Suursatsaus loi palvelukeskittymän

|

Hyvällä hollilla. Valtatie 14:n ja Moinsalmentien risteykseen noussut uusi Osuuskauppa Suur-Savon autotalo sijaitsee näkyvällä liikepaikalla.

Osuuskauppa Suur-Savon uusi autotalo Savonlinnassa on tervetullut piristysruiske maakunnan toiseksi suurimpaan kaupunkiin.

Kuun alussa Mertalaan avattu Etelä-Savon Auton uusi autotalo pihapiirin palveluineen houkuttelee autoilevia asiakkaita monipuolisuudellaan. Toyota-myynnin ja varaosa- sekä huoltopalvelujen lisäksi samaan yhteyteen avattiin myös Karla-monimerkkikorjaamo.
Merkkikorjaamossa huolletaan Toyotien lisäksi myös Nissaneita, Opeleita ja Mercedes-Benzejä.
– Pidämme täällä myös näiden merkkien myyntinäyttelyitä säännöllisesti, kertoo Osuuskauppa Suur-Savon autokaupan toimialajohtaja Ilkka Häkkänen.

Aiemmin Etelä-Savon Auto palveli Karjalantiellä, aina 1990-luvulta lähtien. Tätä aiemminkin tontilla oli autokauppatoimintaa, lamavuosina konkurssiin menneen Koneliike Viljakaisesta lähtien.
Reilun 2000 m2 kokoisessa hallirakennuksessa on vuokralla myös A-katsastus tarjoten henkilö- ja pakettiautojen katsastuspalveluja. Aivan rakennuksen takaosassa sijaitsee Etelä-Savon Auton ja Karlan asiakkaille suunnattu rengashotellipalvelu.
Asiakkaille huoltopalvelujen saavutettavuus on helppoa, sillä tie sisälle käy kaikille samasta ovesta. Vuoden ajan rakennetun autotalokiinteistön naapurissa on S-Market lounaskahviloineen. Lisäksi pihamaalla on uusi ABC-polttoainejakelupiste katoksineen.

Aivan yksin Suur-Savo ei Mertalan investointeineen ole liikenteessä. Lähistölle nousee Rustan uusi liikekiinteistö. Tilaa vievän kaupan kiinteistöille näyttäisi olevan imua Savonlinnan itäreunalla.
– Onhan tämä maakuntamme toiseksi suurin kaupunki. Meidän oli investoitava tänne, sillä entiset tilat olivat elinkaarensa päässä.
– Lisäksi ne olivat vuokrakiinteistössä, mutta nyt olemme omillamme siltäkin osin, Häkkänen kertoo.
Osuuskauppa investoi uuteen maamerkkiinsä noin 5,5 miljoonaa euroa.

Automyyjät Rauno Ikonen (vas.), Pasi Kettunen, autokaupan toimialajohtaja Ilkka Häkkänen, myyntipäällikkö Jarkko Parkkinen sekä automyyjät Jari Hatakka ja Jani Parkkinen ovat suu messingillä uusien tilojen myötä.

– Tavoite on tehdä kannattavaa liiketoimintaa ja kuolettaa investointi pois, samalla täyttäen omistaja-asiakkaiden palveluodotuksia mahdollisimman hyvin, Häkkänen valaisee.

Korona-aikakausi on näkynyt Savonlinnan Etelä-Savon Autossa palvelujen lisäkysyntänä. Kauniina lomaseutuna ja kesäkaupunkina tunnettu linnakaupunki on ollut viime vuosina usein otsikoissa negatiivisten rakennemuutosuutisten vuoksi.
– Aina puhutaan että kesä on tällä seudulla vilkkainta aikaa, mutta alkanut syksy on ollut vielä vilkkaampaa, kertoo Etelä-Savon Auton Savonlinnan liikkeen myyntipäällikkö Jarkko Parkkinen.
Etäkauppa on tullut jäädäkseen myös autokauppaan. Suur-Savo laajensi autokaupan toimintoja kevään korvalla myös Vantaalle.
– Se on toiminut erinomaisesti etäkaupan tukikohtana kivijalka-asiakkaiden ohella. Kolmella eri paikkakunnalla toimivien liikkeiden avulla meillä on 400–500 auton vaihtoautovalikoima, josta löytyy jokaiselle jotakin, Häkkänen valaisee Savonlinnan, Mikkelin ja Vantaan liikkeiden yhteistä juonta Suur-Savon Auto-markkinointinimen alla.
Uuden autotalon myötä Etelä-Savon Auto työllistää Savonlinnassa kaksi henkilöä aiempaa enemmän, automyyjän ja mekaanikon. Kaikkiaan saman katon alla työskentelee 22 autoalan ammattilaista.

