Korona muuttaa elämäämme
JiiTeen Kuukautinen

|

NÄKY: Kun koronavirusepandemia hellittää alkuvuodesta 2028, joudumme rankalle talouskuurille. Ohessa tällöin eteen hahmottamiani päätöksiä.

Alimman veroprosentin nostoa 30 %:iin seuraa toimeentulotuen alentaminen 100 euroon/kk. Syntyvät väliinputoajat ohjataan seurakuntien tuen piiriin. Urheilijat ohjataan ulkomaisten tukien piiriin, invalideille pahoitellaan tilannetta. Muille lämmintä kättä. Veloituksetta…
Yritysten ALV nostetaan 50 prosenttiin, ellei myynti tapahdu ns. pimeänä. Tällöin riittää 2 %:n vero.Yritysten ennakkoverojen tilitysvelvoite siirretään kuluvasta kuukaudesta 64 kuukauden päähän – väliaikana kertyneet verot voi perustelluista syistä käyttää itse, esimerkiksi matkakuluihin, osinkoihin ja kohtuulliseen hurvitteluun.
Työnantaja voi halutessaan irtisanoa tai lomauttaa henkilökuntansa 2 tunnin varoajalla. Tehottomimmat, sairastelevat tai raskaana olevat ovat tällöin luonnollisestikin etusijalla. Työaikaa voidaan jatkaa 72 tuntiin viikossa ilmoittamalla siitä edellisenä päivänä. Palkkaa maksetaan kuitenkin vain 40 tunnilta viikossa – tämä, jotta suojellaan työntekijöitä liian suurilta veroilta.
Työeläkemaksut kaksinkertaistetaan työntekijöiltä. Alimmaksi eläkeiäksi määrätään 73 vuotta, ellei hakija tunne jotain ns. tärkeää ihmistä. Talvirenkaiden käyttöpakko määrätään joka toiseksi viikoksi, jotta ihmiset saisivat liikuntaa edes säännöllisessä renkaitten vaihtamisessa.
Kunnan päättävät elimet lakkautetaan ja poliittinen päätösvalta ohjataan kuntakohtaiseen triumfiin, johon kuuluvat kunnan pääluottamusmies, alueen yrittäjien edustaja ja joku satunnainen kulkija. Triumfin päätökset astuvat voimaan heti, eikä niistä voi valittaa.
Tässä kohtaa heräsin. Hiestä märkänä…

Nyt on oston paikka

|
Suomalaiset rynnivät koronakriisistä huolimatta osakemarkkinoilla ostolaidalle tilaisuuden tullen. Autokauppa on heräämässä, eikä vähiten houkuttelevien etujen vuoksi. Autoalan työllistävä vaikutus Euroopassa on melkoinen. Viisi prosenttia ...

Koronatukien viidakko – vai koronaviidakon tuet?

|
Yrittäjät eivät ole tottuneet elämään tukien varassa. Se näyttää vaikuttavan myös koronatukihakemusten määrään muiden tekijöiden ohella. Koronaviruksen vuoksi takkuilevan talouselämän toimintakyvyn takaamiseksi valtiovalta avasi ...

Korona ei kurita kukkia

|
Vaikka kukkamyynti hiljeni koronaviruksen vuoksi, nyt puutarhoilla on täysi tohina päällä. Mikkelin keskustassa sijaitsevassa Puistokukka -kukkakaupassa kerrotaan, että ovet ovat pysyneet ja pysyvät auki ...

Pää kylmänä, etätyöläiset

|
Digiloikan myötä jokainen joutuu opettelemaan uusia menetelmiä. Työpsykologi neuvoo pitämään pään kylmänä. Koko Suomi joutui pakotettuna digiloikan eteen kun koronavirus sulki ihmiset koteihinsa ja ...