Savilahden Auton reviiri kasvoi

|

Vaihtoautopäällikkö Harri Parkkinen, huoltopäällikkö Mika Toivonen ja myyntipäällikkö Jouni Mustonen ottavat pieksämäkeläiset ja joroislaiset autoilijat vastaan hyvillä mielin.

Valtakunnan tason yrityskaupan seuraukset yllättivät positiivisesti.

Kesko-konserniin kuuluva K Caara Oy osti Laakkonen-konsernin Volkswagen-, Audi- ja SEAT-liiketoiminnot jo keväällä. Kaupan kohteena olevien liiketoimintojen yhteenlaskettu pro forma -liikevaihto vuonna 2018 oli noin 259 milj. euroa ja liikevoitto 5,4 milj. euroa. Ostettavaan liiketoimintaan sisältyi uusien ja käytettyjen autojen myynti sekä autojen huolto- ja jälkimarkkinointipalvelut. Liiketoiminnot jäivät vuokralle olemassa oleviin kiinteistöihin. Kaupan osapuolet eivät julkistaneet kauppahintaa. Liiketoiminnot siirtyivät K Caara Oy:n alaisuuteen heinäkuun alusta lukien.
Kauppaan kuuluivat Autotalo Laakkosen Volkswagen-, Audi- ja SEAT-liiketoiminnot Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Joensuussa, Kuopiossa, Lahdessa ja Tampereella. Myös Veljekset Laakkosen SEAT-liiketoiminta Joensuussa, Kuopiossa ja Lahdessa siirtyi Keskolle. Porvoon, Keravan ja Varkauden toimipisteiden Volkswagen-henkilökunta jäi Laakkonen-konsernin palvelukseen.

Varkauden Volkswagen-liikkeen toiminnan loppuminen tiesi kädenojennusta Mikkelissä ja Savonlinnassa vaikuttavalle Savilahden Autolle. Jyväskylän Autotarvike -konserniin kuuluvien liikkeiden vaikutusalue lisääntyi Pieksämäen talousalueen myötä. Asiakasvirtaa saattaa tulla myös Varkauden suunnalta, vaikka se kuuluukin pääasiallisesti K Caara Kuopion toimipisteen vaikutuspiiriin.
– Ryhdyimme heti markkinoimaan toimintojamme määrätietoisesti, sillä haluamme palvella merkkiemme autoilijoita niin myynti- kuin huoltotoimintojen osalta, Savilahden Auto Oy:n myyntipäällikkö Jouni Mustonen kertoo.

Maahantuojan siirtyminen jälleenmyyntipuolelle on osa autokaupan rakennemuutosta. Mustosen mukaan Savilahden Auton kannalta tapahtunut muutos oli positiivinen yllätys. Vuosikymmenen alkupuolella tehdyt isot satsaukset Mikkelin toimipaikan automyynti- ja huoltokiinteistöihin ovat nyt tarpeen toimialueen laajentuessa Pieksämäen ja Joroisten seutujen myötä.
– Muutokset vankistavat meidän palveluiden merkitystä ja tarvetta Etelä-Savossa, Mustonen tähdentää.
Myyntipäällikön mukaan seurauksena on se, että autokauppaa tehdään jatkossa enemmän niin uusien autojen kuin vaihtoautojen osalta.
– Jalat tukevasti maassa täällä ollaan, valmiina palvelemaan pieksämäkeläisiä, Mustonen viestittää.
Huolto- ja varaosapuolella muutos on jo näkynyt. Huoltopäällikkö Mika Toivosen mukaan kapasiteetti riittää, tosin lisää tekeviä käsiä tarvittaneen jossain vaiheessa.
– Sellaiset merkit ilmassa kuitenkin selkeästi on, Toivonen on huomannut.

Tuontiautot ovat arkipäiväistyneet

|
Käytettyjä autoja tuodaan paljon Ruotsista. Pääsyinä ovat hintataso ja Suomen olosuhteisiin valmiiksi sopiva varustelu. Tavallisia, mutta paremmin varusteltuja. Näin kuvailee Osuuskauppa Suur-Savon autokaupan toimialajohtaja ...

Seatin sähköauto sai aikaan ostorynnäkön

|
Ensimmäinen sähkökansanauto näki päivänvalon puolivahingossa. Marraskuun kahden ensimmäisen viikon aikana Seat Mii electric sai autokansan siinä määrin kaupantekoon, että Suomen ensi vuoden osuus myytiin ...

Vallius viihtyy romuttamolla

|
Yli kymmenen vuoden kokemus autoalalta antaa vankan selkänojan uudelle alalle. Marianne Vallius aloitti Mikkelin Romumetalli Oy:ssä varaosien myyjänä noin kolme kuukautta sitten. Hän kertoo ...

Milloin kulkupeli kannattaa vaihtaa?

|
Auton ja muiden kulkupelien omistajien ikuinen pohdinnan kohde on, milloin olisi oikea aika vaihtaa – kevät, syksy tai kenties talvi. Selvitimme asiaa mikkeliläisissä alan ...

Haave toteutui yli odotusten

|
Škodan tarina Mikkelissä on viimeisen 25 vuoden aikana ollut menestyksekäs. Laman runtelema Suomi kesällä 1994 oli kovin erinäköinen kuin nyt. Autokaupan osalta tunnelmat olivat ...