Syksyllä ilmettä piristävät aurinkokennovalaisimet

22.9.2021 Ajankohtaista

Pienikokoisetkin aurinkokennovalaisimet taipuvat moneen käyttöön.

Markkinoilla on muun muassa aurinkokennoisia pylväsvalaisimia, aurinkokennolyhtyjä ja esimerkiksi eläimen muotoon rakennettuja aurinkokennovalaisimia. Pienimmät aurinkokennovalaisimet eivät paljon maasta erotu, eikä niiden valottava tehokaan ole kummoinen. Yksityiskohtina ne silti ovat hauskoja. Etuna on myös se, että aurinkokennot säästävät ostettavaa sähköenergiaa.
Useimmiten valaisimissa on oma katkaisin. Monissa valaisinmalleissa on myös hämäräkytkin, joka sytyttää valaisimen automaattisesti pimeän tullen. Maksimissaan aurinkokennovalaisin palanee hämärässä noin 5-6 tunnin ajan.

Valaisimien täyteen ladattujen akkujen antama valaisuaika vaihtelee akkutehon mukaan. Akkuna voi olla esimerkiksi nikkelimetallihydridi-akku tai litiumakku, jonka etuihin kuuluu runsas energianvarauskyky.
Uusien aurinkokennovalaisimien akkuja kannattaa ladata reilusti, jotta akuista lähtee jatkossa paras teho irti. Talven ajaksi akut on nostettava sisälle, jotta ne eivät pääse jäätymään rikki.

Lamppuina valaisimissa on useimmiten LED-lamput. Lamppujen hohtodiodi säteilee virtaa, kun sen läpi johdetaan sähkövirta.

Virpi Kontinen

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0