Savo Trucks varustaa huoltoautoja

26.2.2020 Ajankohtaista
1. Jere Kantonen, Pasi Torniainen ja Ruwan Kirvesniemi varustavat autoja Savo Trucksin hallissa Hirvensalmella.

Jokainen auto varustellaan asiakkaan toiveiden mukaan.

 

Autovarusteluun erikoistunut Savo Trucks siirsi toimintansa Liito-oravantiellä vuoden 2019 lopulla. Yrityksen nokkamiehenä toimii Jere Kantonen.

– Olen yksinyrittäjä, mutta tarpeen mukaan minulla on töissä kolmesta viiteen miestä itseni lisäksi, kertoo Kantonen.

– Yritys keskittyy pääasiassa paketti- ja kevytkuorma-autojen varusteluun, joita eri alojen yritykset käyttävät huoltoautoina tai muissa työtehtävissä.

Savo Trucks tekee paljon alihankintatyötä autokalustevalmistaja Modul Systems Finlandille.

 

Autot tulevat Savo Trucksille maahantuojilta ilman varustelua, niin sanottuina ”hylsyinä”.

– Me asennamme autoihin vanerit, verhoilut, hyllyt ja vetolaatikostot, joiden avulla työkalut pysyvät järjestyksessä töyssyisemmälläkin metsätiellä, Kantanen

– Sen lisäksi asennettavia tuotteita ovat esimerkiksi lisävalot, vilkut, työkalut ja kaikki tarvittavat varusteet asiakkaan toiveen mukaan.

Yritys tekee myös tarvittavat sähkötyöt ja asentaa esimerkiksi sisävalot sekä lämmittimet. Asennettavista tuotteista löytyy myös invertteri eli vaihtosuuntaaja, joka muuntaa tasavirtaa 230 voltin vaihtovirraksi. Sen avulla autossa voi käyttää verkkovirtaan kytkettäviä laitteita.

 

Kantosen mukaan töitä on riittänyt enemmän kuin ehdittäisiin tehdä.

– Toimimme Modul-Systemin jälleenmyyjänä itäisessä Suomessa. Myymme heidän tuotteitaan ja muita varusteita suoraan yrityksille sekä autoliikkeille asennettuna tai vaikkapa valmiiksi kasattuna, Kantonen kertoo.

– Teemme työsuorituksia myös yksityisille asiakkaille, mutta kyse on ollut lähinnä lohkolämmittimen asentamisesta, lisävaloista tai muista pienemmistä töistä.

 

Kantosen mukaan mittatilaustyönä onnistuu lähes minkälainen varustelu tahansa, oli kyseessä sitten matkailuauto tai bändin keikka-auto.

– Kunhan asiakkaalla on mielessä selkeät speksit mitä hän haluaa, niin lähestulkoon kaikki varustelut saadaan järjestymään.

Kuitenkin Modul-Systemin alihankintatyöt vievät tällä hetkellä leijonanosan miesten työajasta.

– Keikkaa on juuri nyt niin paljon, ettei oikein ole ollut aikaa ylimääräisille työtehtäville, Kantonen toteaa.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0