Kevät on pintaremonttien ja suursiivouksen aikaa

22.4.2020 Koti
Osa ihmisistä käyttää yllättävät vapaat hyödykseen esimerkiksi remontoimalla kotiaan.

Lisääntynyt vapaa-aika käytetään hyödyksi, lämmön myötä toimintojen odotetaan virkoavan.

Kun moni suomalainen viettää nyt paljon aikaa kotona tai vapaa-ajan asunnollaan, tulee ympäristöä myös silmäiltyä toisella tapaa. Samalla tulee karsittua ylimääräistä rojua nurkista ja saattavatpa pinnatkin saada uutta ilmettä.
– Sisäremontteja tehdään nyt jonkin verran. Esimerkiksi monet keikkatyöläiset ovat kertoneet, että ilman tämänhetkistä tilannetta remontit olisivat siirtyneet hamaan tulevaisuuteen, kertoo myyntipäällikkö Jari Eerikäinen Värisilmä Mikkelistä.

Silti varsinainen sesonki odottaa kesän alkamista.
– Koronan lisäksi sääolot vaikuttavat siihen milloin ulkopintoja aletaan kunnostaa. Esimerkiksi terassien öljyäjät ja rakentajat antavat töiden vielä odottaa, Eerikäinen sanoo.

Muun muassa rakennus– ja remonttitarvikkeita myyvässä, Mikkelin Haukivuorella sijaitsevassa Wanhassa Osulassa kauppa käy normaaliin tahtiin. Eniten kysytään lauta- ja puutavaraa terassi- ja kasvihuoneprojekteihin.
– Odotimme kaupan vilkastuvan pääsisäisen aikaan, mutta koronaviruksesta johtuen vapaa-ajan asukkaat eivät vielä ole saapuneet mökeilleen, kertoo kauppias Sanna Saloviin.
– Toisaalta esimerkiksi lautatavaraa menee nyt suhteellisen hyvin, sillä ihmisillä on nyt aikaa aloittaa uusia projekteja sekä saattaa keskenjääneitä päätökseen.

Tommi Väisänen Lentokentänkadun Kierrätyskeskuksen vastaanotosta kertoo, ettei tavaraa toimiteta ainakaan vielä kierrätyskeskukseen mitenkään normaalia enempää.
– Noutopalvelu on toiminnassa ja haemme tavaraa ainoastaan ulkoa, mutta sillekään ei ole oikeastaan tilausta, Väisänen kertoo.
– Saattaa olla, että siinä vaiheessa kun mökkiläiset tulevat, liikenne alkaa lisääntyä. Tähän saakka on ollut oikeastaan normaalia hiljaisempaa.

– Keväällä kysyntää on eniten puuöljyillä ja ulkomaaleilla, kertoo myyntipäällikkö Jari Eerikäinen Värisilmä Mikkelistä.

Metsäsairila Oy:n jäteneuvoja Anne Laitinen kertoo, ettei epänormaali tilanne näy tällä hetkellä ainakaan jäteneuvontapuolella mitenkään erityisenä.
– Kyselyitä tulee normaaliin tahtiin. Ainoastaan se on muuttunut, ettemme järjestä vierailukäyntejä pisteessä nyt ollenkaan.
Laitinen kertoo myös, että kotitalouksia pyydetään välttämään asiointia lajittelu- ja jäteasemilla, ellei se ole välttämätöntä. Silloinkin täytyy muistaa turvaväli muihin henkilöihin sekä hygieniaturvallisuusohjeet.
– Kotitalousasiakkaita pyydetään varastoimaan pienet määrät lajittelu- ja jäteasemalle kuuluvaa jätettä kotona poikkeusolojen yli.
– Sama pätee apteekkeihin toimitettaviin lääkejätteisiin, Laitinen valaisee.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0