Saimaa Geopark kutsuu luontoon

|

Neitvuoren maisemia pääsee tänä kesänä katsomaan entistä parempien opasteiden avulla. Kuva: VISIT SAIMAA.

Saimaan hyväksyminen osaksi Unescon Geopark-verkostoa on antanut potkua alueen matkailun kehittämiselle ja tuonut siihen uutta ryhtiä.

Vuonna 2021 Unescon statuksen saanut Saimaa Geopark syntyi myös sikäli otolliseen aikaan, että kaksi vuotta sitten alkanut koronapandemia on nostanut luonto- ja lähimatkailun aivan uuteen arvoonsa.
Matkailutoimijat ovat tänä keväänä jatkaneet opastusmateriaalin ja fyysisten opasteiden kehittämistä. Mikkeli on reitittänyt tulevan kesän Hop on Hop off -liikennettä luontokohteisiin, mm. Astuvansalmen kalliomaalauksille ja Neitvuorelle, jossa tarjolla on myös opastettu retki.
Kehitys jatkuu. Parhaillaan on menossa mm. GeoNaCu Saimaa -projekti, jossa kehitetään Anttolan luonnonkeskusta, Astuvansalmen kalliotaidekeskusta ja Saimaa Geoparkia. Hankkeessa rakennetaan mobiilialustaa, joka kokoaa yhteen 65 geokohdetta, 53 luonto- ja kulttuurikohdetta sekä paikallisten yrittäjien tuotteita ja palveluita.
Tavoite ei ole vaatimaton: olla Suomen vetovoimaisin ja kansainvälisesti tunnetuin luonto-, kulttuuri- ja hyvinvointimatkailun keskittymä Järvi-Suomessa.
Geoparkkeja on maailmassa jo yhteensä 177, 46 eri maassa. Huhtikuussa tiedotettiin kahdeksasta uudesta kohteesta. Yksi niistä on Suomessa, Salpausselän Geopark. Mikkelin ympäristössä Saimaa Geoparkin jäsenkuntia ovat Mikkeli, Juva, Sulkava ja Puumala.

200 yötä matkailuautossa

|
Kun Kari Jukaraiselle välähti työreissulla hotellien välttäminen matkailuauton avulla, ei paluuta ole ollut. Umpimetsästä karavaanariksi keski-ikäisenä ei ole nykyään mitenkään epätavallinen juttu. Ehkäpä pikemminkin ...

Koronapassi pelasti Rodoksen sesongin puoliksi

|
Taloudellisen torjuntavoiton ohella sairastuvuus on pysynyt aisoissa. Rodos sai pelastettua juuri päättyneen lomasesongin heinäkuusta alkaen. Syynä tähän oli kesäkuussa käyttöön otettu koronapassi. Paikallisten ei ...

Hyppää mukaan mahtavaan kesäelämykseen!

|
Miksei Mikkelin projektipäällikkö Hanna Airas polkaisi lähes tyhjästä käyntiin elämysretkiä Mikkelin seudulle. Mikkelin seudun Hop On Hop Off -retket ovat varmasti uniikkeja ja kokemisen ...

Investointivähennyksen raja nousi

|
Veroilmoituksen täytössä kannattaa ottaa apu vastaan. Vuoden vaihteessa metsätulojen verotuksessa ei tapahtunut suuria muutoksia. Yksi asia, joka helpottaa metsätalouden harjoittajia on investointivähennyksiin tullut muutos. ...

Vielä niitä honkia humisee – Mikkelissäkin

|
Yllä oleva näkymä tammikuisen Karjalanharjuntien varrelta sai minut paitsi sadattelemaan lumitilannetta, myös ihmettelemään kaupunkimme maisemanhoitoa. Soitimme kaupungin metsäasioista vastaaville virka- ja toiminaisille ja kuvan ...