Valmista tuli

Osastovastaava Ville Lampinen on työskennellyt K-Raudassa jo kymmenisen vuotta. Myyjä Tanja Luoma-aho puolestaan on uusi kasvo, vaikka hänelläkin on pitkä alan kokemus. – Koko henkilökunta on innoissaan uudistuksesta, Lampinen toteaa iloisena tutkiessaan uutta esillepanoa.

Asiakkaan on entistä helpompi tutustua valikoimaan.

K-Rauta Mikkelissä saatiin vuoden vaihteessa valmiiksi mittava myymäläuudistus. Koko sisustuspuoli, lattia- sekä laattaosasto menivät uusiksi.
– Päällimmäisenä ajatuksena meillä oli, että asiakkaan on helppo tutustua valikoimaan myös itsenäisesti. Tuotteiden luokse on lisätty vinkkejä ja ideoita remonttia varten. Totta kai me myyjät autamme tuttuun malliin, uunituore osastovastaava Ville Lampinen kertoo hymyillen.

Uudistuksen myötä esillä on entistä enemmän tuotteita ja sisustuspuolella asiakkaat pääsevät hypistelemään kodin somisteita. Myös lattia- ja laattaosaston mittava valikoima on paremmin esillä. Vaikka monella alalla korona on vaikeuttanut tuotteiden saatavuutta, K-Raudasta kerrotaan erilaista viestiä.
– Meillä ei ole juurikaan ollut toimitusvaikeuksia tuotteissamme. Meillä on iso oma varasto ja myös tilaustuotteissa saatavuus on pysynyt hyvänä, K-Rauta Mikkelin kauppias Markus Pokela toteaa tyytyväisenä.

Mikäli päätöstä oikeasta tuotteesta ei synny heti myymälässä, asiakas saa halutessaan mukaansa näytepalat esimerkiksi lattialaminaatista tai värikartan muodossa. Lampinen kertoo, että nyt näkyvissä on rohkeampia valintoja, eivätkä pitkään suosiossa olleet harmaa ja valkoinen enää hallitse markkinoita niin vahvasti.
– Käytössämme on myös värimittari, jonka avulla pystymme määrittelemään melko tarkalleen oikean sävyn vaikkapa ulkomaalista. Jos asiakas haluaa entisöidä tai käyttää samaa sävyä kuin aiemmin, niin vastauksen sävystä saa saman tien.
Värisävyn määritteleminen värimittarilla edellyttää, että asiakkaalla on mukana entistä maalia.
– Vanhasta maalipinnasta voi joko raaputtaa vähän maalia tai ottaa pienen mallipalan mukaansa.

Tällä hetkellä kaupan alalla katsotaan tulevaan eli kevääseen ja kesään, niin myös K-Raudassa. Pokela muistuttaa, että kauppojen ja myymälöiden on aina mietittävä seuraavaa sesonkia.
– Vaikka saimme juuri uudistuksen valmiiksi, niin eteenpäin mennään täyttä höyryä. Syksylle saattaa olla jotain pienempää uudistusta, mutta ei siitä vielä sen enempää.
Vaikka lumet ovat vielä tiukasti maassa, niin silti kesän hittituotteet, kuten grillit ja ruohonleikkurit odottavat pääsyään esille.
– Näin se on. Koko ajan on oltava ajan hermolla ja kehiteltävä uusia asioita, Pokela hymyilee lopuksi.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0