Oma hyvinvointi innoitti jakamaan tietotaitoa muillekin

25.8.2021 Vapaa-aika
Hyvinvointivalmentaja Jonna Laamanen avasi Jonnah – Hyvinvointipalvelut -vastaanoton Mikkeliin alkukesästä.

Työ ihmisten parissa voitti kolmivuorotyön.

Imatralta kotoisin oleva, mutta jo 20 vuotta Mikkelissä asunut Jonna Laamanen avasi kotinsa yhteyteen oman hyvinvointipalvelujen vastaanoton Mikkelissä, Tuukkala-Silvastin kaupunginosassa.
– Olen itse aina ollut kiinnostunut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja painottanut liikunnan sekä terveiden elämäntapojen merkitystä omassa arjessani, kertoo Jonna.
– Olen esimerkiksi käynyt säännöllisesti salilla jo parinkymmenen vuoden ajan ja viimeiset kymmenen vuotta myös haastanut itseäni sekä body- että bikini-fitness kilpailuissa.

Viitisen vuotta sitten heräsi ajatus siitä, että tietotaitoa voisi jakaa myös muille.
– Kävin Jyväskylässä Trainer4You-koulutuksen ja valmistuin personal traineriksi (PT) vuonna 2017. Samaan aikaan perustin toiminimen, mutta tein sitä työtä vain harvakseltaan päivätyön ohessa.
Päivätyö oli kolmivuorotyötä, joka 15 vuoden jälkeen ei enää tuntunut omalta jutulta. Jotain uutta piti keksiä.
– Ammatteja minulla on muutamiakin, sillä olen aikanaan suorittanut myös suurtalouskokin ja parturikampaajan tutkinnot. Silti hyvinvointiala veti puoleensa, ja päätin lähteä opiskelemaan hierojaksi. Valmistuin tänä keväänä, Jonna kertoo.

Hyppy uuteen jännitti, mutta määrätietoisesti Jonna ryhtyi yrittäjäksi ja perusti viime vuoden puolella Jonnah hyvinvointipalvelut –verkkosivut.
– Mieheni Jere Hytönen on toiminut yrittäjänä jo pitkään, ja häneltä olen saanut paljon tukea sekä hyviä vinkkejä yrittäjyyteen.
Jonnah hyvinvointipalvelut tarjoaa asiakkailleen monipuolisia palveluja aina treenitsemppauksesta ja hieronnasta ravintoneuvontaan, rinnallakulkijaa elämäntapamuutoksessa sekä kasvohoitoja.

Työn ohella kuusilapsisen uusioperheen äidillä riittää huisketta.
– Lapset ovat vuoroviikoin toisilla vanhemmillaan, mutta kun he ovat täällä, heidän harrastuksensa määräävät päivärytmiä.
– Joka päivä jollakin on harjoitukset, milloin jalkapalloa, milloin cheerleadingiä. Lapset ovat onneksi jo omatoimisia. Toista oli aikanaan, kun lapset olivat taaperoikäisiä, Jonna nauraa.

Omien liikuntaharrastusten lisäksi Jonna julkaisee verkkosivuillaan blogia ja työn alla on myös hyvinvointialaan liittyvä kirja.
– Olen nyt noin 1,5 vuotta työskennellyt kirjan parissa, ja haaveissa olisi tarkoitus saada se pian valmiiksi.
– Muita suuria haaveita minulla ei oikeastaan ole. Elämä on hyvää tässä ja nyt, Jonna päättää.

 

Jonna Laamanen

• Ikä 40 v.
• Syntynyt Imatralla.
• Viimeiset 20 vuotta Mikkelissä.
• Koulutukseltaan suurtalouskokki, parturikampaaja, personal trainer, hieroja ja ravitsemusneuvoja.
• Perheeseen kuuluu yrittäjä-puoliso ja 9-, 10- ja 12-vuotiaat lapset.
• Asuu Tuukkala-Silvasti –alueella.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0