Uusi Q-sarja kosii tehoa kaipaavia

19.10.2022 Auto & Kone
Täysin uusi Valtran malli sijoittuu suositun T-sarjan ja S-sarjan väliin.

Suomessa suunniteltu, kehitetty ja valmistettu Q-sarja on tarkoitettu suurille maatiloille ja urakoitsijoille, jotka kaipaavat traktoriltaan suorituskykyä ja integroitua älyteknologiaa 230–305 hv luokassa. Q-sarjan helppokäyttöiset täsmäviljelyratkaisut ja muut nykyaikaiset ominaisuudet varmistavat polttoainetehokkuuden, tehokkaat työtunnit ja pienennetyt menot.
Valtran Q-sarjan 7,4 litran moottorissa on suurin iskutilavuus tämän kokoluokan traktoreista. Pitkäiskuisen moottorin avulla maksiminopeus saavutetaan jo 1500 r/min kohdalla ja maksimivoima saadaan ulos myös alhaisilla kierroksilla, 1850 r/min. Enimmäisvääntö pysyy yllä 1000 r/min – 1500 r/min vaihteluvälillä.
Vaihteiston toiminta on yksinkertaista. Q-sarjan elektroninen vaihteiston hallinta valitsee automaattisesti alimman mahdollisen työhön sopivan moottorin kierrostason, jolla saavutetaan edullinen polttoaineen kulutus. Lisäksi automatiikka jakaa voimaa sopivasti hydrauliikalle, ulosottoon tai vaihteistoon.

Q-sarjalaisen 9200 kilon paino suojaa maata tiivistymiseltä. Suurin kokonaispaino 16 000 kiloa takaa raskaan kuorman vetämisen ja tarkoittaa aina kuorman laillisuutta. Painopiste on matalalla, joka tekee traktorista vakaan.
Aires-ilmajousitus yhdistettynä pitkään akseliväliin lisää vetovoimaa ja vähentää pomppuisuutta. Pito lisääntyy ilmajousituksen nopean reagoinnin ansiosta. Maantienopeuksissa voima siirtyy tiehen, joka tarkoittaa nopeaa ja pehmeää kiihdytystä. Ohjaamo ja etuakseli ovat molemmat ilmajousitettuja.

Valtra Connect etätelemetriapalvelu ja helppokäyttöinen töiden hallinta mahdollistavat FMIS-toiminnanohjausjärjestelmän ja Agrirouter liittämisen. Kaikki älymaanviljelyn ominaisuudet hallitaan SmartTouch-käyttöliittymällä. Työt voidaan tallentaa niin, että tarvitaan vain muutama sipaisu ja napaus työn aloittamiseen, joka taas on helppoa kun ISOBUS-ominaisuudet varmistavat tarkimman ja tehokkaimman lopputuloksen.
Auto U-pilotin ja SmartTurnin yhdistelmä lisää entisestään Q-sarjan helppokäyttöisyyttä. SmartTurnin kanssa viljelytyöstä tulee täysin automatisoitua, vapauttaen kuljettajan keskittymään täysin työkoneeseen ja käsillä olevaan tehtävään.
Q-sarja voidaan optimoida Valtra Unlimitedissa automaattisella voitelusysteemillä. Älykäs rengaspainejärjestelmä suojelee maan rakennetta pelloilla ja optimoi polttoaineen kulutuksen tiellä. Integroidut LED-etuvalot lisäävät turvallisuutta ja valot majakoihin syttyvät automaattisesti kun ajovauhti ylittää 25 km/h.
Q-sarjan tuotanto alkaa tänä syksynä ja ensimmäiset traktorit toimitetaan asiakkaille lokakuusta alkaen.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0