Korkeutta ja automatiikkaa

Uudesta huoltokorjaamohallista löytyy kaikkiaan 12 autopaikkaa. Avara ja korkea tila mahdollistaa myös isompien autojen huoltotoimenpiteet ilman erikoisjärjestelyjä. Tämä tarkoittaa käytännössä isoja pakettiautoja, kevytkuorma-autoja ja matkailuautoja.
Jälkimarkkinointipäällikkö Juha Kauria kertoi syyskuun alun avajaisten houkutelleen väkeä reippaasti myös korjaamon puolelle.

Valoisaa ja turvallista. Jo neljännesvuosisadan Etelä-Savon Auton palveluksessa toimineen jälkimarkkinointipäällikkö Juha Kaurian mukaan uudet tilat luovat työntekijöille turvalliset ja modernit työskentelyolosuhteet.

– Monimerkkikorjaamo Karlan palvelut kiinnostavat. Kaikki asiakasomistajat eivät aja Etelä-Savon Auton myymillä merkeillä, mutta korjaamo palvelee kaikkia.

Lisäksi töitä riittää myös oman talon puolesta, sillä vaihtoautojen kunnostustöissä on pyrkimys olla mahdollisimman omavarainen. Huoltojen, korjauksien ja varaosapalvelujen lisäksi omasta palveluvalikoimasta löytyvät myös korikorjauspalvelut. Vain maalaamopalvelut ostetaan alihankkijoilta.
Uudet korjaamotilat on varusteltu hyvin ja esimerkiksi pakokaasuimurit toimivat automaattisesti. Viimeiset tavarat hakivat vielä avajaisten jälkeen paikkaansa, mutta arki toimii hyvin.
Muuttourakka oli melkoinen. Tämän johdosta ovet olivat asiakastöiden osalta viikon säpissä.
– Olihan siinä omat haasteensa, mutta kaikki sujui lopulta hyvin, Kauria päättää.

Mikkelin tulevaisuus näkyy, kun katsoo ulos

|
Tämän kirjoittaja matkusti kiitojunalla Helsinkiin, vain nauttiakseen marginaalista. Katsomaan upean Oodin arkistoteatterissa 1960-luvun italialaisen mustavalkoelokuvan. Matkustavainen kävi myös Tampereella. Sitten viime vierailun vastaan tuli ...

Vaihto toi erikoistuvat ammattilaiset Mikkeliin

|
Pimeys ja kylmyys eivät hyydyttäneet slovenialaisia teknikko-opiskelijoita. Työskentelyn ohessa kuului eksoottista kieltä, kun neljä slovenialaisnuorukaista tutustui kuukauden ajan suomalaiseen autoalan opiskeluun. Koronan vuoksi jäissä ...

Aluevaalien kampanjat käynnistyvät

|
Etelä-Savosta valitaan alue- vaaleissa 59 valtuutettua. Aluevaalien ehdokaslistat menivät kiinni 14.12. Vaalit pidetään tammikuun lopulla, joten kampanjointi lähtee kunnolla käyntiin vasta alkuvuodesta. Aluevaalit ovat ...

Luotto ja vastuu ovat avainasemassa

|
Vastuun antaminen kasvattaa näytönhalua. K-Supermaket Karikon kauppiaat Suvi ja Kalle Heikinheimo työllistävät tällä hetkellä 17 henkilöä. Vastuun antaminen, niin nuorille kuin kokeneille työntekijöille, on ...

MHJ Racing Team palkitsi parhaitaan

|
Koronarajoitukset uhkaavat taas yleisöralleja. Mikkelissä palkitsemistilaisuuttaan 11.12. viettäneen MHJ Racing Teamin vuoden rallikuski on ranualainen Ville Hanhisuanto. Hän voitti kovan F-Cupin mestaruuden BMW M3 ...

Seppo Kovanen on uusi Porsche-mestari

|
Hirvensalmelainen autourheilun konkari pokkasi 11 kiloa painavan voittopokaalin. Pitkän linjan autourheilija Seppo Kovanen on vuoden 2021 Porsche Club Racing -mestari. Kovanen voitti luokan pääkaupunkiseudulla ...

Testerit siirtyvät verkkoon

|
Digitalisaation luoma mahdollisuus on iso asia alan yrittäjille. Lokakuussa Mikkelin Motopaja siirtyi uudelle aikakaudelle, kun Bosch Car Service -autokorjaamoketjuun kuuluvan yrityksen palveluvalikoimaan tuli ensimmäinen ...

Vaihto toi erikoistuvat ammattilaiset Mikkeliin

|
Pimeys ja kylmyys eivät hyydyttäneet slovenialaisia teknikko-opiskelijoita. Työskentelyn ohessa kuului eksoottista kieltä, kun neljä slovenialaisnuorukaista tutustui kuukauden ajan suomalaiseen autoalan opiskeluun. Koronan vuoksi jäissä ...