Personal trainerin merkit ys on ratkaisevassa roolissa

– Personal trainer toimii paitsi ohjaajana, myös rinnalla kulkijana elämänmuutoksessa, kertoo Kati Kontio-Rossi.

Kysymys on elämäntapamuutoksesta ja rinnalla kulkemisesta.

Kun vuosi vaihtuu, moni meistä päättää aloittaa liikunnan, laihdutuksen, muuttaa elämäntapojaan terveellisempään suuntaan ja ylipäätään ryhtyä pitämään parempaa huolta itsestään. Moni myös miettii, mikä olisi minulle juuri se oikea tapa.

Kontio Trainingin yrittäjä Kati Kontio-Rossi on jo parin vuoden ajan toiminut personal trainerina Mikkelissä, opastaen ihmisiä vasta-alkajista tavoitteellisesti treenaaviin kuntoilijoihin.
– Asiakkaita minulla on todellakin laidasta laitaan. Niitä jotka aloittavat liikunnan ensimmäistä kertaa tai pitkän tauon jälkeen sekä ihmisiä, joilla on jokin tavoite: esimerkiksi halutaan pudottaa painoa, kohentaa yleiskuntoa, oppia syömään oikein tai vaikka vahvistaa jotain tiettyä lihasryhmää.
Kontio-Rossi kertoo että jokaisen asiakkaan kanssa yhdessä räätälöidään yksilöllinen, juuri itselle sopiva ohjelma.
– Ja siinä vaiheessa kun omat taidot eivät riitä, ohjaan asiakkaan eteenpäin esimerkiksi fysioterapeutille tai lääkärille.

Personal trainerin työn Kontio-Rossi kertoo olevan pitkälti myös rinnalla kulkemista.
– Moni tarvitsee luotettavan rinnalla kulkijan, joka neuvoo, opastaa ja tukee myös niinä päivinä kun mikään ei tunnu onnistuvan.
– En myöskään heiluta ruoskaa, mutta saatan pikkuisen ”tönäistä” silloin, kun liikkeelle lähtö tuntuu vaikealta, personal trainer naurahtaa.
Kiinnostus liikunta-alaan Kontio-Rossilla syttyi oman elämäntapamuutoksen innoittamana.
– Omat ravinto- ja liikuntatottumukseni olivat suoraan sanottuna päin seiniä. Syömiseni ja liikkumiseni eivät olleet balanssissa ja päätin tehdä täyskäännöksen.
Kontio-Rossi aloitti tavoitteellisen harjoittelun kuntosalilla ja opetteli syömään terveellisesti.
– Tärkeintä oli oma hyvinvointi. Vähitellen opin huolehtimaan itsestäni ja kuntosalista tuli minulle ”toinen koti”.
Oman hyvinvoinnin lisääntyessä heräsi myös ajatus siitä, että hyvää oloa voisi myös jakaa muille.
– Oman kokemukseni kautta tiedän että elämäntapamuutos on prosessi, joka ei tapahdu pelkästään sillä että henkilölle isketään ohjeet kouraan ja toivotetaan onnea, sanoo Kontio-Rossi.

Kontio-Rossi alkoi opiskella liikunta- ja hyvinvointialaa. Nyt takataskussa on sekä sosionomin, hyvinvointivalmentajan, kuntosalivalmentajan että personal trainerin pätevyydet.
– Vaikka vahvuuksiani ja osaamisalueitani ovat kuntosalilla tapahtuva treenaaminen, se ei tarkoita että asiakkaan pitäisi sitoutua jonkin tietyn kuntosalin jäseneksi, kertoo Kontio-Rossi.
– Käyn asiakkaitteni kanssa treenaamassa julkisilla paikoilla, kuten kaupungin kuntosaleilla tai urheilukentillä. Treenaaminen onnistuu jopa asiakkaan kotona.
Kontio-Rossi kertoo että harjoitteluun ei tarvita myöskään kalliita välineitä.
– Esimerkiksi vedellä täytetyt pullot käyvät mainiosti käsipainoista ja myös huonekaluja voi käyttää aputasoina.

Yksilöohjauksen lisäksi Kontio-Rossi ohjaa myös pienryhmiä.
– Vedän esimerkiksi toiminnallisia kuntotreenejä pienryhmille kesäisin joko ulkona tai kuntosalilla.
– Harjoittelu ulkona tapahtuu yleensä Mikkelin keskustan alueella ja mukaan voi tulla kuka vain. Ryhmään ei tarvitse sitoutua, vaan muutaman euron kertamaksulla voi tulla mukaan silloin kun itselle sopii.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0