Polaria-Sprint ajetaan helmikuussa 2021

|

Vuoden 2018 voittaja Jani Paasonen.

Mäntyharjulla Ruotimon Moottoriurheilukeskuksessa kisataan jälleen 14.2.2021 rallisprintin mestaruuksista.

Jo perinteeksi muodostunut Polaria-Sprint toteutetaan Mäntyharjun Moottorikerhon ja Mikkelin Urheiluautoilijoiden yhteistyönä. Suomen hienoimpiin lukeutuvalla radalla on järjestetty rallisprint -kilpailu viimeeksi toissa talvena.
Viime talvena leuto keli hankaloitti talvikisojen järjestämistä. Monia kilpailuja jouduttiin jopa perumaan. Jos jäärata aiheuttaa haasteita, Ruotimolla on mahdollisuus ajaa ainoastaan maaradalla.
– Oman jännityksensä kilpailun järjestämiseen tuo se, minkälainen talvi ja sen myötä keli on tulossa, toteaa ratamestari Jari Jakonen.
-Toissa vuonna jäälle ei päästy ajamaan, vaan jään paksuutta mittailtiin vielä veneellä joulu-tammikuussa. Kisapäivän aamuna mittari näytti kuitenkin melkein 30 pakkasta. Jos pääsemme ajamaan sekä maalla että jäällä, tulee radan pituus olemaan noin 4,4km. Kävi niin tai näin, hyvää pyöritystä on kuitenkin luvassa!
– Kilpailua on tekemässä mainio porukka ja puitteet ovat hienot, ynnäilee kilpailunjohtaja Matti Jukarainen. Järjestelyt ovat hyvällä mallilla ja niin kilpailijoiden kuin yleisönkin kannattaa laittaa päivämäärä jo kalenteriin. Kilpailuluokkiakin löytyy joka lähtöön. Tämä on erittäin mukava tapa viettää ystävänpäivää koko perheen voimin. Tulossa on jälleen hieno kilpailu!
Sääennustus on talven kisaa varten jo annettu.
– Näyttäisi siltä, että helmikuun puolen välin tietämillä on kevyttä talvisäätä, lupailee Mäntyharjun Moottorikerhon puheenjohtaja Matti Paasonen.
Vuoden 2018 Polaria-Sprintin nopein oli mäntyharjulainen, oman rallicross -tiimin perustanut ja nykyään MM -sarjassa ajava Jani Paasonen.

Tarja Lipsanen

Endurot kisaavat Jyhnäharjulla

|
Ajourat ovat timmissä kunnossa. Mikkelin Moottorikerho järjestää tammikuun viimeisenä viikonloppuna Hirvensalmen Jyhnäharjulla enduro-moottoripyöräilyn kansallisen kilpailun. Erikoista mittelössä on, että se käydään koronaepidemian vuoksi ilman ...

Autot suunnistivat läpi yön

|
Vuoden ainut autoilla käytävä suunnistuskilpailu veti paikalle 69 joukkuetta. Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna kilpailtiin suunnistuksen parissa Hirvensalmen Syväsmäessä. Otavan Erämiesten Seurapirtiltä startannut, jo 19. kerran ...

Taivalantin kausi on sujunut hyvin

|
SM-Vaakunarallin luokkavoitto muuttui koko sarjan menestykseksi. Rallijunioreiden Suomenmestaruudesta käydään syyskuun viimeisenä viikonloppuna tiukka kisa Seinäjoella. SM Pohjanmaa Ralliin neljän pisteen Rallin Suomen Juniorimestaruus johdossa ...

Menestys seurasi MHJ-Racing Teamia

|
F-Cupin voiton lisäksi onnistumisia kertyi laajalla rintamalla. Mukaan astuu myös uutta verta.   Puolenkymmentä vuotta aktiivisesti toiminut MHJ-Racing Teamin väreissä kilpailee aktiivisesti noin 30 ...