Kenkäveron kantava voima on paikallisuus

13.12.2023 Ajankohtaista
Joulu
Päivi Torikka ja Anne Pitkänen Kenkäverosta kertovan joulun kulutustapojen muuttuneen vastuullisempaan suuntaan. Herkkupaketit ilahduttavat kauniilla ulkonäöllä, mutta ne eivät joulun jälkeen jää täyttämään kaappeja.

Vastuullisuus näkyy asiakkaiden jouluhankinnoissa.

Vanhassa pappilassa Mikkelin Kenkäverossa joulutunnelma tulee vastaan jo pihalla. Lukuisat jouluvalot ja koristeporot saavat kenet tahansa joulumielelle. Kenkäveron myymälässä on paljon lahjaideoita jouluun ja joukossa on useita paikallisia tai seutukunnan tuotteita. Myymälästä kerrotaan herkkujen olevan kestosuosikkeja.
– Tuotteiden paikallisuus ja käsityöläisten tuotteiden jälleenmyynti ovat kantavia voimia meillä. Ideoimme myös itse uusia tuotteita valikoimaan ja niiden toteutukseen pyrimme käyttämään yhteistyökumppaneita mahdollisimman läheltä, myynti- ja markkinointipäällikkö Anne Pitkänen kertoo.
Opetustaulu-tuotteet ovat tästä yksi näkyvin ja suosituin esimerkki. Idea lähti Kenkäverosta, mutta toteutus tehdään lähialueella. Viimeisimpänä syntyi ajatus joulupukin ihmeuistimesta. Se toteutettiin yhdessä mikkeliläisen kalastusvieheitä valmistavan Norolan -yrityksen kanssa.

Kuinka sitten oman tuotteen voisi saada Kenkäveron valikoimaan? Myymälänhoitaja Päivi Torikka kertoo saavansa kyselyitä suoraan myymälässä, mutta myös sähköpostitse.
– Annan myös vinkkejä ja neuvoja, kuinka tuotetta voisi kehittää, jotta se olisi sopiva meille. Nykypäivänä huoliteltu ja siisti ulkoasu on erittäin tärkeää. Joku saattaa myös tulla pelkän idean kanssa, jota lähdemme sitten yhdessä kehittämään.
Paras tuote on Torikan ja Pitkäsen mukaan oivaltava ja sen tulisi sisältää jotain uutta.

Kenkäveron myymälän herkut, glögit ja leivonnaiset ovat joulun alla kestosuosikkeja. Tarjolla on myös lahjapaketteja, johon asiakas voi halutessaan kerätä itse lahjansaajalle sopivat tuotteet.
– Entistä suositumpaa on kulutettava vastuullisesti tuotettu lahja. Hankitaan jotakin kaunista, joka kestää hetken, mutta kuluu pois, Pitkänen kertoo.
– Toisaalta nykyään arvostetaan perinteitä, joten esimerkiksi olkipukit ovat kovassa suosiossa, Torikka lisää.
Lahjojen halutaan tällä hetkellä olevan henkilökohtaisia sekä kylmän talven kestäviä, kuten sukkia, tossuja tai villapaitoja.
– Kuluttamisesta on tullut myös lahjojen osalta vastuullisempaa, naiset toteavat.
Tuotteiden vastuullisuus näkyy Kenkäverossa muun muassa D.O. Saimaa -tuotemerkissä, joka takaa kuluttajille tuotteiden täyttävän tietyt laatukriteerit. Samalla laatumaininta on viesti niiden paikallisuudesta.

EMMI MUSTONEN

+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0