Hypoxi antaa kyytiä aineenvaihdunnalle

26.2.2020 Ajankohtaista
Iina Smolander toi Hypoxin Mikkeliin noin vuosi sitten. – Onneksi toi, sillä olen saanut ison avun aineenvaihduntaongelmiin, kertoo Mari Karjalainen.

Iina Smolander ryhtyi Hypoxi-yrittäjäksi pitkän harkinnan jälkeen.

 

Emolaan mennessä, ihan Rouhialankadun alkupäässä sijaitsevan pienkerrostalon alakerrassa loistaa valo. Kun ovesta astuu sisään, vastassa on pysäyttävä näky. Suoraan edessä Iina Smolander auttaa juuri asiakkaansa yltä joko sukellus- tai avaruuspukua, johon on kiinnitetty letkuja. Silmäni kääntyvät vasemmalle, jossa näyttää olevan pari avaruussukkulaa.

– Mihin minä oikein olen tullut, kysyn ääneen ihmetellen ja Smolander purskahtaa nauruun.

– Tervetuloa Hypoxi-studiolle!

 

Hypoxi on itävaltalaisen urheilufysiologian lääkäri Norbert Eggerin kehittämä kevyen liikunnan ja alipainehoidon yhdistelmä, jolla voidaan kohdentaa rasvanpoltto alavartaloon: vatsanalueelle, reisiin ja pakaroihin. Menetelmä polttaa tehokkaasti sisäelinrasvaa ja poistaa selluliittia.

– Se myös vaikuttaa aineenvaihduntaan sekä imunestekiertoon elvyttävästi ja sitä käytetään myös osana fysioterapiaa ja palautusharjoitukseen urheilusuorituksen jälkeen, luettelee Smolander.

– Menetelmä aktivoi verenkiertoa, mikä edesauttaa sitä että keho pääsee paremmin käsiksi niihin varastoituneisiin rasvoihin, joita se käyttää polttoaineena matalalla sykkeellä liikuttaessa.

Prosessi kehossa jatkuu hoitokerran jälkeenkin ja jotta kehon varastot tulisivat optimaalisesti käyttöön, seuraavat kuusi tuntia hoidon jälkeen vältetään esimerkiksi hiilihydraatteja.

 

Kysyessäni kenelle hoito sopii, Smolander kertoo että Hypoxi sopii kaikille henkilöille, jotka pystyvät terveytensä puolesta kuntopyöräilemään kevyellä vastuksella.

– Perushoito annetaan 12 kerran sarjana, kolmesti viikossa. Samalla noudatetaan kevennettyä ruokavaliota.

 

Smolanderin asiakkaana oleva Mari Karjalainen iloitsee siitä, että Mikkelissä on vihdoinkin Hypoxi-studio.

– Olin lukenut tästä menetelmästä paljon ja surkuttelin, ettei Mikkelissä ole studiota minne tätä pääsisi kokeilemaan. Minulla nimittäin on kilpirauhasen vajaatoiminta, mikä hidastaa aineenvaihduntaa.

– Nyt olen käynyt studiolla 16 kertaa ja menetelmästä on todellakin ollut iso apu. Oma energisyys on aivan toista luokkaa kuin aloittaessani. Aineenvaihdunta on aktivoitunut ja sen myötä kehosta on poistunut nesteitä, kiloja ja ympärysmitasta ainakin 23 senttiä, kuntopyörää polkeva Karjalainen kertoo.

Hypoksi-yhdistelmähoidon aluksi pukeudutaan sukelluspukua muistuttavaan alipainepukuun, joka laittaa pintaverenkierron liikkeelle. Kuva: Iina Smolander

 

Tahtoo kokeilla

Studio tarjoaa ensikertalaisille maksuttoman tunnin mittaisen konsultaation, joka pitää varata etukäteen. Tartun tilaisuuteen.

Alkuun ylleni puetaan tuo avaruusasulta näyttävä alipainepuku, jonka sisäpuolella juuri strategisissa kohdissa sijaitsee 400 ilmakuplaa. Puvusta imetään kaikki ilma ulos ja tuntuu kuin olisin kapaloituna vakuumiin.

– Pian sisäpuolella olevat ilmakuplat alkavat täyttyä ja tyhjentyä aktivoiden pintaverenkiertoa ongelma-alueilla eli vatsassa, reisissä ja pakaroissa, kertoo Smolander.

Alkuun kuplat hieman kutittavat, mutta siihen tottuu pian ja olo rentoutuu.

 

Kun 20 minuutin alkulämmittely puvun sisällä on ohi, siirryn avaruussukkulalta näyttävän kuntopyörän luo. Puvun asemesta saan vyötäisilleni tiukan ”vannehameen”, joka ylläni kiipeän erikoisen kuntopyörän sisään, makuuasentoon.

– Hame kiinnitetään sukkulan suuaukkoon, mikä tekee laitteesta ilmatiiviin ja myös sen sisään saadaan aikaiseksi alipaine, selostaa Smolander.

– Samalla kun poljet pyörää matalalla sykkeellä, paineenvaihtelu hieroo ja elvyttää pintaverenkiertoa alavartalossa.

Puolen tunnin pyöräily-sessio tuntuu miellyttävältä, eikä sen aikana tule edes hiki, lämmin kylläkin. Tunti studiolla hujahtaa ohi huomaamatta ja jälkeenpäin olo on vähintäänkin mainio. Kyse ei sittenkään ole mistään avaruustieteestä.

+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0