Piski ja Poni aloitti toimintansa

|

Henna Räisänen trimmasi silkkiterrieri Iinekselle talvikampauksen. – Kun ei Iineksellä ole alusvillaa, joutuu talvella pitämään takkia päällä ja se takuttaa turkkia melko lailla.

Henna Räisänen odottaa pääsyä uuteen kotiin, jonne tulee myös uudet toimitilat hänen yritykselleen.

Henna Räisänen muutti perheensä kanssa pääkaupunkiseudulta Hirvensalmelle noin vuosi sitten. Tämän vuoden marraskuussa hän perusti yrityksen nimeltä Piski & Poni. Räisänen trimmaa koiria ja valmistaa varusteita sekä koirille että hevosille nahkasta.
– Valmistan käsityönä talutushihnoja ja kaulapantoja. Myös päitset ja suitset onnistuvat. Lisäksi korjaan sekä kunnostan varusteita lukuun ottamatta satuloita, kertoo Räisänen.
Räisänen suoritti vuonna 2018 hevostalouden perustutkinnon, jossa hän erikoistui hevosvarusteiden korjaamiseen ja valmistamiseen. Koulutukseltaan hän on myös eläintenhoitaja.
– Kävin eläintenhoitajan valmistavan koulutuksen. Myös trimmauksen ja koirien kouluttamisen osalta olen suorittanut valmistavan koulutuksen.

Räisäsen yritys on vasta alkutaipaleella, mutta jo nyt asiakkaat ovat pikkuhiljaa löytämässä palvelut.
– Suurin osa asiakkaistani on vielä tällä hetkellä Mikkelissä, missä työskentelen vuokratuoliperiaatteella Lemmikkitarvike Riemussa koiria trimmaten, kertoo Räisänen.
– Hirvensalmella työskentelen kotona, joten täällä ei ole esimerkiksi vielä pesumahdollisuutta koirille.
Yrityksen palveluihin kuuluu kaikki koirien kotitrimmaukseen liittyvä.
– Näyttelykoirat jätän muille, sanoo Räisänen.

Aikaisemmin Räisänen on työskennellyt alalla Helsingissä ja Espoossa. Jo silloin hän kuitenkin haaveili omasta yrityksestä.
– Kun muutto Hirvensalmelle varmistui ja löytyi koti, jossa on mahdollisuus pistää omat toimitilat pystyyn, päätin vihdoin tehdä unelmasta totta, kertoo Räisänen.
– Vielä pitää odottaa jonkin aikaa että toiminta pääsee käyntiin isolla pyörällä, sillä tulevassa kodissa on remontti meneillään, kertoo Räisänen.
– Ehkä keväällä pääsemme muuttamaan.

Räisänen kertoo että innostus alaan on syttynyt oman koiraharrastuksen myötä.
– Perheessämme on tällä hetkellä neljä koiraa, kaksi saksanpaimenkoiraa Late ja Sisu, mopsi Käpy ja sveitsinajokoira Pluto.
– Koirien kanssa harrastan esimerkiksi tottelevaisuuskoulutusta eli tokoa. Pluton kanssa käyn myös metsällä, mikä on meille molemmille todella mieluinen harrastus.

Tulevaisuudessa perheeseen on tarkoitus ottaa myös hevosia ja poneja.
– Tuleva koti on vanha maatila, joten siellä on puitteet ja tilaa niin eläimille kuin yritystoiminnalle, Räisänen sanoo.
Mihin Räisäsen yritystoiminta tulevaisuudessa laajenee vai laajeneeko lainkaan, on vielä avoinna.
– Olen leikitellyt ajatuksilla koirakoulutuksesta ja -hoitolasta, mutta tällä hetkellä keskityn kuitenkin vielä trimmaukseen ja varusteiden valmistamiseen, toteaa Räisänen.

Toko-SM mitellään raviradalla

|
Suomen tottelevaisimmat koirat kisaavat paremmuudestaan. Heinäkuun toisena viikonloppuna Mikkelissä järjestetään koirien tottelevaisuuskoulutuksen SM-kilpailut. Mukana on kaiken kaikkiaan 213 koirakkoa, joista kaikki starttaavat lauantaina. – ...

Jampan eläinhoitolassa riittää nyt lintuja

|
Nuori joutsen tarvitsee vielä lajitovereitaan. Jampan Eläinhoitolan Jarmo Lautamäki sai joulukuun loppupuolella ilmoituksen Hirvensalmella heikossa kunnossa olevasta joutsenesta. – Joutsen oli selvästi nälkiintynyt, eikä ...

Kotimaisuus kiinnostaa myös lemmikkien omistajia

|
Alkuperä painaa vaakakupissa enemmän kuin edullinen hinta. Suomalaisten tuotteiden arvotus on noussut kuluttajamarkkinoilla. Suomalaisen Työn Liitto järjesti tänä vuonna kuudetta kertaa Osta Työtä Suomeen ...

Siisti lemmikki, siisti koti

|
Ennakoivilla toimilla voi helpottaa siisteyttä. Juhlapyhinä kodin halutaan olevan viimeisen päälle kunnossa. Kynttilät tunnelmaa luomassa, koristeet huurteisilla ikkunoilla ja paketit tuoksuvan kuusen alla. Lemmikkitalouksissa ...

Lemmikit tuovat iloa

|
Suomessa on yli 1,5 miljoonaa lemmikkieläintä. Näistä valtaosa on koiria ja kissoja – vain 10 % kaikista lemmikeistä on muita kuin koiria tai kissoja. ...