Kymmenvuotistanssit huipensivat koulun juhlaviikon

Tanssiaiset juhlistivat Kalevankankaan koulun kymmenvuotissynttäreitä.

Koko Kalevankankaan koulun porukka osallistui juhlaviikon ohjelmaan.

Kalevankankaan koulun väki juhli vuosikymmenen Raviradantiellä sijainnutta opinahjoaan koko viime viikon. Pääosin järjestelyistä vastasi opettajien juhlatiimi, joka huomioi vahvasti koululaisten mielipiteitä.
– Juhlaviikkomme oli tärkeä osallisuuden kokemisen kannalta, koska se on ollut kovalla koetuksella korona-aikana. Vaikka koulumme hyvä ilmapiiri on valmiiksikin valtava positiivinen voima, juhla vielä edelleen nosti yhteishenkeä ja saumatonta yhteistyötä, kertoi koulun rehtori Janne Syrjäläinen.
Juhlinnan keskiössä olivat lapset ja nuoret sekä heidän kannustamisensa hyvälle mielelle.

Juhlinta huipentui perjantaina iloisiin tanssiaisiin sekä karjalanpaistin ryydittämään juhlaruokailuun. Torstai-iltana ilakoitiin Kalevankankaan elämään vuotuisesti kuuluneissa iltamissa, jotka tänä vuonna olivat poikkeuksellisesti päiväsaikaan ja vain yläkoululaisille suunnatusti. Teemana esityksissä oli Luokkakokous.
– Iltamat olivat aivan mahtavat. Mukana oli muun muassa opettajien vanhoja koulukuvia ja eri vuosikymmenten muotinäytös, jossa nähtiin 1980-luvun hiihtohousuvillitystä, esittelivät rehtori ja koulunkäynninohjaaja Tarja Lipsanen.
Yläkoulussa iltamia odotetaan, ja laaja talenttivalikoima pääsee esiin. Koulun oppilaskunnan kahdeksasluokkalaisen jäsenen Aku Virmasen mukaan kaikki iltamiin osallistujat saatiin hyvin mukaan.
– Vaikka oli hauskaa, pissa-kakkahuumorilta vältyttiin, hän naurahti.

Aku on opiskellut Kalevankankaalla ekaluokkalaisesta alkaen ja tuntee koulun kuviot larvapallon pelaamisineen hyvin. Aku piti juhlaviikkoa todella hyvin toteutuneena. Esimerkiksi valinnaisryhmät, kuten musiikin opiskelijat, olivat aktiivisia ja pääsivät esittelemään kiinnostuksen kohteitaan.
Lisäksi yläkoulun oppilaskunnan, lukupiiriläisten ja Kirjastokamujen kahvioista sai hankittua herkkuja, joista tuottoja ohjattiin koulukirjastolle. Akun omia suosikkeja juhlaosuuksien toteutuksessa olivat lukupiirin Cafe Kirjain -kahvio ja kahvilippukäytäntö, jolla vältyttiin kassajonoista.
– Muilta tuli palautetta, että oli hienoa, kun oli jotain, mitä odottaa.
Hyväntekeväisyyttäkin on ollut. Akun aloitteesta Kalevankankaan porukka keräsi pullopanttien avulla tänä keväänä 620 euroa ukrainalaisten tukemiseen.

Viikolla koulun väki nautiskeli myös ympäri koulurakennusta levittäytyneestä värikkäästä taiteesta ja askartelun tuotoksista. Alakoululaiset pääsivät esimerkiksi eläinsuunnistukseen ja kuvaamaan videoita. Juhlateema kuului mukavissa aamunavauksissakin ja näkyi tempauksessa, jossa koulutavarat tuotiin kotoa vaikkapa lastenkärryissä.
Kalevankankaalla on varustauduttu jo siihenkin, että koulusta voidaan tulevina vuosina koota historiikkia.
– Meillä on kiinnostavia lehtileikkeitä ja videoita menneiltä vuosilta, Syrjäläinen totesi.

Virpi Kontinen

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0