimarista ja Aila Alanko enemmän Löydön Kartanosta.
– Mutta kyllähän tässä sekasikiössä kaikki tekee kaikkea silloin kuin tarvitaan, Aila naurahtaa.
Suomessa matkailuyrittäjien kesäsesonki on lyhyt ja kiivas. Heinäkuu oli iso syy sille, miksi Alangot päättivät tarttua mahdollisuuteen toimia Ristiinan alueella myös Heimarissa.
– Meillä loppuu Löydössä aina heinäkuussa jossain vaiheessa tila kesken. Nyt on tämä lisäksi, Heikki toteaa.

Heimarissa tilaa riittää sekä sisällä että ulkona. Nyt jo hetken tiloissa toimittuaan Alangot tuumaavat, että hotellin tilat soveltuvat hienosti esimerkiksi useamman ryhmän yhtäaikaisiin tapahtumiin.
– Tänne mahtuu ryhmiä ja muitakin, kun tilaa on. Useammalle ryhmälle pystyy järjestämään oman rauhallisen tilan. Täällä järjestäisi helposti myös isot häätkin, kun on majoitusmahdollisuus ja muita tiloja, Alangot tuumailevat.
Tälle kesälle Heimaria päästiin myymään niin myöhään, että ryhmävarauksiakin on, mutta enemmän myös mahtuisi.
– Mutta on meillä jo hyvin varauksia. Myös kaikki Mikkelin tapahtumat vaikuttavat majoitustarpeeseen, koska tämä on niin lähellä. Esimerkiksi Karjalaisten kesäjuhlien aikaan on tulijoita, ja yksi muu moottoripyörätapahtumakin on kuin Rottaralli, Heikki kertoo.
Heimarissa on majoittujille aamuisin aamupala. Hotellin vastaanotto on avoinna päivittäin kello 14–22 ja niinä aikoina myös sen yhteydessä oleva baari on auki.
– Siitä saa juomia, snackseja ja jätskiä. Juhannuksesta eteenpäin myös ravintola on auki ja meillä on iltabuffet kello 17–20. Se palvelee majoittujia ja ketä tahansa, Aila kertoo.

Alangot korostavat, että Heimariin ovat tervetulleita kaikki. Laituriin saa tulla veneellä, uimarannalle uimaan ja viettämään aikaa sekä frisbeegolfradalle heittämään kiekkoja.
– Hirveä säälihän se on ollut, että tämä on ollut tyhjillään, joten toivomme, että saamme paikkaa taas elävöitettyä. On upeaa nähdä tämän paikan potentiaali, Aila miettii.
Jatkosta pariskunta ei ole vielä päättänyt mitään.
– Katsotaan nyt ensin, miten tämä kesä menee ja mietitään jatkoa syksyllä, Aila tuumaa.

Elina Alanne

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0