”Kirkkopuisto on täydellinen paikka tivolille”

15.7.2020 Ajankohtaista | Koti
Tivoli Seiterä on ollut vuodesta toiseen erittäin suosittu Mikkelissä. – Ei ole yhtä suosituinta laitetta vaan jokaiselle löytyy jotakin, tivolinjohtaja Tuomo Seiterä kertoo.

Hauskuutta ja iloa on jo kaivattu.

Tivoli Seiterä saapui Mikkeliin viime viikolla ja tämä on tuskin jäänyt keltään huomaamatta. Tivoli on jo useamman vuoden ajan koonnut laitteensa Kauppakeskus Stellan takana sijaitsevaan Kirkkopuistoon. Tivolinjohtaja Tuomo Seiterä toteaa puiston sopivan täydellisesti tivolille.
– Ensimmäisen kerran kun näin paikan, niin ajattelin, ettei tästä tule mitään, mies naurahtaa.
– Ympärillä on luontoa, mutta samalla ollaan ihan kaupungin keskustassa. Kirkkopuisto on todella kaunis, Seiterä kertoo hymyillen.
Laitteiden ja pelikojujen alla on vankat levyt, jotta puiston nurmikko ei vaurioidu. Palautteen mukaan myös järjestyshäiriöt ovat vähentyneet Kirkkopuiston tuntumassa tivolin ollessa paikalla.
– Jotkut asukkaat ovat myös kertoneet iltojen ja öiden olevan tavallista hiljaisempia. Tivoli menee kiinni ilta kahdeksalta, Seiterä muistuttaa.
Sijainti on tivolille hyvä, koska asiakkaat pääsevät sadetta karkuun kauppakeskukseen, mutta tulevat takaisin sään selkeytyessä.
– Uskoisin, että meistä on myös hyötyä lähialueen kaupoille ja liikkeille.

Karkkikojussa täydessä työn touhussa on kuopiolainen Arto Koistinen, jolla alkoi 17. vuosi Tivoli Seiterän mukana. Hän kertoo joutuneensa alalle vahingossa.
– No se on pitkä tarina, Koistinen naurahtaa.

Arto Koistisella alkoi 17. vuosi Tivolin Seiterän riveissä.

Hän kertoo työskennelleensä hevosten hoitajana ja kaipasi vaihtelua elämään. Niin hän lähti kokeeksi Tivoli Seiterän mukaan ja on edelleen sillä tiellä.
– Työt kulisseissa alkavat jo alkuvuodesta. Eli ei sitä koko talvea lepäillä laakereilla, mies hymyilee.
Parasta Koistisen mukaan tivolielämässä ovat hymyilevät asiakkaat sekä vaihtelevuus. Hän on ollut tuomassa hauskuutta arkeen niin monena vuonna, että myös puistonjohtaja kehuu Koistista.
– Häneen voi luottaa missä tahansa tehtävässä, Seiterä hymyilee.

Ellen Simos puolestaan aloitti työt heti kun tivoli aukesi eli viikko sitten. Perehdytyksen jälkeen hän aloitti itsenäisesti narunvedossa. Ensimmäisten asiakkaiden palveleminen sujui mutkitta.
– Näin ilmoituksen netissä ja päätin hakea. En tuntenut entuudestaan muita mikkeliläisiä, joten tässä tuli samalla uusia tuttavuuksia, Simos hymyili.
Kymmenen päivän työputki ei häiritse Simoskaa, joka käy kesätyön merkeissä myös lähialueen tanssilavoilla esiintymässä.
– Työ on mukavaa ja voisin kuvitella tulevani tivoliin kesätöihin uudestaankin.

Mikkeli on ollut Tivoli Seiterälle aina hyvä pysähtymiskohde ja se on varmasti juurruttanut paikkansa paikkakuntalaisten sekä mökkiläisten sydämissä.
– Olemme joka kesä näitä aikoja Mikkelissä ja aina väkeä on riittänyt. Kun avasimme viime viikolla, niin paikalla oli heti todella runsaasti väkeä.
Koronan vuoksi myös Tivoli on joutunut tekemään muutoksia kalustoon. Esimerkiksi pomppulinna ei ole kiertueella mukana.
– Lapset ovat niin innoissaan pomppimassa, että turvavälejä on mahdotonta valvoa. Päätimme, että se jää pois. On meillä kuitenkin 11 laitetta ja pelit siihen päälle, niin tekemistä kyllä löytyy, Seiterä naurahtaa.
Myös suosittu yötivoli jää tällä kertaa pois kuvioista.
– Haluamme, että ihmiset tulevat meille terveinä ja myös lähtevät terveinä pois. Yötivoli on vetänyt niin paljon porukkaa, että turvavälejä olisi voinut olla hankala noudattaa.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0