Pääsiäishäppenin tarjoilee rokkia ja tatuointeja

20.3.2024 Ajankohtaista
Musiikki
The Damnationin kokoonpano. Tatu Toroi rummut, Aleksi Koukonen kitara, Jan Krister Voutilainen laulu, Jyri Luostarinen basso ja Jarno Rantonen kitara. KUVAAJA: Iikka-Jussi Kiiski

Hummeripojassa on huomattu kevään lähestyminen.

Haukivuorella sijaitsevassa ravintola Hummeripojassa rokataan maaliskuun 30. päivä eli pääsiäislauantaina Pääsiäishappenin Vol 2 tahtiin. Esiintymässä ovat Sebu & Tatzi Duo Pieksämäeltä, punk rockia soittava James Puhto-Ren sekä Rock ’n’ roll -yhtye The Damnations.
Pääsiäishäppenin Vol 2 luo oivan mahdollisuuden walk-in tatuoinnin ottamiseen. Paikalla on nimittäin Henri Saba kollegoineen sekä kattava sarja valmiita kuvamalleja, joita hakataan halukkaiden nahkaan illan aikana rokin iloisesti raikaessa.

The Damnation -yhtyeen kitaristi Aleksi Koukonen kertoo bändin julkaisseen helmikuun loppupuolella sinkun, joka on kuunneltavissa muun muassa Spotifyssä sekä muissa musiikin suoratoistopalveluissa. Kuopiolainen bändi on esiintynyt viimeksi viime kesänä, koska he ovat työstäneet kappaleitaan nauhoitusten merkeissä.
– Olemme edenneet hitaasti ja ihan rauhassa äänitysten kanssa. Toiveena on, että kesällä saataisiin ulos uusi biisi. Muiden julkaisusta en osaa sanoa, emme ole sopineet mitään, puhelimitse tavoitettu Koukonen kertoo.
Viiden jäsenen kanssa vuorotöiden, perhe-elämän, keikkojen sekä harjoitusten yhteen sovittaminen on välillä melko haasteellista.
– Se olisikin parasta, jos pääsisi vain soittamaan, Koukonen naurahtaa.

Pieksämäkeläislähtöinen kitaristi kertoo esiintyneensä Hummeripojassa vuosien varrella muiden kokoonpanojen kanssa. The Damnation ei ole kuitenkaan ole aiemmin esiintynyt Hummeripojassa, mutta Koukonen kertoo hänen ensimmäisen julkisen keikan olleen aikoinaan kyseisessä ravintolassa.
– Tosi hyvillä mielin ollaan tulossa, keikoilla on aina hauskaa. Vielä ehditään hyvin vetää muutamat treenit ennen keikkaa, Koukonen pohtii hyväntuulisena.

Koukonen kertoo bändin olleen kasassa neljä vuotta, mutta idea alkoi muhia oikeastaan jo 2016 hänen ja Jan Krister Voutilaisen ensi tapaamisella. Koukonen kertoo, että heillä synkkasi ja aina tavatessa puheenaihe oli luonnollisesti musiikissa.
– Törmättiin Krissen ja Jyrin kanssa yöelämässä ja naurettiin, että tässähän melkein on jo bändi kasassa. Asiat sitten alkoivat konkretisoitua ja Krisse oikeastaan hoiti loput jäsenet kasaan. Tässä sitä nyt ollaan, Koukonen muistelee bändin alkuaikoja.

EMMI MUSTONEN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0