Yhä raskasta joulua!

18.11.2020 Koti
Marco Hietala ja Nightwish tähtäävät jo vuoteen 2021.

Ei joulua ja joulunaikaa ilman Raskasta joulua – kiertuetta, totesivat RJ produktion osalliset ja niin tänäkin vuonna – koronatilanteesta huolimatta, pääsemme nauttimaan mahtavasta joulutunnelmasta ja metallimusasta.

Muusikko Erkka Korhonen on koko Raskasta joulua –kiertueen luoja ja keula.
– Koko kiertue toteutetaan koronaturvallisuus huomioon ottaen. Konserttipaikkojen yleisökapasiteettia on alennettu ja yleisön saapumiseen ja poistumiseen on varattu runsaasti aikaa, kertoo Korhonen. Hän huomasi valitettavan tilanteen, kun keikka keikan jälkeen tänä syksynä ovat perutut. Korhonen ei halunnut antaa periksi.
Tänä vuonna kotimaisten huippusolistien kanssa toteutettava kiertue käynnistyy Oulusta 27. marraskuuta ja huipentuu Helsingin Hartwall Areenalle 19. joulukuuta. Esiintyjien kokoonpano eri konserteissa vaihtelee riippuen paikkakunnista. Esimerkiksi Marco Hietala kertoo, että hän aloittaa kiertueen omalta osaltaan vasta 11. joulukuuta Kuopiossa.
– Konserttipaikoilla on saatavilla käsidesiä ja kasvomaskien käyttöä suositellaan, valtiolliset säädökset toteutuvat, toteaa Hietala.
– Kaikesta huolimatta on tarkoitus tuoda pimeneviin iltoihin piristystä ja meillä ei tosiaan ole koronateemaa, naurahtaa Hietala kysyessäni millaista show’ta meillä on lupa odottaa tänä vuonna.
Kuopiossa tuttuun tapaan esiintyy Hietalan lisäksi Anthony Parviainen, Tommi Salmela ja Ville Tuomi. Jyväskylässä artisteina ovat mm. Hietalan lisäksi Kimmo Blom ja Ilja Jalkanen. Erkka Korhonen johtaa Raskasta joulua – bändiä.
Marco Hietala vastailee kysymyksiini verkkaiseen humoristiseen tapaansa kotoaan Kuopiosta. Juttelumme harhailee aiempiin muistoihin Kuopion keikalta, jolloin mukana oli myös Elize Ryd.
– Emme ehkä pysty järjestämään fanitapaamisia, harmittelee Hietala, mutta jatkaa, että fanien valokuvaustuokio voisi olla mahdollinen.
Keskustelumme siirtyy jo ensi vuoteen, sitäkin varjostaa tämä korona.
– Olen tehnyt uusia kappaleita omalle Hietala bändilleni ja ”Isäni ääni” julkaistiinkin tänä vuonna myös englanniksi. Uutta musaa on tarkoitus työstää lisää ensi vuoden alussa, Hietala toteaa.
Hietalan sydän sykkii kuitenkin Nightwishille ja mielessä siintää jo tuleva maailmankiertue 2021. Harmittavasti myös kesän 2020 Nightwishin Kuopion konsertti jäi väliin.
– Koronatilanteen helpottaessa kaikki olisi jälleen mahdollista, ja maailmankiertue voitaisiin toteuttaa, kertoo Hietala haastattelumme lopuksi.

Kati Kulmala

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0