Uusia autoja, olkaa hyvä!

23.8.2022 Auto & Kone

Loppuvuoden 2022 aikana Mikkelin korkeuksille saapuu paljon mielenkiintoisia autouutuuksia.

Moni merkki starttaa tulevalle sesongille ilman perinteisiä näyttelyviikonloppuja. Tämä ei johdu enää koronasta, vaan siitä yksinkertaisesta syystä, että kaikkia uutuusmalleja ei saada ajoissa maahan.
Meidän ei tarvitse kuitenkaan kärvistellä ilman uutuuksia, vaan mielenkiintoisia tuttavuuksia riittää yllin kyllin. Kokemuksesta tiedämme sen, että autokuumetta voi hoitaa kahdella tavalla: potea pitkään ja mennä autokauppaan tai mennä heti autokauppaan.

Toimitusajat vaihtelevat malleittain, ollen 4-5 kuukaudesta aina reiluun vuoteen. Uudet autot sähköistyvät kovaa vauhtia ja ne omaavat käytännössä vähintään kevythybriditekniikkaa. Luovutettavista autoista löytyy yhä useammin latausmahdollisuus, joko hybridinä tai täyssähköautona.

Ohessa poimintoja yli 30 loppuvuoden uutuudesta.

BMW 2-sarja
Etuvetoinen Active Tourer uusiutui täysin. Vasta saapuneen mallin ladattavan hybridin kantama on 93 km. Merkin uusi käyttöjärjestelmä vakiona.
BMW 3-sarja
Kestomenestyjä saa kasvojen kohotuksen ohella uuden käyttöjärjestelmän ja kojelaudan leijuvalla näytöllä.
BMW iX1 ja X1
Sekä sähköisenä että ladattavana hybridinä esiteltävä uusi malli. Mallit rantautuvat Suomeen vuodenvaihteen tienoilla.
Citroen C5 Aircross
Isompi SUV-Citroen päivitettiin hiljattain. Uuden ilmeen ja varustelisäyksien avulla malli houkuttelee ostajiaan.
Citroen C5 X
Täysin uusi malli yhdistää katumaasturin, farmarin ja sedanin ominaisuuksia. Mukavuusjousitus houkuttelee modernia isoa kissaa kohti. Voimanlinjoina ladattava bensahybridi tai pelkkä bensa.

Cupra Born
Seatista omaksi merkikseen eriytetyn Cupran täyssähköauto perustuu emokonserni Volkswagenin ID.3 –malliin.

Dacia Spring
Alle 25 000 euron hintaluokkaan sijoittuva sähköautomalli saapuu Suomeen pian. Kaupunkiautoksi suunnitellun katumaasturikorisen auton toimintamatka on yhdellä latauksella 225 km (WLTP) ja kaupunkiolosuhteissa lähes 300 km.

Ford Custom
Vuodenvaihteessa esiteltävä uusi pakettiauto on saatavilla myös täyssähköisenä.
Ford Focus
Suosikkimallin uusin sukupolvi rantautui markkinoille kevätkesällä. Mallisto käsittää sekä viistoperän että farmarin ja voimanlähteenä on bensamoottori kevythybriditekniikalla.

Hyundai Ioniq 6
Korealaisen sähköautoperheen uusin tulokas saapunee korkeuksillemme vuoden loppuun mennessä. Pisaran muotoisen sporttisen sivusilhuetin omaava uutuus on vastakohta kulmikkaasti muotoillulle Ioniq 5-mallille, jonka tekniset ominaisuudet ovat keränneet kiitosta.

