BYD Savilahden Autolle

23.8.2023 Ajankohtaista
Maailman toiseksi suurimman sähköautovalmistajan merkkiedustus alkaa Mikkelissä ja Savonlinnassa tänä syksynä.

Jyväskylän Autotarvike Oy -konserni ja RSA Suomi aloittavat yhteistyön Jyväskylän, Mikkelin ja Savonlinnan talousalueilla syksyllä 2023 käynnistettävän uuden BYD-merkkiedustuksen (Build Your Dreams) myynnin ja huollon kautta.
Maailmalla kiinalainen BYD kuuluu sähköautojen valmistajien edelläkävijöiden joukkoon ja nyt kesän kynnyksellä merkki on rantautunut Suomeen.
– BYD on tunnettu innovatiivisuudestaan ja vahvasta panostuksestaan päästöttömään liikkuvuuteen. Olemme erittäin innoissamme päästessämme aloittamaan yhteistyön maailman suurimman ladattavien autojen valmistajan ja toiseksi suurimman sähköautovalmistajan kanssa konsernimme kaikilla autoliikepaikkakunnilla, kertoo Jyväskylän Autotarvikkeen toimitusjohtaja Harri Välimäki.
Harri Välimäki toteaa, että BYD tuo kokonaan uudenlaisen tulokulman automyyntiin tuomalla tuotteet kustannustehokkaasti Euroopan markkinoille kattavalla vakiovarustetasollaan
– Näin toimien on mahdollista saavuttaa nopeat toimitukset varastoista kuluttajille.

RSA on pohjoiseurooppalainen autojen maahantuoja. Yksityisomisteisena yrityksenä, jonka historia ulottuu vuoteen 1936, RSA on tuonut maahan ja kehittänyt useita vahvoja brändejä Pohjoismaiden markkinoille.
Jyväskylän Autotarvike Oy kuuluu R. Ruth Oy -konserniin, jolla on ollut liiketoimintaa jo vuodesta 1883. Konsernin päätoimiala on autokauppatoiminta, jota harjoitetaan Jyväskylän Autotarvike Oy -konsernin puitteissa Jyväskylässä, Mikkelissä ja Savonlinnassa. Konsernin muut toimialat ovat kahvila-, ravintola- ja hotellitoiminta, sekä kiinteistö- ja sijoitustoiminta. R. Ruth Oy on Robert Ruthin jälkeläisten omistama sukuyritys, joka työllistää keskimäärin 193 työntekijää neljällä paikkakunnalla Suomessa.
Jyväskylän Autotarvike Oy -konsernille uuden yhteistyön aloittaminen RSA Suomen kanssa merkitsee liiketoiminnan laajentumisen jatkoa vahvemmaksi monimerkkiautotaloksi. Autokauppa on tilanteessa, jossa keskittyminen on ollut jo pitkään vallitseva trendi.
– Tällä strategisella kehittämistoimenpiteellä vahvistamme R. Ruth-konsernissa harjoitettavaa autokauppaliiketoimintaa tulevaisuutta varten, Välimäki sanoo.

 

BYD

• on monikansallinen korkean teknologian yritys
• toimii neljällä toimialalla; autoteollisuus, elektroniikka, uusi energia ja rautatieteollisuus.
• on kehittänyt ladattavien akkujen osaamista perustamisestaan, eli vuodesta 1995 lähtien.
• vie uusiutuvan energian ratkaisujaan maailmanlaajuisesti yli 70 eri maahan.
• on ainoa autovalmistaja maailmassa, joka valmistaa itse myös akkuja, mikrosiruja, akunhallintajärjestelmiä ja sähkömoottoreita.
• yli 70 prosenttia osista on omaa tuotantoa.

JARNO LAATIKAINEN

+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0