Helteet palauttivat elämän Visulahteen

15.7.2020 Koti
Ville Asikainen kertoo, että Visulahdessa on Suomen suurin piraattilaiva.

Kotimaan matkailun odotetaan jatkuvan syksyyn saakka.

Visulahden teemapuisto päästiin avaamaan kaksi viikkoa normaalia myöhemmin. Kävijöitä on kuitenkin kesäkuun helteiden ansiosta riittänyt. Puistonjohtaja Ville Asikainen kertoo, että he voivat vastaanottaa jopa 1500 asiakasta päivässä, koska tilaa on runsaasti.
– Asiakkaat ovat hyvin valveutuneita. Meillä laitteet ovat isolla alueella, niin väljää on vaikka ihmisiä on paljon.
Visulahti aloitti 1 000 kävijällä päivää kohti, mutta kun huomattiin asioiden sujuvan ongelmitta, maksimimäärää nostettiin.

Kesäkuun loppu oli, Asikaista lainaten, maanlaajuisesti tunnetulla vesi- ja huvipuistolla, fantastinen. Kävijöitä riitti myös sateisille päiville.
– Lomatalomme ovat olleet vuokrattuina oikeastaan koko ajan, niin se tasoittaa kävijämäärää. Olen erittäin tyytyväinen tilanteeseen, koska pelkäsimme jossain vaiheessa onko koko kesä peruttu.
Kausityöntekijöitä on tällä hetkellä sama määrä kuin aikaisempinakin vuosina. Kesäkuun alussa työnsä aloitti noin puolet.
– Kun huomasimme, että kävijöitä riittää kutsuimme kaikki töihin, Asikainen hymyilee.

Vesipuistoa oli tarkoituksena laajentaa tänä kesänä, mutta se jouduttiin siirtämään ensi vuoteen. Muitakin perusparannuksia on luvassa leirintäalueelle.
– Aiomme parantaa muun muassa suihkutiloja. Monet tarvitsevat perhesuihkua, joten sellainen on tarkoitus rakentaa, Asikainen kertoo.
Visulahden yhteydessä oleva Xon-puisto siirtyessä Mikkelipuistoon, tilalle saadaan jotain aktivoivaa ja sporttista tekemistä.

Istuva dinosaurus ottaa puiston portilla tulijat vastaan. 5-tien varressa sijaitseva toinen dinosaurus on puolestaan houkutellut ohiajavia autoilija vierailulle teemapuistoon.

– Kartingrata säilyy, mutta muutoin polttomoottorivälineet jäävät Visulahden kohdalta historiaan. Meillä on yhteistyökumppani tiedossa ja tarkoituksena on julkistaa konsepti syksyllä, Asikainen kertoo.

Visulahti vetää ihmisiä koko maan laajuisesti. Asikainen uskoo mökkikauden ja kotimaan matkailun jatkuvan normaalia pidempään.
– Toivottavasti saamme jatkaa aukioloa koulujen alkamisen jälkeen. Se näkyy meillä, mutta uskon, että viikonloppuisin ja iltaisin puistolle olisi kysyntää.

 

Uusi tielinjaus ei pelota

Visulahden kohdalla liikennejärjestelyt ovat myllerryksessä kun uutta 5-tien uuden linjauksen vuoksi. Asia ei juurikaan huoleta Ville Asikaista. Hän näkee parannuksen tuovan mahdollisuuksia.
– Toivottavasti Savonlinnasta alkaa tulla enemmän liikennettä Mikkeliin päin reitin nopeutuessa. Näen parempien tieyhteyksien lisäävän koko Etelä-Savon houkuttelevuutta.
Mitään negatiivista sanottavaa puistonjohtajalla ei ole tieremontin vuoksi. Ainoa haaste Asikaisen mukaan tulee olemaan karavaanareiden saaminen Visulahteen.
– On pidettävä huoli, että satunnaiset matkailijat löytävät meidän camping-alueen. Toisaalta voimme saada lisää asiakkaita kaksipyöräisillä liikkuvista, koska moni saattaa valita vanhan tien sen sympaattisuuden vuoksi, Asikainen pohtii.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0