Kiinteistön ilme muuttui, tutut tekijät jatkavat

|

Isot korjaamoalan tekijät rantautuivat Mikkeliin.

Huhtikuun lopussa Alppila Yhtiöt myi Karikon Autohuolto Oy:n liiketoiminnan kahdelle uudelle omistajalle, InCar Oy:lle ja Jyväs Car Oy:lle, joista jälkimmäinen toimii franchising-yrityksenä Pohjoismaiden suurimman autokorjaamo-, varaosa- ja tarvikeketju Mekonomen Oy:n brändin alla.
– Uusista omistajista ja nimistä huolimatta Karikon Autohuolto on edelleen yksi aputoiminimi, kertoo Jyväs Car Oy:n hallituksen puheenjohtaja Markku Markkanen.
– Myös kaikki työntekijät siirtyivät vanhoina työntekijöinä meidän ja InCar Oy:n palkkalistoille oman erityisosaamisensa mukaan. Mekonomen on monimerkkikorjaamo eli huollamme kaikkia automerkkejä.

InCar Oy:n Itä-Suomen aluejohtaja Kari Matikainen kertoo, että Mikkelistä etsittiin tiloja jo jonkin aikaa.
– Mietinnässä oli, lähdetäänkö rakentamaan alusta asti vai ostetaanko joku valmis liiketoiminta. Operatiivinen johto löysi sitten Karikon Autohuollon ja teki kaupat ostamalla Alppilan Autohuolto Oy:ltä sen liiketoiminnan, kertoo Matikainen.
– Kaikki oli valmiina korjaamohalleja myöten. Tiloihin tehtiin remontti ja rakennuksen ilme uudistettiin vastaamaan meidän molempien uusien toimijoiden ilmettä. Kaikki työntekijöitä myöten, oli valmiina, joten Mikkeliin oli helppo tulla.

InCar Oy on kaikkien vakuutusyhtiöiden hyväksymä monimerkkivauriokorjaamo.
– Vaikka liiketoiminta jatkuu kahtena eri yksikkönä, teemme kuitenkin saumatonta yhteistyötä, sanoo Matikainen.
– Toimimmehan samassa kiinteistössä ja samoissa tiloissa, joskin molemmille korjaamoille on hallissa omat alueensa.

Tutussa kiinteistössä asiakkaita palvelevat tutut miehet. Mekonomen Oy:n työnjohtaja Leo Luukkonen ja In Car Oy:n korjaamopäällikkö Perttu Pullinen.

Karikossa työntekijöinä jatkaa siis sama henkilöstö kuin tähänkin saakka. Vain työnantajat ovat vaihtuneet ja toisille palkan maksaa Mekonomen, toisille In Car.
– Pakko sanoa että sellaista ammattitaitoa ja kokemusta mitä Karikosta löytyy, ei voi kuin arvostaa. Huippuporukka, Matikainen kehuu.

In Car Oy:n korjaamopäällikkö Perttu Pullinen ja Mekonomen Oy:n työnjohtaja Leo Luukkonen tuntevat Karikon kiinteistössä tapahtuneet muutokset vuosien takaa.
– Kun rakennus vuonna 1978 valmistui, tiloihin siirtyivät Porrassalmen Auto ja Savon Autohuolto, jotka sulautuivat yhteisen kauppanimen, Karikon Autotalo, alle. Nimi virallistettiin 90-luvun alussa, kertoo Pullinen.
– Syyskuussa tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun itse tulin taloon töihin, silloisen Savon Autohuollon varaosapuolelle. Tuohon aikajaksoon mahtuu jo muutama omistajavaihdos ja remontti.

Suurin muutos tapahtui vuonna 2015, kun Alppila yhtiöt osti Karikon Autotalon korjaamotoiminnan.
– Toimintaa supistettiin ja autojen asemesta autoliikkeen tiloissa alettiin myydä Pirkka-tuotteita, virnistää taloon autoasentajaksi vuonna 2002 tullut Luukkonen viitatessaan entisiin automyynnin tiloihin remontoituun K-Supermarket Karikkoon.
– Tämä viimeisin omistajanvaihdos ei oikeastaan näy kuin ulkoisessa ilmeessä. Palvelut ja ydinporukka ovat pysyneet samana.

 

Mekonomen Oy

  • Pohjoismaiden suurin autokorjaamo-, varaosa- ja tarvikeketju.
  • Perustettu Ruotsissa vuonna 1973.
  • Oma tukkuliike.
  • Yli 460 myymälää.
  • Yli 3400 franchising-korjaamoa.
  • Toimipaikkoja Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Ranskassa, Puolassa ja Islannissa.

In Car Oy

  • Suomen suurin autojen vauriokorjaukseen, maalaamiseen ja lasipalveluun erikoistunut yritys.
  • Perustettu vuonna 1991 pääkaupunkiseudulla.
  • Yli 350 ammattilaista, 43 korjaamoa, 23 eri paikkakunnalla.
  • Yli 50 000 korjattua autoa vuosittain.

Kyckling ei vaihtaisi päivääkään

|
Ruoan alkuperä kiinnostaa ihmisiä. Hietalan luomutilalla pystytään kertomaan erittäin tarkasti mitä suuhunsa laittaa. Hirvensalmella sijaitsevalla Hietalan luomutilalla avattiin viime syksynä lihamyymälä, joka on tilan ...

Kuka maksaa koronatestiviulut?

|
Kentällä on herännyt epäilyjä siitä, siirretäänkö koronatestien odotuskustannuksia yksityissektorin harteille. Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Essoten alueella koronatestauksissa on ruuhkaa. Essoten tiedotteen mukaan ruuhkasumaa ...

”Ammattilainen on aina ammattilainen”

|
KuvaMatti täyttää 50 vuotta. Oli vuosi 1955, kun 14-vuotias juoksupoika Matti Hämäläinen vei A. Luukkosen Radiotuotteesta korjattavia laitteita sähköasentaja Pauli Puukolle. Puukko harrasti valokuvausta ...

Korona on kurittanut paikallisliikennettä

|
Koronapandemia pysäytti Suomen monelta osin viime maaliskuussa: koulutyö pysähtyi, monilla työpaikoilla siirryttiin etätyöskentelyyn, rajaliikennettä rajoitettiin ja olipa Uusimaa hetken aikaa osin suljettuna. Junaliikenne kärsi ...

Maranellon korskeat orit kävivät kylässä

|
Ferrari Poker Run Saimaa toi ihailtaviksi kymmenittäin maailman arvostetuimman brändin autoyksilöitä. Elokuun toiseksi viimeisenä lauantaina riitti autofriikeille silmänruokaa. Toinen toistaan upeammat Ferrarit kiersivät niin ...