Yritysuutisia

Liiketoimintakauppa
Ville Karttunen palvelee nyt Janne Väänäsen kanssa Mikkelin Toimistotarvikkeella.

Mikkelin Toimistotarvike vahvisti rivejään

Toimistosavotta Oy:n toimistokaluste- ja tarvikeliiketoiminta on siirtynyt kesäkuun alusta MKK Toimistotarvikkeelle. Toimistosavotan osakas ja yrittäjä Ville Karttunen on siirtynyt Toimistotarvikkeen palvelukseen.
MKK Toimistotarvikkeen yrittäjä Janne Väänänen sanoo, että liiketoimintakauppa vahvistaa ja laajentaa yrityksen palveluita.
– Synergiaetuja saadaan. Molemmat olemme olleet pitkään alalla, ja molemmilla on vakiintunut asiakunta.
Karttusen mukaan yritykset ovat viime aikoina harkinneet toimistokalusteiden hankintaa pitempään, mutta toisaalta etätyö on tuonut tarvetta kotitoimistojen kalustamiselle.
– Tarjoamme tuotteet valmiiksi kasattuina. Suurin osa kasataan valmiiksi asiakkaille, Karttunen sanoo.
Yhteistyötä tehdään paikallisten sisustussuunnittelijoiden kanssa, ja uutena palveluna oma 3D-ohjelma mahdollistaa suunnitelmien havainnollisen esittelyn.
MKK Toimistotarvikkeen toiminta on alkanut jo vuonna 1948. Väänänen pitää yrityksen vahvuutena monipuolista varastoa. Tulostintarvikkeita löytyy vanhempiinkin toimistolaitteisiin. Yrityksille tehtävissä toimituksissa volyymit voivat olla suuriakin. Esimerkiksi Modeo-kalusteita voidaan toimittaa jopa satojen kappaleiden eriä nopeallakin aikataululla.
Toimistosavotta Oy keskittyy jatkossa tilaratkaisujen ja mittajoustavien väliseinäratkaisujen myyntiin. Toimintaa jatkaa yrityksen perustaja Marko Ruuskanen.

PETRI P. PENTIKÄINEN

 

Kelkkatehdas vaihtaa Rovaniemen Mikkeliin

Sähkömoottorikelkkojen valmistusta käynnistelevän Aurora Powertrainsin kotipaikka vaihtuu Rovaniemestä Mikkeliin. Rovaniemelle jäävät tuotekehitys, testaus ja asiakasprojektit.
Mikkelissä on tarkoitus valmistaa myös akkuja. Vuonna 2026 Mikkelissä valmistuisi 1500 moottorikelkkaa, ja yli 20 000 akkua. Täydellä tuotannolla toiminta toisi yli 100 henkilötyövuotta.
Mikkelissä toimii jo ennestään sähköveneitä valmistava Valkama Watercrafts. Ensimmäiset jälleenmyyntisopimukset on tehty, ja vuonna 2026 tarkoitus on valmistaa 400 venettä.

 

EST osti Paloturvan

Etelä-Savon Turvallisuuspalvelut Oy on ostanut Etelä-Savon Paloturva Oy:n liiketoiminnan. Yritys myy, asentaa, tarkastaa ja huoltaa paloturvallisuustuotteita. Paloturva on tehnyt myös väestönsuojien tarkastuksia ja huoltoja sekä kiinteistöjen pelastussuunnitelmia.
Etelä-Savon Paloturvan yrittäjä Jukka Puikkonen on tyytyväinen siihen, että yritys sai vakaan omistajan ja toiminta jatkuu paikallisena nykyisissä tiloissa. Puikkonen jatkaa yrityksessä työntekijänä, toinen yrittäjä Pekka Puikkonen jää eläkkeelle.
Etelä-Savon Turvallisuuspalveluiden toimitusjohtaja Ismo Korhonen sanoo, että kaupan myötä asiakkaille tarjottavia palveluita pystytään laajentamaan. EST on tarjonnut turvallisuuspalveluita ja koulutuksia. EST Vartiointi on maakunnan suurin vartioimisliike.

Kilpailuvirasto hyväksyi MPY Yrityspalveluiden myynnin

Suomalainen ICT-palveluyhtiö Tietokeskus Finland Oy on ostamassa pk-yrityksille ja julkishallinnolle tietotekniikkapalveluja tarjoavan MPY Yrityspalvelut Oyj:n MPY Osuuskunnalta. Kilpailuvirasto antoi toukokuun lopussa hyväksynnän kaupalle. Kaupan myötä markkinoille syntyisi suurin kotimainen pk-yritysten ICT:hen keskittynyt toimija.
MPY Osuuskunnan ylimääräinen kokous järjestetään 27.6.

 

Kotijoukkue liittyi Kiinteistömaailmaan

Mikkelin Kotijoukkueen liiketoiminta on siirtynyt Kiinteistömaailma Mikkelille. Sen taustalla oleva Asuntoporras Oy osti liiketoiminnan Merja Kaustolta, joka on toiminut Kotijoukkue-yrittäjänä Mikkelissä vuodesta 2017.
Kausto ja koko Mikkelin kotijoukkueen henkilöstö siirtyi osaksi Kiinteistömaailman paikallista välitystiimiä.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0