Peltialan yritys laajensi yritysostolla

Heikki Tiihonen yrityksen koneiden ääressä.

Mikkeliläisen Heikki Tiihosen yritys tekee nyt myös kattojen huoltokartoituksia.

Jo 15-vuotiaasta rakennusalalla työskennellyt Heikki Tiihonen aloitti kirvesmiehenä, teki töitä vuokrafirmalle ja perusti lopulta toiminimen, jonka kautta teki alihankkijana töitä.
Rakennustoimeksiannot jäivät, kun hän perusti vuonna 2012 rakennuspeltisepänliikkeen ja vuokrasi sille koneet. Myöhemmin hän lunasti koneet itselleen.
Savon Rakennus- ja Peltimestarit Oy on erikoistunut tekemään kattoja saneeraus- ja uudiskohteisiin. Tällä hetkellä kaksitoista työntekijää työllistävä yritys toimii Mikkelin Tuskussa hulppealla tontilla, jossa on vielä reilusti rakennusoikeutta jäljellä. Liikevaihtoakin kertyy vuosittain noin 1,4 miljoonaa euroa.
– Olemme keskittyneet rakennuspeltisepän hommiin ja tehneet vuosien varrella tuhansia neliöitä kattoja Mikkelin seudulle. Olemme myös Mikkelissä ainut yritys, joka valmistaa profiilipeltiä. Tilauskantamme on tällä hetkellä hyvä.

Kahdeksisen vuotta sitten Tiihosella alkoi itää ajatus tutun mikkeliläisyrittäjän kaluston ostamisesta. Erityisesti kutkutteli nosturiauton osto. Kauppa kalustosta ja asiakaskunnasta toteutui lopulta viime vuonna.
– Ostin kaupassa nosturiauton ja valmiin asiakaskunnan eli joukon kiinteistönhoitoyrityksiä.
Itse kaupantekoprosessikin sujui sutjakasti tuttujen kesken. Myyjä pyysi avuksi Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n yritysneuvoja Kirsi Mättölän, joka tuntee hyvin rakennusalan käytänteet ja kehittää yritysten liiketoimintaa tällä hetkellä Rebuild business -hankkeessa. Hän laati selkeän kauppasopimuksen, mikä nopeutti kaupantekoa huomattavasti.
– Ei me siihen sitten tarvittu lakimiestä. Kun tuttujen kesken tehtiin kaupat, niin asiat menivät niin kuin oli sovittu. Kirsi laati sopimuksen, jolla toteutimme yksinkertaisen kaupan kalustosta ja asiakaskunnasta. Vaikka perustin uuden yrityksen, halusin myyjältä tutun puhelinnumeron käyttööni.

Tiihosen perustama uusi yritys, Kattovahti Oy, tekee katoille ennakoivia huoltokartoituksia ja huoltaa kattoja. Kattovahti tukee emoyhtiön toimintaa, vaikka toimiikin itsenäisesti.
– Kattovahti Oy tekee myös lumenpudotusta, puhdistaa kattokouruja ja korjaa kattojen vuotovahinkoja. Käymme esimerkiksi käy läpi lumiesteiden kunnon talven jäljiltä. Ennakoiville huoltopalveluille on olemassa iso markkina, jolla on tilaa laajentaa toimintaa.
Tiihonen muistaa nähneensä vaurioita, jotka ovat syntyneet siitä, kun alle neljän millimetrin reiästä on valunut vuosia vettä rakenteisiin.
– Jopa ruuvinreikä voi olla sellainen, josta on vuotanut vettä rakenteisiin vuosikausia. Kun on näin pitkään tehnyt näitä hommia, tietää kyllä, mistä etsiä mahdollisia vuotokohtia.
Kattovahdin nykyään omistama nosturiauto helpottaa katoilla liikkumista työturvallisesti.
– Katoilla ei aina ole turvakiskoja, joten tikkailla nousu sinne voi olla vaarallista. Nosturiautoa voi käyttää myös räystäiden maalaukseen. Ostamamme nosturiauto tuntuu olevan mikkeliläisille tuttu näky, kun sillä ajellessa saa morjestella ihmisiä koko ajan.

PÄIVI KAPIAINEN-HEISKANEN

 

Toimistolle tarvittaisiin työntekijä

Liikevaihdon kohottua toimitusjohtaja Tiihonen on huomannut, että häneltä menee paperitöihin entistä enemmän aikaa.
– Nyt tarvittaisiin toimistotyöntekijä töihin, jotta saamme parannettua palvelua. Se on oikeastaan tällä hetkellä ainut rekrytointitoiveemme. Tuotannon puolella meillä on tapana ottaa ihmisiä harjoitteluun ja kouluttaa heistä sitten peltiseppiä, kunhan he ovat tutustuneet talon tapoihin.
Yrityksen toimintaa tukee 15 vuodessa muodostunut yhteistyöverkosto.
– Nykyään meitä osataan jo kysyä töihin julkisellekin puolelle. Olen saanut kentältä palautetta isojen kattoprojektien jälkeen, että saamme jatkossakin kilpailutuksissa tosi hyvät pisteet heiltä.
Kasvunäkymiä yrityksellä riittää. Tuskun-tontilla on jäljellä rakennusoikeutta noin 1100 neliömetrin verran.
– Meillä olisi mahdollisuus lisätä oman profiilipellin valmistusta kysynnän mukaan.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0