Hemmottelulomanen Porvoossa

17.2.2021 Vapaa-aika
Haikon Kartano – mansikoita, shampanjaa ja rentouttavia löylyjä.

Haikon Kartano tarjoaa upeat puitteet rentouttavalle, lyhyellekin lomalle.

Kartano sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä Porvoosta ja alue on laaja erilaisine toimintoineen. Kylpylähotelli tarjoaa upeita huoneita, joiden näköala avautuu merelle ja talviaikaan hintatasokin yöpyä on kohtuullinen. Vaativampaan hemmotteluun itse kartano ja sen upeat luxussviitit tarjoavat ainutlaatuisen kokemuksen.
Haikossa jokainen asiakas tuntee olevansa tervetullut, hovimestari eli butler service on erinomainen lisä lomaan.

Tunnetuin taiteilijamme Albert Edelfelt vietti Haikossa maalaten jopa 24 kesää. Täällä hän maalasi jopa yli 200 tunnetuinta teostaan. Kansallisrunoilijamme Runeberg vieraili 30 vuoden ajan myös Haikossa. Edelfeltin ateljee on avoinna kesäisin, mutta Kartanolla taidetta on yllin kyllin. Myös upea aamiainen Kartanolla kuuluu spa-hotellissa majoittuville.

Haikon Kartanon historia on sekä värikäs että surullinen. Vuosien saatossa se on poltettu ja ryöstetty – ja aina noussut tuhkasta uudelleen. Kartanossa kokee yhä kuninkaallisen ja keisarillisen loiston ja 1800-luvulla ulkomaiset aatelistot vierailivat Kartanolla.

Kun huoneessa odottaa mansikat sekä shampanja ja sen jälkeen voi kokea rentouttavan aromasaunan lämmön sekä 38-asteisen veden oman kullan kanssa, voi todeta olevansa vähintäänkin Suomen romanttisimmassa hotellissa. Höyry- ja infrapunasauna sekä 12-asteinen pieni allas löytyvät myös.
Kesällä Haikko on tunnettu upeana hääviettopaikkana ja silloinkin vaihtoehtoja on useita.

Kun löylyiltä ehtii on aika vierailla upeassa Vanhassa Porvoossa. Värikkäät puutalot, suklaa- ja käsityömyymälät, upea kirkko ja lohikeitto ovat juuri oikeaa Porvoota lomalaiselle. Helmikuisena lauantaina kaduilla on leppoisa, kiireetön tunnelma. Oma suosikkini on jo yli 30 vuotta lelupuotina palvellut Riimikko Puoti, jossa nostalgiset lelut vievät satumaiseen tunnelmaan. Itsellä mukaan tarttui kaunis, prinsessapukuinen posliininukke. Myös pikkuprinsseille ja -prinsessoille on omat huoneet ja jopa polkuautot ja isot, puiset nukkekodit löytyvät ostajille.

Käsityöostokset ovat edullisia ja mitä olisi Porvoon matka ilman mokkasuukkoja tuliaisina Runebergin myymälästä. Ja toki saa sen lakupussinkin ostaa.
Haikon kartanolla ulkotoimintoja voi jatkaa seuraavana päivänä, kävely meren jäällä, hiihto, pulkkamäki ja upea ympäristö takaavat ikimuistoisen loman.

Kati Kulmala

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0