Kia Niro
Merkin uutta muotokieltä edustava malli on saatavana täyssähköisenä, ladattavana hybridinä sekä itselataavana hybridinä.
Kia XCeed facelift
Vuoden viimeisellä neljänneksellä rantautuva malli saa uuden Kia-ilmeen perusasioiden pysyessä ennallaan.
Mercedes-Benz GLC
Vuosi sitten uudistuneen C-sarjan vanavedessä myös SUV-malli saapuu Mikkeliin lokakuussa. Ladattavan hybridin sähköinen kantama on yli 100 km ja akku voidaan ladata pikalaturilla nopeasti.
Mercedes-EQ EQE
Kesällä esiteltyä sähköistä E-mallia odotettiin innolla. Toimintasäde on jopa 660 kilometriä.
Mercedes-EQ EQS SUV
Merkin ensimmäinen täyssähköinen katumaasturi isoon kokoluokkaan. Pyöreitä muotoja omaavan uutuuden toimintasäde jopa 600 kilometriä. Tulossa vuodenvaihteessa.
Nissan Ariya
Pitkään odotettu täyssähköinen crossover on koeajettavissa näillä näkymin lokakuussa. Etuvetomallin ohella mallistossa on lisäksi 87 kWh:n akulla varustettu nelivetomalli e-4ORCE.
Nissan Juke hybrid
Muotoiluikonin hybridimalli tarjoaa enemmän tehoa ja paremman polttoainetaloudellisuuden. Merkin kehittämän e-pedal –toiminnon avulla energian kerääminen kaasupolkimen avulla on helppoa.
Nissan Qashqai e-power
Crossover-luokan synnyttäjä saa sähkömoottorin pellin alle, jota ladataan vain bensamoottorin ja jarrutuksien avulla.
Nissan Townstar
Kevyiden pakettiautojen luokkaan sijoittuva uutuus, joka tuodaan Suomeen vain täyssähköisenä. Toimintamatka on WLTP-normin mukaisesti 285 km ja tehoa on luvassa 90 kW.
Nissan X-Trail
Täysin uutta malliversiota odotetaan lanseerattaviksi Suomessa ja Mikkelissä tämän vuoden puolella. Myös X-trailissa e-Power –tekniikkaa Qashqain tavoin.

Opel Astra PHEV
Perinteikkään saksalaismerkin ensimmäinen kansanautoluokan ladattava bensahybridi. Reippaasti varusteltu jo vakiona. Farmarina saatavilla ensi vuoden alusta.

Peugeot 408
Keskikokoluokkaan sijoittuva fastback, joka omaa kiehtovan muotoilun. Saapuu liikkeisiin syksyn aikana.

Renault Megane E
Yli 400 kilometrin toimintasäteellä varustettu sähköauto, jonka kielitään olevan maukas ajettava. Hintaskaala alkaa reilusta 46 000 eurosta.

Jatkuu seuraavalla aukeamalla
Skoda Enyaq
Palkittu sähköauto sai nelivedon. Uutuusmalli on ajettavissa heti, mutta omaksi sen saa noin vuoden päästä tilauksesta.
Skoda Fabia
Uusi Fabia esiteltiin aiemmin tänä vuonna, ja on nyt saatavilla joidenkin versioiden osalta 4-6 kuukauden toimitusajalla.
Skoda Karoq ja Kodiak
Suosikkimaasturit saivat raikkaampaa ilmettä kasvojenkohotuksen yhteydessä.

Subaru Solterra
Täyssähköauto, joka on merkille tyypilliseen tapaan aina nelivetoinen. Jälleenmyyjät odottavat autoa saapuvaksi alkusyksystä. Perustuu samaan tekniikkaan kuin Toyota BZ4X.

Suzuki S-Cross
Mallistoon saa pian täytettä itselataavasta hybridistä. Merkki toi vastaavan moottoripäivityksen aiemmin Vitaraan.

Toyota Aygo X
Kesällä ilmestynyt crossover, jota on saatavilla 4-6 kuukauden toimitusajalla. Tekniikkana litrainen bensakone joko manuaalilla tai Multidrive-automaatilla.
Jatkuu seuraavalla aukeamalla
Toyota BZ4X
Japanilaisjätin ensimmäisen täyssähköauton piti saapua markkinoille jo kevätkesällä. Ennakkomyynti on käynyt hyvin koko Suomessa ja Mikkelissä uutuus nähdään loppuvuoden aikana.
Toyota Corolla Cross
Ison RAV4-mallin alapuolelle sijoittuva SUV, joka on meidän korkeuksilla vuodenvaihteen tienoilla. Tekniikkana kahden litran bensamoottori itselataavalla hybriditekniikalla.

Volkswagen ID. Buzz
Syksyn aikana saapuva täyssähköauto on viety käsistä Saksassa. Perustuu muiden sähköisten ID-mallien voimalinjaan. Korina on maukas pakumainen ja retromuotoja omaava ilme, joka on kotoisin legendaarisesta ”junankeula” T1-pakusta.
Volkswagen ID.5
Kesällä ilmestynyt iso täyssähköhenkilöauto, joka on teknisesti sama kuin ID.4. Erona on viitosen sporttisempi muotoilu coupémaisen korimallin myötä.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0