Kasvu synnyttää savolaisen autokaupan Vantaalle

17.2.2021 Auto & Kone | Koti
Uusi aluevaltaus. Sami Elkharam (vas.) siirtyy automyyjäksi Vantaan Petikkoon. Petri Sirèn toimii vaihtoautopäällikkönä Mikkelistä käsin kuten myös autokaupan toimialajohtaja Ilkka Häkkänen.

Koronan vuoksi huimia harppauksia ottanut etäkauppa isona tekijänä Suur-Savon Auton laajentumiselle Etelä-Suomeen.

Osuuskauppa Suur-Savon autokaupat ovat pärjänneet koronan puristuksessa verrattain hyvin. Vaikka autokaupan uusien autojen myyntimäärät eivät ole olleet koronan vuoksi ennakkoon kaavaillulla tasolla, on vaihtoautokaupassa ylletty jopa kasvulukemiin.
Autokauppa on viimeisen vuoden aikana ottanut Osuuskauppa Suur-Savon autokaupan toimialajohtaja Ilkka Häkkäsen mukaan selvän digiloikan. Suur-Savon Auto -nimen alla toimivan konsernin vaihtoautosivuston kautta on tehty kauppaa ympäri Suomen. Iso osa kaupoista kuitenkin tapahtuu sinne, missä on suurin markkina: eteläiseen Suomeen.
– Siksi uuden toimipisteen avaaminen on järkevää juuri Vantaan maisemiin, Häkkänen sanoo.

Vaihtoautokauppaan keskittyvän liikkeen tilat löytyivät Vantaan Petikosta, Kehä III:n varrelta. Lähistöllä toimii lukuisia muitakin autokauppoja. Häkkäsen mukaan sijainti on erinomainen, sillä paikan päälle on helppo tulla lähes kaikista ilmansuunnista.
Liikkeen nimen kanssa ei aiota kikkailla. Savolaisuus näkyy kehätielle valomainoksesta lähtien.
– Se on Suur-Savon Auto. Haluamme pysyä tutussa nimessä ja vahvistaa nykyistä markkinointinimeämme, kertoo Vantaan vaihtoautomyymäläidean toinen isä, vaihtoautopäällikkö Petri Sirén.

Liiketoiminta Petikossa on tarkoitus aloittaa viimeistään huhtikuun alkupuolella. Tiloissa on parhaillaan menossa remontti. Henkilökuntaa liikkeessä tulee olemaan aluksi kolmen automyyjän verran. Mikkelin liikkeestä Vantaalle siirtyy Sami Elkharam. Kahden muun myyjän rekrytointi on vielä kesken.
Alueosuuskaupan liiketoiminnan laajentaminen toisen osuuskaupan, tässä tapauksessa HOK-Elannon alueelle, ei ole tavatonta. Avainasemassa oli se, että HOK-Elannolla ei ole omaa autokaupan liiketoimintaa. Häkkäsen mukaan juuri tämä oli oleellinen seikka, ennen kuin ideaa edes lähdettiin työstämään ensiajatusta pidemmälle.

Mikkelin ja Savonlinnan toimipisteiden toimintaan Vantaan liikkeen avaaminen ei käytännössä vaikuta. Vaihtoautoja tullaan siirtämään Sirénin mukaan eri pisteiden välillä jouhevasti tarpeen mukaan, kuten autoja toimitetaan asiakkaillekin eri puolille Suomea.
– Vaihtoautotarjonta monipuolistuu entisestään, sillä kauppamäärä tulee kasvamaan, Sirén ennakoi.
Vihreän bonuskortin omistajille ei vaihtoautokauppa isoja lisäetuja tarkoita. Osuuskaupan bonusjärjestelmä toimii huolto- ja varaosapalvelujen osalta Mikkelissä ja Savonlinnassa. Häkkänen tähdentää kuitenkin sitä, että Vantaan liike tuo mukanaan euroja Etelä-Suomesta Etelä-Savoon eikä toisin päin.
– Se on lopulta meidän kaikkien etu, toimialajohtaja painottaa.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0