Ilmaista apua yrittäjille

Työelämä
Mikkelin Seudun Uusyrityskeskuksen toimitusjohtaja Heli Tavasti sekä Mikkelin Kehitysyhtiö Miksei Oy toimitusjohtaja Timo Paakki ovat tyytyväisiä uuteen keskeiseen sijaintiin. Tapaamiset hoituvat edelleen tuttuun tapaan ajanvarauksella tai puhelimitse.

Yrittäjyyteen liittyvissä kysymyksissä vastauksen saa nyt virastotalosta.

Mikkelin Seudun Uusyrityskeskus sekä Mikkelin Kehitysyhtiö Miksei Oy muuttivat Mikkelin keskustassa, torin laitamilla, sijaitsevaan virastotaloon. Nimensä mukaisesti rakennuksessa on lähinnä virastoja, joten rakennus on saattanut jäädä monelle tuntemattomaksi.
Se kuitenkin sijaitsee keskeisellä paikalla kirjaston sekä kaupungintalon kupeessa. Samassa rakennuksessa toimii myös lounasravintola Pormestari.
– Olemme täällä vähän lähempänä ihmisiä ja näkyvämpiä. Jo katutasossa olevat ikkunateippaukset muistuttavat ohikulkijoita meistä, Uusyrityskeskuksen toimitusjohtaja Heli Tavasti pohtii tyytyväisenä.
Mikkelin Kehitysyhtiö Miksei Oy:n toimitusjohtaja Timo Paakki kokee muuton Tuma-talosta olleen heille hyödyksi.
– Sijainti on nyt keskeisempi. Vaikka edelliseen osoitteeseen oli helppo neuvoa asiakkaat, niin uskon, että meidät löydetään entistä helpommin.

Molempien tahojen pääasiallinen tehtävä on palvella yrityksiä. Pähkinänkuoressa Uusyrityskeskus auttaa yrittäjyyden polulle ja Miksei palvelee jo yrityksen perustaneita henkilöitä.
– Usein kysytään myös hinnoista. Palvelut Uusyrityskeskuksessa sekä Mikseillä ovat täysin maksuttomia yksityishenkilöille ja yrityksille, Tavasti kiteyttää.
Mikseillä yksittäisissä hankkeissa voi olla osallistumismaksuja. Kumpikin toimitusjohtaja toivoo, että yhteyttä otettaisiin hyvin matalalla kynnyksellä ja muistettaisiin, ettei tyhmiä kysymyksiä ole.
– Jos yrittäjällä on ihan minkälainen haaste tahansa, pieni tai suuri, niin soittoa vaan meille. Täällä asiantuntijat osaavat neuvoa eteenpäin. Joissakin tapauksissa jo pelkkä keskusteluapu on auttanut yrittäjää ratkaisemaan ongelmakohdan, Paakki kertoo.
Tavasti puolestaan muistuttaa, ettei heidän palveluihinsa hakeutuvalla tarvitse olla täydellisiä suunnitelmia valmiina.
– Meille voi tulla pelkällä yrittäjyyden ajatuksella tai idealla. Me kyllä kerromme ja kartoitamme yhdessä asiakkaan kanssa, miten kannattaa edetä vai onko parempi vielä suunnitella asiaa tarkemmin.
Hän lisää, että on parempi ottaa yhteyttä ajoissa, koska yrittäjyydestä on niin paljon tietoa sekä eri muotoja. Niiden viidakossa menee helposti sekaisin ja saattaa tehdä vääriä ratkaisuja.
– Yhteydenotto meihin ei tietenkään sido mihinkään. Yritystä ei ole pakko perustaa, vaikka kävisikin tiedustelemassa vaihtoehtoja, Tavasti hymyilee.

Paakki ja Tavasti toteavat, ettei ikinä ole oikeaa tai väärää aikaa perustaa omaa yritystä. Suhdanteet vaihtelevat ja kuka olisi osannut odottaa esimerkiksi rakennusalaa koettelevaa ahdinkoa.
– Ajat ovat olleet poikkeukselliset. Uskon kuitenkin, että talous alkaa elpymään tämän vuoden loppupuolella, Paakki toteaa.
Hän sanoo kaikilla aloilla olevan nyt haasteita, koska kotitaloudet säästävät sieltä mistä voivat.
– Niin sanottuja maamerkkiyrityksiä on mennyt nurin, mutta Mikkelissä on myös isoja menestyjiä, Paakki pohtii.

Kaiken kaikkiaan virastotalossa on nyt paljon yrittäjiä auttavia ammattilaisia. Paakki ja Tavasti ovat erittäin tyytyväisiä työporukkaan, joka palvelee ajanvarauksella sekä puhelimitse.
– Täytyy sanoa, että työntekijämme ovat aidosti kiinnostuneita siitä mitä tekevät ja ovat mukana koko sydämellä. Se on iso ja hieno asia, Paakki toteaa.
Myös Tavasti allekirjoittaa saman asian.
– Meillä myös yhteistyö sujuu. Autamme toinen toistamme. Jos koemme keskustelun jälkeen, että toisella voisi olla yrittäjälle enemmän annettavaa, ohjaamme hänet eteenpäin.

Lopuksi toimitusjohtajat kiteyttävät yrittäjyyden tärkeyden yhteiskunnalle sekä sen toimivuudelle.
– Jos toimivia yrityksiä ei ole, yhteiskunta ei pyöri. Yrittäjät tuovat elinvoiman alueille, Paakki ja Tavasti toteavat yhteisesti.

EMMI MUSTONEN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0