Leinoset toteuttavat tilaustyöt tarkasti

GL Keittiön konkarimyyjä Mervi Gynther esittelee näppärää laatikostoa/aamiaispistettä.
Asiakkaiden toiveet ovat etusijalla.

– Vuosi on yrityksissämme ollut työntäyteinen, yrittäjä Ilpo Leinonen kertoo.
Ilpon GL Puu ja yrittäjäpuoliso Pia Leinosen GL Keittiö sijaitsevat Pursialassa, jossa valmistuu piakkoin odotettu myymäläremontti. GL Puu keskittyy remontti- ja uudiskohteiden puupuoleen ja GL Keittiö kodinkalusteisiin.

Yritysten paikallinen oma tuotanto ja suunnittelu mahdollistavat pitkälle asiakkaan toiveiden ja ideoiden toteuttamisen. Suunnittelun perustana ovat nimenomaan asiakkaan unelmat, toiveet, tarpeet ja tilan kartoittaminen.
Hyvä esimerkki on se, kun asiakkaan monista kuvista valittiin keittiökohteeseen tyylillisesti sopivin vaihtoehto. Varsinaista suunnitelmaa alettiin työstää siltä pohjalta. Mitoituksen lisäksi mietittiin tekninen toteutus. Lopputuloksena oli asiakkaalle räätälöity ja puusepän valmistama keittiö, jossa yhdistyivät nokkelasti vaneri ja maalattu pinta.

GL-kaksikon päätuotteita ovat keittiöt ja kodin kiintokalusteet, mutta keskeisiä ovat myös kylpyhuoneiden ja kosteiden tilojen suunnittelu sekä myynti. Liikkeistä saa lisäksi ulko- ja sisäverhoilutuotteita, määrämittaan sahattavia puupohjaisia levyjä tai lautoja, laattoja ja kodin sisustustuotteita.
– Meiltä onnistuu vaikka puisen kaivonkannen rakentaminen, Leinonen keventää.
Yksi valteista on se, että asiakas voi käyttää omatoimisesti Leinosten sahauspistettä. Aikaa säästyy, ja kuljetuskin helpottuu.

Leinosten yritykset ovat erittäin monipuolisia ja luottavat puuseppiensä ammattitaitoon. Osin se, kun GL Puu ja Keittiö olivat mukana Mikkelin vuoden 2017 asuntomessuilla, sai asiakaskunnan laajentumaan lähinnä pääkaupunkiseudulle.
GL:iä on helppo lähestyä matalalla kynnyksellä, ja niillä onkin monenlaisia asiakkaita. Puu ja Keittiö palvelevat yhden hyllylevyn määrämittaan sahaamisesta aina omakotitalon tai ison huoneiston kokonaisvaltaiseen suunnitteluun ja kalustamiseen. Asennukset ja kuljetuksetkin sujuvat. Tilaustöissä huomioidaan tuotteiden saatavuus. Nyt koivuvaneria saadaan hitaasti, kun Venäjän tuonti ehtyi.

Ässä hihassa on myös GL Puun Anttolassa sijaitseva höyläämö ja puutavaraliike.
– Pystymme höyläämään esimerkiksi ulkoverhouksen asiakkaan haluamalla profiililla ja toteuttamaan pohja- ja pintamaalaukset asiakkaan valitsemalla sävyllä. Voimme tehdä puutuotetta täsmälleen tarvitun määrän, kertoo Leinonen.
Puutavaran laadun takaavat lämpimät varastotilat.

GL:ien trendeissä korostuvat ajattomuus ja pohjoismaisuus. Materiaaleiksi kelpaavat kevyet kalustelevyt, MDF-levyt, melamiini ja umpipuu.
– Niin kalusteissa kuin seinissä suosiossa on rimapaneeli, ja kalusteiden tai sisustusten osaksi halutaan arvostettua aitoa puuta, esittelee myyjä Mervi Gynther.
Vaikkapa yksittäisesti toteutettu aito puuovi on perustellusti arvokas, jos sitä vertaa massatuotantoiseen. Jos jotakin eksoottista haluaa, se kysyy lisärahaa.
Värisuosikkeja ovat edelleen musta sekä valkea, ja mukaan ovat tulleet puunsävyt, murretut vihreän sävyt ja yleensäkin luonnolliset sävyt.

 

GL Puusta ja Keittiöstä

– Ilpo ja Pia Leinonen olivat aluksi töissä pankissa.
– Ilpon isä perusti puutavaraliikkeen vuonna 1959. Liike laajentui vuonna 1986, kun ostettiin konkurssiin menneen Grahn Oy:n tytäryhtiön G Levy Oy:n kiinteistö varastoineen.
– Pariskunnan GL Puu on sijainnut vuodesta 1986 Pursialassa. Anttolan tuotantotila on ollut käytössä pitempään.
– Yritys työllistää enimmillään kuusi henkilöä yrittäjäpariskunnan lisäksi.
– Yrityksen taitoja voi ihastella esimerkiksi uimahalli Sampolan rimakatossa, jonka aihiot koottiin yrityksen omissa tiloissa.

 

VIRPI KONTINEN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0